de Week van de Wolf #71

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

Maandag

img_1736Het hele weekend heb ik al vage klachten die ik herken als blaasontsteking. Na een paar keer met de huisarts, de gynaecoloog en artsassistenten gebeld te hebben, lijkt het iedereen beter dat ik urine laat controleren bij de huisarts. David komt gelukkig op tijd in huis want het is buiten bar en boos en ik zie het helemaal niet zitten om naar de huisarts te rijden. Dus gaat hij met mijn pispotje op stap! Even later word ik gebeld voor de uitslag en hoewel ze het op deze korte termijn niet helemaal kunnen uitsluiten raden ze me toch aan vast met de antibiotica te beginnen. Dikke prima, als ik maar van die klachten af kom en weer goed kan slapen. Van koken komt niet veel terecht maar David, held die hij is, haalt bij de supermarkt knakworstjes en witte broodjes die we op de bank opeten terwijl we een filmpje kijken en dit is stiekem een van de lekkerste maaltjes die we sinds lange tijd hebben gehad.

Dinsdag

Pakketjes dag! Er komt een super leuk pakketje van ByBirdbinnen die ik heb gewonnen omdat medeblogster Karin van Mama’s Meisje mij had getagd in een winactie! Nou ben ik al een tijdje fan van ByBird (vooral dankzij haar instastories) en roze is hier in huis natuurlijk altijd van harte welkom. Dus dit pakketje werd met heel veel liefde ontvangen img_1796en binnen 0.2 seconden ingepikt door Boaz en Midas. Er kwam nog een heel tof pakketje binnen, daarover binnenkort meer! David moet ‘savonds weg en zodra Boaz en Midas in bed liggen, ga ik verder met cadeaus inpakken, de laatste puntjes op de i voor de traktatie zetten en de slaapkamer van Boaz versieren. Dat is een beetje een traditie geworden en hoewel ik me er eigenlijk niet meer toe kan zetten om met slingers en balonnen boven aan de slag te gaan, vind ik wel dat het moet. En dus doe ik het! Boaz slaapt zo vast als ik op zijn kamer begin te versieren. Zelfs als ik op zijn bed sta, ongeveer boven hem, wordt hij niet wakker! Ideaal zo’n slaapkop! Het resultaat is een super gezellige versierde kamer en ik weet zeker dat hij het enorm leuk gaat vinden als hij de volgende morgen wakker wordt! Dat is het allemaal wel waard!

Woensdag

img_1806Hieperdepiep hoera! Boaz is jarig! Eindelijk! Hij heeft er zo lang op gewacht! David heeft een dagje vrij en dus kunnen we ‘uitslapen’. Pas om half acht sluipen David en ik van de zolder naar de eerste verdieping, pakken de cadeautjes die ik op de babykamer verstopt heb en gaan, luid zingend, naar de kamer van Boaz en Midas. Het duurt even voordat de jarige echt goed wakker is, maar dan kruipen we allemaal bij hem op bed en pakken de cadeaus uit. Hij is met alles enorm blij! Daarna moet er snel worden aangekleed want Boaz kan op zijn verjaardag natuurlijk niet te laat op school komen. gelukkig brengt David hem naar school en kunnen Midas en ik een beetje rustig aan doen. Eind van de ochtend worden we weer verwacht op school, deze keer om de traktatie te brengen! Het is super leuk om Boaz in zijn klas te zien. Hij zit een beetje verlegen maar super trots op een hoge stoel en alle kinderen in zijn klas zingen uit volle borst voor hem! Als alle traktaties op zijn, gaan wij weer naar img_1892huis en gaan Midas en ik even naar bed. David haalt om kwart over twaalf Boaz van school en daarna kunnen we allemaal nog heel even relaxen voordat we door moeten naar het kinderfeest! Deze houden we dit jaar bij de plaatselijke ballenbak. Niet mijn eerste keuze maar achteraf toch wel behoorlijk ideaal! Boaz, Midas en zes klasgenootjes van Boaz hebben er de tijd van hun leven. Ze komen af en toe beker ranja leeg drinken of een bordje patatjes eten en dan gaan ze weer door! Het is er super rustig dus ze hebben bijna de hele ballenbak voor zichzelf. En David en ik chillen drie uur lang. Helemaal prima! Als het feestje voor bij is, alle kindjes weer zijn opgehaald, en wij richting huis rijden, ben ik helemaal kapot! Terwijl Boaz zijn cadeautjes bekijkt, en de snoepjes uit zijn snoepzakje opvreet, duik ik vast mijn bed in.

Donderdag

Boaz wordt door David naar school gebracht zodat ik ’s morgens meteen even aan het werk kan. Afgelopen week ben ik gebeld door de kraamhulp en zij wil begin volgende week langs komen voor een intake gesprek en dus wordt het nu wel echt de hoogste tijd dat de babykamer een beetje wordt in gericht! Ik ben de hele ochtend bezig met de piepkleine babykleertjes, pak kasten uit en weer in en ruim boven zo goed mogelijk op. Als ik Boaz op heb gehaald van school, rijden we meteen door naar de apotheek waar ik de rest van mijn antibiotica kuur kan ophalen. Bij de apotheek is het super druk en we img_1871moeten een tijdje wachten. Als uit de luidsprekers opeens “we all stand together” van Paul McCartney klinkt, beginnen Boaz en Midas spontaan te dansen. Mijn hart smelt! Als ik eindelijk mijn antibiotica heb gekregen en, door een dikke sneeuwstorm gereden, weer thuis zijn begin ik met pannenkoeken bakken. Ik heb enorme honger en de jongens geven aan ook te willen eten en dus verdubbel ik het recept met als resultaat ruim 40 pannenkoeken waarvan het merendeel met spek en kaas! David is iets later thuis en dus gaan Boaz, Midas en ik vast eten. Boaz eet twee en een halve pannenkoek, Midas eet er twee en ik kan na twee pannenkoeken ook echt geen pap meer zeggen! Gelukkig komt niet veel later David thuis en hij zorgt er voor dat de stapel in ieder geval een stuk kleiner wordt. De rest bewaren we voor het ontbijt van de volgende ochtend!

Vrijdag

Als ik Boaz tussen de middag van school haal is het weekend! En we zijn er allemaal wel een beetje aan toe. De jongens hangen bank en bingen Barbapapa, ik blog, doe een beetje administratie, probeer een beetje schoon te maken maar zie door het stof de woonkamer amper meer en dat alles onder het genot van leftover pannenkoeken! Voor de rest is deze dag een beetje als een blur aan mijn voorbij gegaan.

Zaterdag

Stresslevel Eindbaas Mario. Morgen vieren we de verjaardag en ik heb helemaal niks in huis. We verwachten, ondanks dat we het dit jaar klein houden, toch best nog wel wat visite en ik denk dat ik het niet ga redden met een halve komkommer en een paar drupjes koffiemelk. David moet om 9 uur weg want hij heeft een afspraak bij de kapper. Dat geeft mij 1 uur (de winkel gaat om 8 uur open) om alles in huis te halen. Gewapend met mijn lijstje stap ik, zodra de deuren open gaan, de winkel binnen en gooi alle feestbenodigdheden razendsnel in het karretje. Op een lijstje stellen de boodschappen niet veel voor, als ik alles in het karretje zie, schrik ik van de hoeveelheid. Gelukkig is er een lieve medewerker die mij wil helpen alle boodschappen in de auto te tillen en als ik thuis kom heeft David nog net tijd om de boodschappen naar binnen te tillen! Boodschappen: check. Terwijl David naar de kapper gaat, en Boaz mee neemt, ruim ik de boodschappen weg, maak het huis een beetje schoon en ga dan met Midas naar de Action. We hebben voor het arme kind nog helemaal geen verjaardagscadeautjes! Ik gooi IMG_0159een bende speelgoed op de grond en vraag waar hij het liefst mee wil spelen. Als hij een paar dingen heeft uitgekozen, mag hij van mij even bij de kerstballen kijken zodat ik “heel stiekem” de cadeautjes in het mandje kan doen. Hij heeft helemaal niets in de gaten, zo fijn, zo’n onwetend kind! Als we thuis zijn, krijg ik een berichtje dat David onderweg is naar mijn ouders en dus niet veel later thuis zal zijn. Ik smeer een paar broodjes en pak de tas in want het volgende punt op de agenda is: Winter Dinoland! Gelukkig is dat ruim een uur rijden, dus kan ik in de auto even bijkomen van de heftige morgen. Ik had verwacht dat we maar eventjes bij Dinoland zouden blijven, maar het is er zo leuk dat we er de hele middag blijven! Binnenkort komt er een uitgebreid verslag over Winter Dinoland online, maar ik kan je nu al aanraden: Ga!

DSC_0497.JPG

Als we eindelijk terug in Twente zijn, zetten we mijn ouders af, vreten we ons misselijk bij de McDonalds, rijden snel naar huis waar de jongens nog even een filmpje mogen kijken op de bank en ga ik aan de bakkeritus. Boaz wil dolgraag een dinotaart en voor Midas moet ik nog een spinnentaart maken. En omdat ik daar verder geen tijd meer voor heb, moet het meeste deze avond af gemaakt worden! Ik bak brownietaarten, maak karamelsaus, maak een taartvulling van mascarpone, smelt chocolade zodat ik er chocoladebergen van kan maken, maak nog een paar spinnencakejes en dan ben ik helemaal op. Ik bewaar de worteltaart, die ik voor Midas’s zijn spinnentaart wil maken, tot de volgende ochtend. Ik ga kruipend naar bed.

Zondag

Ik ben van plan om om zes uur op te staan, maar het is al bijna zeven uur als ik wakker word. Ik ga snel naar beneden waar ik aan de slag ga met de worteltaart. Gelukkig is DSC_0506.JPGdeze vrij eenvoudig te maken en niet veel later staan de taarten in de oven. Ondertussen bouw ik de dinotaart op. Ik ga snel douchen en dek de tafel voor het ontbijt. David’s tante, zijn neef en een nichtje komen ’s morgens al ontbijten dus alles moet wel klaar staan! Om negen uur is alles zo ver af en plof ik een half uurtje op de bank maar ik heb al door dat ik niet te lang moet blijven zitten want dan kom ik nooit meer omhoog! Ik maak alvast een klein spinnentaartje met de leftover mascarpone taartvulling en ik heb net mijn make up op mijn kop als de eerste visite binnenkomt. We gaan gezellig met z’n allen lekker lang tafelen en sluiten natuurlijk af met taart! Als zij img_2053naar huis gaan en ik de ontbijtspullen heb opgeruimd, ga ik een uurtje op bed liggen. Tenminste, dat is de bedoeling! Twee uur later schrik ik wakker en als ik beneden kom is er al heel veel visite! De rest van de middag is een grote gezellige chaos. Gelukkig is het heerlijk weer en kunnen de kinderen buiten spelen en genieten wij, rond een vuurtje, in de tuin van een paar hapjes en een paar drankjes. (shit, was mis ik een glaasje wijn op dat moment). Na soep en pizza gaat de visite naar huis. David en ik ruimen een beetje puin en daarna gaan we, samen met Midas en Boaz alle cadeautjes uitgebreid bekijken en testen. De jongens zijn enorm goed verwend!

img_2056Ik ben kapot, wat een week! Ik heb gelukkig een goede week gehad en ik denk ook dat ik voor een groot deel op adrenaline heb geleefd. Lang leve de deadline druk! Daar presteerde ik vroeger ook het beste op! Het was wel een hele fijne week waarin we heel veel leuke dingen hebben gedaan en waarin de jongens bijna de hele week met een glimlach van oor tot oor hebben rond gelopen! Maar stiekem ben ik wel een beetje blij dat de feestweek voorbij is. Ik ga nu nog even snel de cadeautjes voor Midas in pakken (hij is morgen jarig en natuurlijk gaan we hem morgenvroeg, traditiegetrouw, met veel lawaai en de cadeautjes, wakker maken) en een laatste stukje spinnentaart naar binnen werken en dan naar bed! Voor de rest laat ik de boel de boel. Morgen is er weer een dag! (waarop de kraamhulp komt, dus het moet wel schoon zijn. Jeuj, deadline!)

Hoe was jouw week!?

 


2 reacties op ‘de Week van de Wolf #71

  1. Wooow respect dat je deze feestweek overleefd hebt zeg!! En al die zelfgebakken taartjes!! Ik was denk ik lekker naar de plaatselijke taartenboer gegaan 😉 al is dit wel veel toffer hoor!! Nu volgende week een beetje uitrusten? :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.