Ode aan Midas

Lieve, lieve Midas.

DSC_0462.jpgHieperdepiep hoera! Mijn “baby”  is drie jaar! En hoewel jij nu nog echt mijn baby bent, mijn kleine mannetje, ben je natuurlijk al lang geen baby meer.

Sinds ik niet meer werken zijn wij bijna de hele dag samen. Papa is werken, Boaz is op school en wij zijn samen. En dat vind ik zo fijn! Want het afgelopen jaar is er zo veel gebeurd dat ik absoluut niet had willen missen. Je bent zo gegroeid. In alles!

Er waren tijden dat ik knettergek van je werd, want schreeuwen was zo’n beetje alles dat je deed. Maar sinds jij hebt ontdekt dat praten ook heel erg leuk is, ben jij ook zo veel leuker! Je lult de hele dag door de oren van mijn kop.Vraagt niet: “waarom”, maar vraagt “Hoe maak je dat, eigenlijk?”. De héle dag door. Hoe maak je dino’s, hoe maak je bomen, hoe maak je telefoon, hoe maak je ranja. Hoe moet ik dat allemaal weten lieverd?! En dus zitten we soms uren op de computer te zoeken om jouw vragen te kunnen beantwoorden.

DSC_0527.JPGJe maakt grapjes, houdt je broer voor de gek, zegt precies wat je wilt en vooral wat je niet wilt. Want wat je niet wilt, weet je precies.

Je bent slim, net als je broer, maar heel anders slim. Je bent “street smart“. Je weet hoe je dingen voor elkaar krijgt, hoe je je eigen boontjes moet doppen. Je zorgt er helemaal zelf voor dat jij voor elkaar krijgt, wat je wilt hebben.

Waar ik er op kon vertrouwen dat Boaz altijd dicht bij mij in de buurt bleef, loop jij weg. Gewoon, eventjes het hoekje om, uit mijn zicht. En dat is niet omdat je niet bij mij wilt zijn. Je wilt de wereld ontdekken, liever vandaag dan morgen. Je wilt op avontuur, zonder dat je onverantwoord bezig bent.

DSC_0546.JPG

Ik kan er enorm van genieten hoe jij iedereen binnen de kortste keren om je vingers windt. Je grote neven lopen met je weg en vaak ben jij diegene die bepaalt wat jullie gaan doen of waar jullie naar toe gaan. Iedereen rent en vliegt voor jou, als jij met je lange wimpers knippert, je hoofd een beetje scheef houdt en met een lief stemmetje vraagt of het “alsjeblieft” mag. Op dat soort momenten lijk je een klein knuffelig schaapje, maar je bent alles behalve dat! Je houdt helemaal niet van knuffelen, tenzij je dat zelf wilt.

Je bent een draak, maar wel eentje die “dank je wel” zegt als ik lekker gekookt hebt. Of “Alsjeblieft” als je een slokje drinken (uit mijn eigen glas)  voor mij bewaart. Je bent zo trots dat je geen luier meer aan hebt en ik moet iedere plas en poep die in het potje belandt, uitgebreid met je gaan bekijken om daarna een “blote billen dansje” te doen omdat het wéér goed is gegaan!

Je houdt van dino’s, en noedels, en klei. Je houdt van de hele dag in je blote billen lopen, van Pieter Konijn, en van mij. God zij dank hou je ook van mij. God zij dank is de tijd dat je geen kusjes wilde geven, niet wilde knuffelen, voorbij. Nu word ik iedere avond overladen met kusjes en ik mag niet weg gaan zonder een knuffel.

DSC_0533.jpgLieve Midas, lieve kleine Midasaurus. Ik moest zo wennen aan jou, maar nu ik je, dankzij je waterval aan woordjes, steeds beter leer kennen, hou ik iedere dag een beetje meer van je.

Hieperdepiep hoera!

Mijn kleine rooie is drie jaar!

Drie potverdorie! Drie!

I Love You.

 

 

 

 


2 reacties op ‘Ode aan Midas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s