de Week van de Wolf #72

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft.

Maandag

img_2086 (2).jpgHieperdepiep Midas is jarig! Daarom gaan we hem, traditiegetrouw, onder luid (vals) zingen wakker maken! Boaz en Midas liggen natuurlijk weer bij elkaar in bed en hebben allebei helemaal nog geen zin om wakker te worden! Zelfs voor de cadeautjes komt hij niet onder zijn dekentje uit. Uiteindelijk, als Boaz het eerste cadeau vast heeft uitgepakt en er een dino in blijkt te zitten, wil hij wel even kijken om vervolgens goed wakker te worden om alle andere cadeautjes zelf open te maken! Klei en dino’s. Hij is enorm gelukkig! Omdat we er al een heel feestweekend op hebben zitten, en Midas het hele jarig zijn toch nog niet goed snapt, doen we verder niet veel aan zijn verjaardag.

DSC_0546

Boaz gaat gewoon naar huis, David en ik ruim de laatste verjaardagstroep op en maken alles een beetje netjes voor de kraamhulp die komt voor een intake gesprek. Hoewel dat hele controleren of alles wel in orde is, niet meer echt van deze tijd is, wil ik natuurlijk wel dat alles zo goed mogelijk in orde is! Klein beetje stress is het gevolg. Maar gelukkig is de kraamhulp helemaal tevreden over alles!

Dinsdag

Collage 2017-11-02 12_36_52Dinsdag is Pakketjesdag! Een tijdje terug heb ik een blog geschreven over mijn Baby’s wishlist  met onder andere een viking onesie van Tumble & Dry. Een prachtig pakje maar wel erg aan de prijs (vind ik…) Toen ik een paar dagen geleden een berichtje van een instavriendin (is dat een woord?) kreeg dat Tumble & Dry nu een fijne korting én extra korting op deze korting had, kon ik mezelf niet inhouden en heb ik het bewuste viking pakje besteld. Het was wel moeilijk om er maar 1 te kopen! Zo leuk zijn ze! Maar wij vinden nog steeds dat de baby’s straks niet dezelfde kleertjes aan moeten. Dus bestelde ik er 1 en die kwam vandaag binnen! Zo leuk! Ook mag vanaf vandaag Randy bij ons komen en dit kleine rendiertje wordt met open armen door Boaz en Midas ontvangen! Er kwamen nog een paar perspakketjes binnen, daarover later meer!

Woensdag

Ren-en vliegwoensdag! Er staat enorm veel op de planning! Boaz moet natuurlijk naar school, en daarna door naar zwemles. Maar ik moet aan het einde van de ochtend op het ziekenhuis zijn voor mijn 30-weken check en red het dus niet om Boaz op te halen. Gelukkig willen mijn ouders het hele zwemlesgebeuren op zich nemen zodat ik met Midas naar het ziekenhuis kan zonder te stressen! Hoe deze check up is verlopen, heb je >hier<  kunnen lezen! Als ik thuis kom, gaat Midas even een klein dutje doen en ontferm ik me over mijn aandeel voor het kerstbuffet van Boaz zijn school. Kerstzoenen it is! 36 om precies te zijn! Als Boaz uit zwemles komt, ben ik net klaar met de traktaties en img_2171kunnen we nog even rustig een kopje thee drinken voordat Boaz z’n beste pak aan moet voor het “Lichtjesfeest”. Ik had een kersttrui en een nette spijkerbroek voor hem in gedachten maar meneertje wilde per se ook een blouse aan en een strikje voor. Als hij en Midas er uit zien om door een ringetje te halen, tut ik mezelf nog een beetje op. David doet ondertussen zijn best om op tijd thuis te zijn zodat hij ons kan ophalen om naar school te gaan. Precies op tijd komt hij voorrijden, wij stappen snel (met twee schalen kerstzoenen) in en rijden naar school. In tegenstelling tot vorig jaar is er dit jaar tussen het brengen en halen van de kinderen niet echt iets voor de ouders te doen. Daarom gaan David, Midas en ik samen met de ouders van Boaz’ vriendje een patatje eten bij de cafetaria om daarna snel terug te gaan naar school voor de Grand Finale. Een paar kerstliedjes zingen met alle kindjes in de klas! Als we thuis zijn gaan er drie mensen meteen naar bed. En jij mag raden welke drie. Leuk spelletje he?!

Donderdag

DSC_0462.jpgDe laatste schooldag van Boaz! Het plan is, dat hij na school met een vriendje gaat spelen en ik hem daar rond half vijf pas op hoef te halen. Dat betekent 8 uur lang iets voor mezelf kunnen doen! Ik wil het huis schoon maken, moet nog een paar blogs schrijven, foto’s maken, dutje doen, paar boodschapjes halen en nog veel meer. Maar dan belt de juf van Boaz rond één uur met de mededeling dat Boaz van een klimrek is gevallen. Hij heeft een bloedneus en een beetje een zeer hoofd. Hij is verder wel bij en ze verwacht niet dat hij er iets aan over houdt maar of ik hem toch even wil komen ophalen. Dikke poep. Natuurlijk wil ik Boaz ophalen maar ik had zo graag alle andere dingen willen doen! Midas ligt net in bed maar gelukkig wil een buurvrouw wel even op hem passen terwijl ik snel heen en weer rijd om Boaz van school te halen. Zijn jas en haren zitten onder het bloed en hij ziet er een beetje zielig uit maar verder is er niet veel aan de hand, gelukkig. En dus gaan we snel naar huis. En zo begint de vakantie onverwachts een uurtje eerder. Ach ja. Hebben we wel meer tijd om met de nieuwe blokken te spelen!

Vrijdag

Vakantie! Ik heb de halve nacht op de bank gelegen omdat ik niet langer in bed kon liggen. Ik heb ook maar een paar uur slaap gehad en ben helemaal gesloopt als Boaz en Midas rond acht uur naar beneden komen. Half slapend zet ik de tv voor ze aan en kruip dan de trappen op om nog even in bed te gaan liggen. Twee uur later word ik wakker en als ik beneden kom zie ik dat Boaz broodjes heeft gemaakt voor zichzelf en Midas en dat ze heel lief op de bank zitten een filmpje te kijken. Mijn hart knalt uit elkaar van liefde! Ik ben zo blij dat ik ze, in alle vertrouwen, alleen beneden kan laten zitten en dat ze ook nog eens voor zichzelf zorgen! Ondanks de twee uurtjes die ik ’s morgens nog heb kunnen bijtanken, voel ik me niet zo heel erg fris en fruitig en daarom doen we lekker weinig! Ik flans nog wel een maaltje in elkaar. Een soort pulled chicken stew. Volgens de mannen smaakt het heerlijk en ik mag dit iedere dag wel maken. Ik heb geen eetlust, en  duik al vroeg mijn bed weer in.

Zaterdag

In tegenstelling tot de vorige dag, word ik nu met lekker veel energie wakker. Dat mag ook wel, want we moeten nog heel veel doen! Omdat we nog maar een klein stukje kaas en een blikje gecondenseerde melk in de koelkast hebben staan, is het de hoogste tijd om boodschappen te gaan halen. Ik zie er een beetje tegen op. Er zijn jaren geweest dat het, de dagen voor kerst, vechten om de laatste kerststol was. Gelukkig gaat David mee, DSC_0539.jpgmocht het weer op knokken uitkomen. Maar bij de supermarkt aangekomen valt het reuze mee! De schappen zijn nog vol, iedereen is aardig en iedereen is relaxt aan het winkelen. Het is dat er kerstmuziek uit de speakers knalt, anders zou ik denken dat het gewoon een normale zaterdagochtend is! Als we alle kerstboodschappen binnen hebben rijden we door naar de binnenstad van Hengelo voor de laatste cadeautjes. Na een rondje stad, waar we eigenlijk niets vinden dat we echt nodig hebben, gaan we lunchen bij Stravinsky. Onderweg komen we langs de kerk en Boaz en ik willen wel even naar binnen om de kerststal te bewonderen. Nu we er toch zijn, steken we meteen een kaarsje aan voor alle mensen die we moeten missen dit jaar. Boaz, kind van zijn moeder, heeft het er even moeilijk mee. Mijn hart breekt als ik hem zo verdrietig zie, maar stiekem vind ik het ook heel mooi om te zien dat dit mini mensje, die vaak zo stoer is, een heel groot hart heeft en enorm veel van andere mensen kan houden. Als de traantjes zijn gedroogd schuiven we bij Stravinsky aan voor een heerlijke lunch. Boaz geniet van een mega hotdog, Midas smeert zijn eigen broodje en bestrooit deze met een lading hagelslag en David en ik gaan voor een heerlijk broodje tonijnsalade. Mét warme chocomelk met slagroom natuurlijk (sorry Maud). Als we thuis komen, pakken we de boodschappen uit en dan val ik echt bijna om. Ik ga even op bed liggen om drie uur later wakker te schrikken. We gaan samen nog even wat eten, kijken nog een filmpje en dan is het voor de jongens alweer bedtijd. Normaal ga ik ongeveer tegelijk met ze naar bed maar omdat ik vanmiddag zo lang geslapen heb, kan ik voor de verandering lang genoeg opblijven om nog even een filmpje met David te kijken (Love Actually) én de cadeautjes in te pakken. Lekker productief op de late avond!

Afbeeldingsresultaat voor andrew lincoln love actuallyVoor alle mede- Love Actually fans. Er staat een soort van deel twee online. Dit vervolg op een van mijn favoriete films is gemaakt voor Red Nose Day en ik vond het zo bevredigend om te zien hoe een paar van mijn favoriete personages het 14 jaar later doen! Nog niet gezien?! Klik dan even >hier<!

Oh, en ik kwam er dus gisteren achter dat Walking Dead’s Rick ook in Love Actually zit! Mind is Blown! Wist jij dit!? Of ben ik echt de enige die dit gewoon echt niet door heeft gehad?! (at christmas you tell the truth!)

Zondag

Boaz en Midas zijn vroeg wakker maar gelukkig komen ze eerst bij ons boven in bed liggen. Zo kan ik ze vast op het hart drukken dat, mochten ze eerder dan wij naar beneden gaan, ze de cadeautjes die onder de boom liggen nog niet uit mogen pakken! Soms kruipen ze met z’n tweetjes naar beneden om rustig op de bank een filmpje te kijken en ik zag al helemaal voor me dat ze dan meteen maar even alle cadeautjes uit gingen pakken. Ze kunnen zich gelukkig inhouden! Met moeite, dat dan weer wel. Als David en ik even later ook naar beneden gaan, ontbijten we met een beschuitje hagelslag en de begin ik met de grote pre-kerst-schoonmaak. Boaz en David beginnen ondertussen met het konijntje.

DSC_0534.jpg

Nadat Boaz “flappie” een paar heeft gehoord op de radio is hij wel heel erg benieuwd wat er dan zo lekker aan een konijntje is en dus staat dat vanavond (niet voor mij trouwens) op het menu! Als alles af is en ik alleen nog maar de tafel hoef te dekken, ga ik eventjes plat. Vanaf een uurtje of zes begint bij ons Kerst!

Afbeeldingsresultaat voor christmasaurusOmdat ik Kerst bijzonder genoeg is om er een aparte blog aan te wijden, komt “de Kerst van de Wolf” over een paar dagen online en kun je daarin lezen hoe onze feestdagen zijn verlopen! Ik ga mijn best doen om heel veel foto’s te maken.

 

Voor nu wens ik jullie alvast hele fijne kerstdagen! Met heel veel liefde, geluk, bolle buikjes (niet zo bol als de mijne hoop ik voor je), lekker eten, met dekentjes op de bank, films kijken en glitters!

Dikke vette kerstkus van mij!


3 reacties op ‘de Week van de Wolf #72

  1. Hele fijne / gezellige dagen. En spring vrolijk het nieuwe jaar in. Wat voor jullie een heel verwachtingsvol (letterlijk en figuurlijk wor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s