Kerstfudge

DSC_0625.jpgIk ben de afgelopen twee jaren druk geweest met gezonde, verantwoorde hapjes voor op het buffet tijdens het “lichtjesfeest” bij Boaz op school. En wat blijkt? Die gezonde, verantwoorde hapjes worden amper gegeten! Snap ik wel, ik zet mijn tanden ook liever in een slagroomsoesje of een kerstschuimpje.

Daarom ga ik dit jaar niet moeilijk doen en is mijn bijdrage voor het buffet een kerstig suikerbommetje! En, omdat we verder al druk genoeg zijn, wordt het ook nog eens een heel eenvoudig kerstig suikerbommetje! Kerstfudge bijvoorbeeld!

Sinds Boaz fudge heeft getrakteerd op school, krijg ik van zijn klasgenootjes regelmatig de vraag of ik alsjeblieft ook fudge voor het “lichtjesfeest” buffet wil maken. Ik ben de beroerdste niet en steek graag 3 minuten mijn handen uit de mouwen om deze kindjes een onvergetelijk “lichtjesfeest” te bezorgen.

Wat heb je nodig? 

360 gram chocolade
1 blikje gecondenseerde melk
suikerdecoraties
lollystokjes/ cakepop stokjes (te koop bij onder andere De Leukste Taartshop.nl)

DSC_0619.jpgWat moet je doen?

Verwarm op een laag vuurtje,  de gecondenseerde melk en smelt hierin meteen de chocolade. Bekleed ondertussen een schaal met een platte bodem, met bakpapier. Zodra alle chocolade is gesmolten, stort je het mengsel in de schaal. Versier de nog warme fudge met suikerdecoratie en zet de schaal vervolgens in de koelkast. Na ongeveer een half uurtje, wanneer de fudge een beetje afgekoeld is maar nog niet te hard, steek je er (met bijvoorbeeld een glas, of een koekjesvorm) ruime rondjes uit. Zet de schaal nu terug in de koelkast om verder op te stijven.

DSC_0555.JPGZodra de fudge helemaal opgesteven is, snijd je de rondjes twee keer doormidden waardoor je kleine driehoekjes krijgt. Steek onderin aan de ronde kant een lollystokje en tadaa: heb je toch zo even een fudge kerstboom gemaakt!

Ik hoef deze keer maar 6 traktaties te maken, en kan dus “mijn bijdrage” in met aluminiumfolie of bakpapier beklede halve appels steken. Is jouw taak om voor de hele klas een traktatie te maken, dan zou ik de kerstboompjes in een groot stuk piepschuim steken!

Deze traktatie kun je heel goed een dag of twee van te voren maken! Zorg dat de fudge ongeveer anderhalve centimeter dik is. Zo is hij niet te dun om op een stokje te steken en niet te dik dat het te zwaar (en ook te machtig) wordt!

DSC_0614.JPG

Heb je geen zin in al deze handelingen? Dan kun je natuurlijk altijd nog de kerstzoenen maken! >Hier< kun je lezen hoe je dat moet doen! 

 


Een reactie op “Kerstfudge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s