Leukste Kerstfilms voor Kids! (netflix)

Kerstfilms kijken tijdens de kerstdagen. Dat is wel een dingetje. Dat hoort er gewoon bij! Maar toen ik onlangs met Boaz een kerstfilm wilde gaan kijken, om alvast in de stemming te komen, vond ik het best lastig om een kerstfilm te vinden die voor zowel mijzelf en Boaz leuk was om naar te kijken! Ik dacht meteen aan “the Gremlins” bijvoorbeeld, maar die bleek toch een beetje enger te zijn dan ik me kon herinneren. En de zoetsappige kerstfilms als “Miracle on 34th street” is een beetje te sloom en te romantisch voor een jongen van bijna zes. Toch zijn er natuurlijk wel leuke films die je heel goed samen met je kinderen kunt kijken! Ik zette de 7  leukste familie-kerstfilms op een rijtje!

Gerelateerde afbeeldingPetterson en Findus 2

Dit is zo’n super schattige kerstfilm dat het mij niet eens uit maakt dat deze in het duits is! En het lijkt Boaz en Midas ook helemaal niets uit te maken! Petterson woont met zijn katje Findus in een huisje ver weg van de bewoonde wereld. Op een paar buren na is er niemand in de buurt te vinden. Findus wil graag een groots kerstfeest vieren, met een mooie boom, lekker eten en alle vrienden. Maar dat loopt allemaal net iets anders als Petterson zich bezeerd. Er kan geen boom meer worden geregeld, al het eten raakt op en er worden geen vrienden uitgenodigd omdat Petterson denkt dat al hun vrienden het kerstfeest het liefst met hun eigen familie vieren. En dan…. Oooh vrolijk kerstfeest!

Afbeeldingsresultaat voor jingle all the wayJingle all the way

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar deze film (uit 1996!!) brings back memories! Ik hou wel van die oude foute films! Maar niet alle oude foute films zijn ook leuk voor kinderen. Deze wel! Tenminste, met een klein beetje uitleg erbij zodat ze het in grote lijnen goed kunnen volgen. Een jongetje wil graag een actiepop voor kerst, en de papa moet op het laatst nog op zoek naar zo’n pop die natuurlijk overal uitverkocht zijn. Het wordt één groot avontuur om deze pop te bemachtigen. Een avontuur met heel veel hilarische scenes. Of het de papa uiteindelijk lukt? Dat blijft tot het laatst spannend!

Gerelateerde afbeeldingDe vijf legendes

Niet alleen de kerstman maakt in deze spannende avonturenfilm zijn opwachting. Samen met de Paashaas, Klaas Vaak, de Tandenfee en Jack Frost strijdt hij tegen een kwade geest die de dromen en fantasieën van onschuldige kinderen wil vernietigen. Een superheldenfilm met een vleugje kerst.

Afbeeldingsresultaat voor casper griezelkerstCaspers griezelkerst

Casper is het afgelopen jaar veel te lief geweest en niet genoeg mensen aan het schrikken gemaakt. De koning van de spoken geeft hem nog één kans. Als hij met kerst niet iemand aan het schrikken heeft gemaakt, zal hij gestraft worden door de boze koning. Zou Casper dan toch veranderen van een lief in een boos spookje? Of heeft hij een andere oplossing voor het probleem?

 

Gerelateerde afbeeldingPrettige feestdagen vanuit Madagascar

Geen zin in een lange film? Of wil je nog heel even samen, vlak voor de kids naar bed moeten, nog een filmpje kijken? Prettige feestdagen vanuit Madagascar zijn vier korte filmpjes, waarvan er drie helemaal in de kerststemming zijn, met de vrienden van de bekende Madagascar films in de hoofdrol. De filmpjes duren maar een klein half uurtje en zijn ideaal voor groot en klein!

 

Het magische kristal

Afbeeldingsresultaat voor het magische kristalDe Kerstman kan zichzelf dankzij een magisch kristal  één keer per jaar bijna oneindig kan dupliceren om vanuit overal tegelijk cadeautjes te bezorgen aan alle kinderen ter wereld. Als de kwaadaardige tweelingbroer van de Kerstman het kristal steelt doet de dappere Yothan om het magische kristal te redden en terug te geven aan de Kerstman! Een super spannende kerstfilm vol avontuur!

Afbeeldingsresultaat voor bob's broken sleighBob’s broken Sleigh

Elf Bob wil de kerstman een cadeau geven: een upgrade van zijn slee! Maar als Bob tijdens een testrit ver van huis neerstort, heeft hij de hulp van drie rare wezens nodig om weer thuis te komen!

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s