de Kerst van de Wolf

De Kerst van de Wolf. Een korte samenvatting van onze bruisende kerstdagen. Al mijn kerst-avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Ho Ho Ho.

Kerstavond

Terwijl de stapel cadeaus onder de kerstboom steeds groter wordt, dek ik de tafel voor een uitgebreide broodmaaltijd. Samen met vrienden luiden wij deze kerst in met heel veel eten. We hebben afgesproken om gewoon een simpele broodmaaltijd te nuttigen en dat het niet gaat om het eten maar om het samenzijn. Mwahaha. Laat dat simpele maar weg! Er zijn zes soorten brood, zalm, carpaccio, olijven, mozzarella, en nog veel meer!

img_2436.jpg

img_2434.jpgWe maken heerlijke kaasbroden uit de oven en voor de jongens is zijn er broodjes knakworstjes. De konijn, die ondertussen bijna drie uur heeft opgestaan en wordt, voor de liefhebbers, ook geserveerd. Het is veel en heerlijk en heel gezellig! Als we allemaal helemaal bomvol zitten, laten we de boel de boel, zetten we een grote pot koffie en thee en gaan we in de woonkamer éindelijk de cadeautjes uit pakken! Terwijl Boaz en Midas al hun cadeaus uitpakken en meteen uitproberen, kletsen wij nog even na. Een super begin van de kerst!

1e Kerstdag

Ik mag uitslapen! Tot half tien! Beste kerstcadeau ooit! Als ik beneden kom zijn de jongens croissantjes aan het maken. Alleen maar liefde! Terwijl de croissantjes in de oven zitten, speelt Boaz nog even met zijn nieuwe trein. Dat doet hij wel in vol Freek-ornaat! Hij heeft voor zijn verjaardag een Freek-horloge gekregen en met gisteravond kwam daar nog een Freek-rugtas en een Freek-Survivalriem bij. Het Dinoland T-shirt maken zijn outfit compleet. Hij is duidelijk heel erg blij met zijn cadeautjes!

DSC_0563.jpg

img_2359We ontbijten met de zelfgemaakte croissantjes en wat left overs van de avond ervoor. Terwijl ik een klein beetje puin ruim (moet ook gebeuren!) gaan de jongens in bad! Helemaal schoon en fris duikt Midas alvast het bed in en gaan Boaz en ik nog even kleuren in zijn nieuwe kleurboek. Daarna gaan ook wij even relaxen.  Ik val al snel op de bank in slaap, Boaz kijkt een filmpje en David gaat even boven op bed liggen. Ik schrik wakker als David om iets voor twee naar beneden komt. We kleden ons snel om en niet veel later zitten we in de auto op weg naar mijn schoonouders. Als we compleet zijn, beginnen we met taart en cadeautjes. Nog meer cadeautjes!

Daarna lopen we naar een restaurant om de hoek waar we kunnen aanschuiven voor img_2389 (2)een heerlijk kerstbuffet. Het eten is zalig! Normaal eten we altijd met z’n allen bij mijn schoonouders in huis. Super gezellig, maar ook super druk! Helemaal nu de familie steeds groter wordt. Ik ben dan ook enorm blij dat we dit jaar voor een restaurant hebben gekozen. Geen kookstress, geen opruimstress. Gewoon zitten en vreten terwijl de kinderen, die de buurt op hun duimpje kennen, tussen het eten door lekker buiten kunnen spelen! Het eten is heerlijk! Veel vers fruit, heerlijke garnaaltjes in knoflookolie en lekkere salades. Volgens de mannen is het vele vlees ook super lekker! Succes dus! Hoewel ik eigenlijk te vol zit, gaat een toetje er altijd in! We blijven lekker lang tafelen en gaan pas rond acht uur weer richting huis. Als we onderweg langs een grote kerststal lopen, is het tijd voor een foto met alle neefjes en nichtjes. Maar na een hele avond voornamelijk stil hebben moeten zitten en een gekke oom met een paar borrels op die de draken nog meer opjutten zit een foto van zes engeltjes er niet meer in. Het resultaat is een foto van zes bengeltjes! Of deze ooit nog in de hemel komen…..

img_2411

2e Kerstdag

Collage 2017-12-26 18_10_34.jpgWeer een dagje waarop we mogen aanschuiven. Deze keer bij mijn ouders. Daar worden we rond half elf voor een brunch verwacht. En dus trekken we ons beste pak weer aan en rijden iets over tien richting Oldenzaal. Ondanks dat Boaz en Midas  al gegeten hebben, smikkelen ze nu weer van al het lekkers. Ik denk echt dat ik in de afgelopen dagen meer gegeten heb dan in de afgelopen week! Na het eten mogen we wéér cadeautjes uitpakken! Boaz krijgt een kwartetspel die we meteen spelen (David wint) en Midas krijgt een puzzel. Ook deze moet meteen getest worden natuurlijk! Mijn ouders hebben ook een levensgroot zingend rendier in de woonkamer staan en hoewel de cadeautjes leuk zijn, dit rendier is stiekem nog leuker! img_2433.jpg(Vinden zij, ik ben heel blij dat het beest bij mijn ouders staat!) Als we thuis komen, gaat Midas meteen naar bed. Hij heeft in de auto ook al even geslapen maar hij ziet eruit alsof hij nog wel een dutje kan gebruiken. Niet veel later komt hij weer naar beneden met de mededeling dat hij wakker is en dat hij met zijn nieuwe speelgoed wil spelen. Ook Boaz heeft nog heel veel speelgoed om te testen. Zelfs van zijn verjaardag is nog niet alles uit gepakt! Dat is wel een beetje het nadeel van in december jarig zijn. Je krijgt zo veel in korte tijd dat je soms niet eens meer weet wat je allemaal al hebt gekregen! In de loop van de middag gaan Boaz, Midas, David en Norris even een frisse neus halen in het bos en kan ik even een dutje doen. Het is dit jaar voor het eerst dat ik met kerst zwanger ben. Boaz en Midas werden allebei net voor kerst geboren! Dit is dan ook wel even wennen. Ik moet echt regelmatig mijn rust pakken om uberhaupt de dag door te komen en het is niet altijd leuk dat ik niet met alles even enthousiast mee kan doen. En de wijn, laten we de wijn niet vergeten. Ik had dolgraag bij al het lekkere kersteten een wijntje willen drinken! Volgend jaar beter!

We sluiten Kerst in stijl af. Met Pizza’s uit de oven, een film op tv en met z’n viertjes op de bank. Volgend jaar, Deo volente, met z’n zesjes! En wijn!


Een reactie op “de Kerst van de Wolf

  1. Pfoeiii 3 vreetdagen hahha,hier alleen vandaag wat extra gegeten (gourmetten) gister patat met snacks hahahaa…
    Het is weer voorbij ,de mannen flink verwend weer…heerlijk💖
    Hier morgen weer aan het werk* bleghg* zo geen zin in…5 uur loopt mn wekkertje weer af..
    Nu nog even uitbuiken met een bakkie en dan is het weer gedaan…dan gaat mijn lampje uit.
    Fijne avond nog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s