Over de hormonen, de kwijtgeraakte sleutels en dé oplossing…

Toen ik zwanger was van Midas, gebeurde het voor het eerst. Ik liep, met mijn hoofd vol jello, in Ikea. Nou zul je denken, niets aan het handje. En dat was ook zo, totdat ik uit gewinkeld was, mijn autosleutels zocht en… deze niet kon vinden. Nergens. Niet in mijn jaszak, niet in mijn tas, niet in de auto (ja, dat doe ik wel eens ja, laat me!). Op de parkeerplaats was geen sleutelbos te vinden, bij de infobalie was geen sleutelbos afgegeven en na, in paniek, weer een rondje Ikea te hebben gedaan, vond ik ze ook niet. Autosleutels (en mijn huissleutels) weg.

Ik zal je de verdere details besparen maar ik kan je verzekeren dat het geen pretje was om een nieuwe sleutel te laten maken en ook de man des huizes was niet heel erg gecharmeerd van mijn actie.

Je zou denken: Kan gebeuren, lesje geleerd, nooit weer doen. Zou je denken hé!?

img_2274 (3)Maar toen werd ik weer zwanger. Van een tweeling, zoals je weet. En ik weet niet of het wetenschappelijk is vastgesteld maar ik heb het idee dat dubbele baby’s zorgen voor en dubbele dosis hormonen. Mijn hoofd is zo mogelijk nog warriger dan tijdens vorige zwangerschappen.

Dus toen ik, ná de zomervakantie, een zwembroek voor Boaz moest halen en deze overal uitverkocht waren, en ik als een kip zonder kop winkel na winkel in en uit rende op zoek naar iets dat in ieder geval leek op een zwembroek en deze uiteindelijk toch nog vond en heel blij was met mijn aankoop en dolgelukkig terug liep naar de auto en ik er achter kwam dat ik mijn autosleutels wéér kwijt was, stortte ik een beetje in.

Ik heb de desbetreffende winkel waarin ik de sleutels verloren móést hebben (Sherlocks Art of Deduction toepassend en alles) en ik ze niet kon vinden, raakte ik toch wel enigszins in paniek. Wederom vond David het alles behalve grappig en wetend hoeveel geld het kost om een nieuwe sleutel te laten maken… Nou ja, laten we zeggen dat ik van onverwachtse uitgaves altijd een beetje heel erg verdrietig wordt.

Had ik toen maar een Tile gehad.

DSC_0516.jpgDe Tile is een kleine, vierkante bluetooth-tracker die ervoor zorgt dat je je kwijtgeraakte spullen makkelijk terug kunt vinden. Er zijn vier soorten Tiles. De Tile Mate, die ik mocht testen, is geschikt voor aan je sleutels of voor aan je tas.  De Tile Slim, de dunste Tile uit de familie die heel goed in bijvoorbeeld je portemonnee of je agenda past! De  Tile Sport kan heel goed tegen een stootje of een spetter en ook nog eens een sterker bereik heeft, en Tile Style, het knappe maar net zo knappe zusje van de Tile Sport. Voor iedereen is er dus wel een perfecte Tile te vinden! En met mijn geheugen van een wastafeltegeltje vonden ze mij de uitgelezen kandidaat om een Tile te testen! Geef ze eens ongelijk!

DSC_0512.jpgDe Tile woont sinds ik hem heb gekregen, aan mijn sleutelbos en alleen dat idee al, geeft me zo veel rust! Twee kinderen op tijd aangekleed en gevoed en gepoetst en geborsteld krijgen om op pad te gaan is al stressen genoeg. Om daarna nog alle jaszakken, rommellaadjes, de fruitschaal, de duplobak, de kerststal, de schoenenkist, de koelkast en nog een keer alle jaszakken na te gaan om te zoeken naar de sleutels. Ik kan dat er gewoon niet bij hebben!

Nu “bel” ik tijdens deze stressmomenten  Tile gewoon. Iedereen in Huize de Wolf moet dan even zo stil als een muisje zijn en zodra we het geluid van de Tile horen, gaan we er met z’n allen op af en hoppa, sleutels gevonden! Zonder liegen, dit kleine witte vierkantje heeft er in een week tijd al voor gezorgd dat ik zes keer niet te laat kwam!

Tile werkt via een app op je smartphone die je heel eenvoudig installeert en koppelt aan jouw Tile.  Deze app onthoudt ook waar jouw “Tile” voor de laatste keer is geweest. Is de Tile in de buurt? Dan kun je hem “bellen” zodat deze een leuk deuntje gaat spelen en je alleen nog maar op het geluid af hoeft te gaan. Is je Tile te ver, dan krijg je via de app de laatst geregistreerde locatie door, en zodra je daar bent, kun je hem weer “bellen”. Ideaal!

DSC_0521.jpg

En, kneus die ik ben, wanneer ik mijn sleutels voor de verandering wél heb, maar mijn telefoon niet, dan laat ik Tile mijn telefoon even bellen. Ook al staat mijn telefoon op stil, Tile zorgt wel dat hij een muziekje laat horen waardoor ook deze snel gevonden is!

Ben jij, of ken jij, net zo’n warhoofd als ik? De Tiles zijn onder andere te verkrijgen bij Bol.com! 

Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik ga alleen een samenwerkingen aan als ik volledig achter het product sta. Ik zal nooit een product promoten als ik er niet tevreden over ben! 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.