Winter Dinoland

Voor iedere dino-fan is Dinoland in Zwolle een must go. In de zomerse maanden kun kinderen hier heerlijk buiten spelen, dino fossielen opgraven, goud zoeken, kleien, spelen,  levensgrote dino’s bewonderen en nog veel meer doen terwijl de volwassenen op een van de terrassen een drankje doet. Perfect!  Maar in de koude wintermaanden is dit allemaal net iets minder gezellig. Gelukkig is Dinoland vanaf nu ook thé place to go in de donkere wintermaanden! Welkom bij Winter Dinoland!

In de wintermaanden (december tot maart) is het park gedeeltelijk geopend en zijn er een aantal nieuwe activiteiten te doen die, voor het grootste gedeelte, binnen te vinden zijn. Lekker warm dus! Ik mocht, natuurlijk samen met Boaz en Midas maar ook met David en mijn ouders testen, of Winter Dinoland net zo leuk is als Dinoland. Dat lieten we (vooral Boaz) natuurlijk niet twee keer zeggen!

DSC_0497

Zodra je de speciale expeditieruimte binnen stapt, sta je oog in oog met een reusachtig, indrukwekkend skelet van de T-Rex op ware grote en al zou er verder helemaal niets meer te doen zijn, Boaz is tevreden!  Na vele ooooh’s en aaaah’s zien we pas wat er in deze zaal nog meer te doen is! Heel veel meer! Gelukkig lopen er heel veel vriendelijke medewerkers rond die ons precies uitleggen wat we allemaal kunnen doen. Op hun advies beginnen we met het tekenen aan de magische tekentafel.

img_2007-1 (2).jpgOp een grote tafel liggen heel veel tekeningen van verschillende dino’s die je met wasco krijtjes kunt inkleuren. Zodra je de dino af hebt en je naam op het blaadje hebt geschreven, begint de magie pas echt. Nu kun je je eigen dino inscannen en niet veel later verschijnt deze, in 3D op een groot beeldscherm! Hier loopt jouw dino rond tussen heel veel andere dino’s!

Dit is zo verslavend, wij hebben hier ruim een uur zitten kleuren en dino na dino in gescand tot het hele landschap vol loopt met “onze” pterodactylussen, triceratopsen en raptors. Bezigheidstherapie voor jong en oud kan ik je vertellen! Midas mag zich lekker uit leven en het hele blaadje vol krassen (de scan “leest” alleen de dino zelf en dus vallen alle krassen buiten de lijntjes weg zodra deze is ingescand) en zelfs David en mijn ouders vermaken zich kostelijk met het kleuren!

DSC_0479.JPG

Er is echter nog zo veel meer te doen en uiteindelijk krijg ik iedereen zo ver om door te gaan naar de volgende activiteit. Je kunt met strijkkraaltjes of een 3Doodler pen een dino maken, er is een VR Google expeditie, en er staan verschillende computers waarin je dino’s digitaal kunt inkleuren.

img_1943Naast de magische tekentafel is er nog een activiteit waar we niet weg te slaan zijn. De Jurassic Sandbox. In de zandtafel wordt er, afhankelijk van hoe hoog je het zand op schept of hoe diep je het zand uitgraaft, een landschap geprojecteerd. Je kunt vulkanen bouwen, bossen aanleggen en meren graven en als je geluk hebt, zullen er zelfs dino’s in jouw wereld tevoorschijn komen. Heel rustgevend kan ik je vertellen!

En als je denkt dat dit alles is, loop je verder en zie je dat je nog veel meer leuke dingen kunt doen!  In een volgende ruimte staat een prachtig zandsculptuur en kun je ook je eigen zandsculptuur maken. Je kunt er fossielen uitgraven, een zandtekening maken en fossielen zeven. Dit alles kun je wederom doen in lekkere verwarmde, overdekte ruimte die trouwens ook heel goed te bezoeken zijn met een kinderwagen!

DSC_0488.JPG

Ik heb me overigens een hele tijd kostelijk vermaakt met de photo booth. Ik ben heel vaak “rennend” op de vlucht gegaan voor de T-rex die in mij wel een lekker hapje zag! Deze foto’s kun je meteen naar je eigen mail adres laten opsturen. Super tof aandenken aan Winter Dinoland!

Collage 2017-12-19 09_09_04.jpg

Er is zo veel te doen dat we er niet eens aan toe komen om aan alle activiteiten mee te doen! Ik had nog wel graag marshmallows willen roosteren bij de overdekte vuurplaats, we hebben geen tijd gehad om te lasergamen en Boaz en Midas hadden heel graag nog veel langer in de indoor speelhal willen blijven spelen.

Net voor we met een stelletje tegenstribbelende kinderen (want: “we willen nooit meer naar huis!”) richting de auto lopen zien we nog een glimp van de verlichte dino’s die het park een magische uitstraling geven. En spectaculair laatste uitzicht na een geweldige dag!

DSC_0502.JPG

Wij zijn al sinds de opening fan van Dinoland, maar eerlijk had ik wel een klein beetje mijn twijfels of Winter Dinoland net zo vermakelijk zou zijn én of het ook wel leuk voor Midas zou zijn. Wij moeten een uurtje rijden voordat we bij Dinoland zijn, en ik kan je, nu ik weet hoe geweldig leuk Winter Dinoland is,  eerlijk zeggen dat ik de autorit meer dan waard vind! Winter Dinoland is een dikke aanrader! Voor jong en oud (en hoogzwangeren die niet lang kunnen staan) is er zo veel (zittend) te doen dat je er rustig een hele dag kunt doorbrengen!

Wil jij ook naar Winter Dinoland!? Heel begrijpelijk! Klik even >hier< om de openingstijden, entreeprijzen en route te bekijken! Heel veel plezier! 

Wij brachten op uitnodiging een bezoek aan Winter Dinoland. In dit artikel vind je alleen mijn persoonlijke mening.


2 reacties op ‘Winter Dinoland

  1. Misschien een leuke tip voor je Dino fans. In dierenpark Amersfoort hebben ze een heel stuk bos omgetoverd tot dinopark. Met dino’s op schaal nagemaakt superleuk om tussen al deze enorme dino’s te lopen! Misschien iets leuks om te ondernemen na je zwangerschap. Aangezien je best veel moet lopen 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s