Bolle Babysbuik Update #18

Twins-28-Weeks_wideVandaag ben ik precies 29 weken (en 1 dag) zwanger!

De baby’s zijn zo groot als een flespompoen (38,5 centimeter) en wegen net zo veel als een laptop! Het is maar dat je het weet! In deze week veranderd het skelet van de baby van zacht kraakbeen naar bot en wordt ook de navelstreng steeds dikker en steviger. De baby’s kunnen nu ook zoet van zuur onderscheiden en ik heb zo’n idee dat mijn jongens de voorkeur geven aan zoet. Hallo chocolade! (bron)

Afgelopen week was weer een week waarin ik geen bezoekje bracht aan het ziekenhuis! Champagne! Dat is toch al de tweede week in een paar maanden tijd! Ik heb wel een hele tijd met het ziekenhuis aan de telefoon gehangen in verband met een blaasontsteking. Overleg over en weer tussen artsen, assistentes en mijn eigen huisarts wat het beste was voor mij en de baby’s. Uiteindelijk is er toch weer gekozen voor een antibioticakuur en waar ik het de vorige keer behoorlijk onnodig vond omdat ik eigenlijk geen blaasontsteking-klachten had, ben ik blij dat de kuur nu als een malle door zet en dat de pijn al behoorlijk minder is!

img_1857Mijn lichaam is ondertussen behoorlijk uit proportie. Ik ben topzwaar en val soms bijna om. Ik ging afgelopen week zitten in de douchebak, omdat staan ook niet altijd even prettig is, en kwam amper meer overeind. Het tijdperk “zitten in de douche” is dus helaas ook voorbij.

De cravings zijn nu een beetje gestopt. Ik heb eigenlijk nergens zin in. En als ik trek heb, dan varieert het enorm waarin. Soms een zacht wit broodje met ham, soms noedels (ik kan er nog steeds niet helemaal van af blijven) soms fruit, soms thee met melk en suiker. Ik kan rustig in een supermarkt lopen en alleen kopen wat ik echt nodig heb zonder dat ik zit te kwijlen voor het schap met de roze koeken of de 3S sinas! Ik vind dat wel een applausje waard!

Collage 2017-12-14 13_10_50Ondertussen blijf ik kleertjes kopen en krijg ik gelukkig ook heel veel leuke setjes! Nu de commode op de babykamer staat, kan ik ook meteen alles in gaan pakken. Hoewel ik al zo veel heb, ben ik nog steeds bang dat ik niet genoeg heb! Of dat alles veel te groot is! Nu het goed gaat, ga ik er wel van uit dat de baby’s nog lekker even blijven zitten en goed blijven groeien.. maar wat als?! Niet te veel aan denken…

Boaz en Midas hebben de baby’s al een paar keer kunnen voelen schoppen maar toen baby2 de hik had, was het wel even heel bijzonder. Nu was het niet een klein schopje waarvan je kunt denken dat je het ingebeeld hebt maar echt beweging vanuit de binnenkant. De jongens hebben dan ook een hele tijd met hun handjes op mijn buik zitten wachten tot de hik voorbij was.

Ik voel zelf nog steeds af en toe de navelstreng kloppen. Ik denk dat dit ook van baby2 is, maar helemaal zeker doe ik dat niet. Ik lig, als het even kan, nog steeds half op mijn buik waardoor er meer druk op de baby’s én de navelstreng komt en ik het bloed voel pompen.

Week 29 zit er al weer op! Eigenlijk een week die, met een zucht en een puf en een paar slapeloze nachten, best goed te doen was! Op naar week 30! Wow, week 30 alweer!


10 reacties op ‘Bolle Babysbuik Update #18

 1. Knap hoor hoe je je er door heen slaat. Ik kan me niet voorstellen hoe zwaar je buik moet voelen.
  Douchen is ook lastig in zo’n cabine. Bij onze badkamer gaan de deuren een beetje vreemd open in verband met de wastafel en een kast…. Ben nu al bang hoe ik daar ik ga komen met mijn zwangere buik over een paar weken/maanden.
  Past er misschien een klein krukje in de douche? Je hebt ook van die opklapbare aan de muur… Moet je alleen wel echt installeren…

 2. Hoi,

  Ben zelf nu 27,6 van een meisjestweeling en heb een krukje van €4 bij Ikea gekocht. Heerlijk onder de douche en kom daar nog redelijk van omhoog;).

  Groetjes Daniëlle

  1. Aaah zo’n “Marius” krukje? ik stuur David denk ik morgen even langs Ikea 🙂 dank je voor de tip! Hoe gaat het met jou? vind je het ook best pittig, zo’n tweeling zwangerschap?!

   x

   1. Ja inderdaad de ‘marius’.
    Het valt mij ook best tegen, die buik is superzwaar! Wij lopen nu ook bij het VU omdat 1 van de meiden vocht in het buikje heeft, dus voorlopig elke week echo’s. Het gaat verder goed met haar en ze kunnen pas met zekerheid zeggen wat het is als ze geboren is. Nu maar hopen dat ze het goed blijft doen tot tenminste 34 weken. Maar die extra echo’s zij stiekem wel leuk:)

    X

   2. Ooh dat zal wel schrikken zijn geweest! Ik vind al die extra echo’s ook leuk en ben na iedere echo weer zo veel relaxter omdat ik gezien heb dat ze het nog doen.. maar toch, liever dat alles gewoon goed is! Ik vind de buik ook zwaar! En hard, en onhandig!! Nog even volhouden! 34 is mooie mijlpaal maar ik hoop voor jou en mij dat ze nog iets langer blijven zitten!! Xx

 3. O wauw ik kan mijn niet voorstellen hoe zwaar je buik aan moet voelen met twee baby’s. Ik ben nu 31 weken en vind een baby al zwaar. Succes ermee! Het pakje wat je laat zie heb ik zelf ook echt zo schattig!

  1. ik vond 1 zwangerschap al best pittig! Helemaal na 30 weken dus respect voor jou ook hoor! Nog even volhouden. 2 is inderdaad ook behoorlijk zwaar. maar ach, alles voor het goede doel! xx

   1. Ja dat is waar! Dank je wel 🙂 ja nog even volhouden. Kan niet wachten tot ze er eindelijk is hihi

 4. Top, zoals je Boaz op het voorplan houdt terwijl je met twee ukkies in je buik zit. En hoe je dit allemaal neerpent. Ik ben al lang de luiers voorbij maar herken het hoe jouw cravings nu chocolade-related zijn. Mijn ene dochter vroeg ongeboren om chocolademelk met witte boterhammen en Bicky Burgers en de andere om fruit en crackers en dat is nog steeds zo nu ze 22 en 24 zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s