Ode aan Boaz

DSC_0450.JPGDagen, weken, maanden vroeg jij al wanneer je nou ein-de-lijk jarig zou zijn. Het duurde je allemaal veel te lang en de dagen konden niet snel genoeg gaan. Vandaag is dan eindelijk die dag aangebroken. Je bent zes jaar. Zes hele jaren! En hoewel jij vond dat je verjaardag veel te lang op zich liet wachten, vind ik het stiekem veel te snel gaan. Die zes jaren!

Van het kleine jongetje die ik af en toe tegen kom op TimeHop is weinig over. Je bent helemaal niet meer klein, je schiet de lucht in! Kleding die ik voor je koop, passen binnen een paar weken al niet meer. Dat kan natuurlijk ook aan mijn wastalent liggen.Β  Je handen worden zo groot, ik schrik er soms gewoon van. Die handjes waren ooit zo mini. Zo super klein. Je vingertjes pasten net om mijn vinger! En nu zijn het echt al jongens handen. Grote jongens handen! Handen die heel goed kunnen tekenen, heel goed kunnen bouwen, heel goed je broertje kunnen kietelen, heel goed knuffels kunnen geven en heel goed kunnen voelen hoe je andere twee babybroertjes in mijn buik aan het schoppen zijn.

DSC_0420.JPG

Je bent zo heerlijk eigenwijs. Het maakt je vader soms knettergek maar deze fijne eigenschap heb je toch echt van hem gekregen! Ik hou er van! Je bent een dromer, je zit dan helemaal in je eigen bubbel en tegen je praten heeft dan weinig zin. Gek word ik er soms van, maar deze fijne eigenschap heb je dan toch echt weer van mij gekregen.

Collage 2017-12-12 14_58_17 (2).jpgHet was niet altijd even gezellig dit jaar. Ik voelde me een tijdje niet zo lekker en daarna groeide mijn buik zo hard dat heel veel van onze leuke plannen afgezegd moesten worden. Gelukkig heb jij daar heel veel begrip voor. Nu al maak je plannen voor volgend jaar, wanneer ik weer heel ver kan lopen, in de achtbaan kan, kan zwemmen, kan tillen, kan stoeien! Ik kijk er enorm naar uit om al die leuke dingen weer samen met jou te kunnen doen!

En eerlijk, soms word ik knettergek van je. Ik word knettergek als je, net als iedere andere ochtend, op standje slak je kleren aan doet. Als je weer eens vergeet wat ik je gevraagd hebt om te doen, als je als doet alsof ons huis een ballenbak is, of wanneer je me duizend dingen vraagt. Duizend vragen waar ik geen antwoord op weet. Ik kan je regelmatig achter het behang plakken, of onder de koelkast stoppen. Om je vijf seconden later weer met duizend armen te omhelzen. Plat te drukken, dood te knuffelen en met kusjes te overladen.

Je houdt nog steeds van sushi, van Tony, van dino’s, van filmpjes kijken, van heel hard schreeuwen, van feestje en gezelligheid, en van mij. Godzijdank hou je nog steeds van mij!

DSC_0438 (2).jpgMijn kleine Bootje, mijn kleine knuffelkont. Je bent zo lief, zo creatief, zo slim, zo grappig. Eindelijk ben je zes. Eindelijk!

Blijf dat de komende tijd ook nog maar even. Zeker het komende jaar! Groot worden kan altijd nog!

Ik hou van je. Tot aan de maan en de sterren. Tot aan het dinotijdperk en weer terug. Voor altijd en altijd en altijd en altijd! xx

 

 


12 reacties op β€˜Ode aan Boaz’

  1. Te lief en te leuk geschreven weer en zo herkenbaar,die van mij is alweer 17 en ik zou willen dat ie soms nog klein was….ze zeggen weleens geniet van ze als ze klein zijn en dan denk je jaaaahahaa maar t is echt zo,nu moet/mag ik hem delen met een vriendinnetje*huil* nee ze is leuk en lief voor hem,maar toch ik moet hem delen…dus ook ik zeg geniet nog maar lekker van je kids en verwen ze lekker met veel lekkers,knuffels en een hoop liefde zoals je al doet…voor je t weet zijn ze groot …ohhh zei ik dat nou echt😱😘

  2. Proficiat aan jezelf en aan Boaz! Zes, waar is de tijd? Mijn twee β€˜ukkepukken’ zijn 24 en 22 nu, twee handenvol dochter annex vriend en wees gerust, ze worden groot maar je legde al lang de basis voor een thuisgevoel later!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s