Wanneer de tv uit móét!

Als ik de jongens vraag wat ze het allerliefst de hele dag doen, is het antwoord altijd TVk kijken. Schuin over dwars op de bank, dekentje erbij en dan zombiemodus aan! Zij bingen Puffin Rock, Pieter Konijn en 72 Dangerous Animals. Maar ik vind het, als pedagogisch verantwoorde moeder (mwahaha) niet áltijd goed dat ze voor de tv zitten. En dan zit er niets anders op dan old school spelen. Met speelgoed! Ik zette het favoriete speelgoed van de jongens op een rijtje!

DSC_0514.JPGMidas kan úren met klei spelen. Hij heeft in de drukke feestelijke decembermaand gelukkig een hele voorraad gekregen dus we kunnen weer even vooruit. Hij bakt koekjes en maakt slangen en slakken en mengt het liefst alle kleuren direct door elkaar. Ik geef hem nu, om mijn innerlijke autist een beetje rust te geven, één of, met hoge uitzondering, twee kleurtjes. Tegen de tijd dat er van deze kleurtjes niets meer over is (op de grond gevallen, of uitgedroogd) pakken we een van de vele nieuwe potjes klei en is het voor Midas net of hij weer een beetje jarig is! Win-win situatie! Wij hebben alleen maar klei van Playdoh. Deze klei vind ik heerlijk ruiken én als je klei van één merk hebt, kun je ze langer gemengd bewaren! Playdoh koop je onder andere bij Bol.com!

DSC_0455Boaz is al op een leeftijd dat hij met Lego kan spelen. Maar hij heeft het geduld er nog niet echt voor om alles volgens het boekje te doen. Gevolg: David en ik bouwen de auto’s, vliegtuigen, Ninjago dingen en andere ingewikkelde bouwwerken volgens het boekje en Boaz speelt daar mee. Hij wil liever gewoon fantasie bouwen en dat lukt hem beter met de good old Duplo. Samen met Midas bouwt hij het ene hoge knutselwerk na het andere. Onze voorraad Duplo is pas geleden aangevuld met BioBuddi blokken. Deze blokken, gemaakt van het afval van suikerriet, passen perfect op de Duplo én zijn ook nog eens milieuvriendelijk! Ik word daar altijd wel een beetje boel blij van! Biobuddi blokken koop je onder andere bij Bol.com!

DSC_0502.JPG

Dino’s. Wij hebben ze hier in huis in alle soorten en maten en Boaz en Midas kennen ze stuk voor stuk bij naam. Ondertussen ken ik er ook al heel veel en kan ik een beetje stoer mee praten als ze het over een Parasaurolophus of een Ankylosaurus hebben. En mochten de jongens (én ik) even niet meer weten wat een specifieke dino at, of hoe groot hij eigenlijk was, of in welk tijdperk ze leefden, dan zoeken we het gewoon op in een van de vele dino boeken! Godzijdank krijg ik straks weer twee jongens, want plek voor meisjesspeelgoed is er niet meer met al die dino’s!

DSC_0538.JPG

 

DSC_0535.JPGBoaz heeft het tekentalent van zijn moeder (ik dus) geërfd. Hij tekent met het grootste gemak een inktvis, een pinguïn, of een vulkaanlandschap met dino’s natuurlijk. En hij vindt het ook nog eens heel leuk om te doen! En als hij uitgetekend is, gaat hij verder met doolhoven tekenen, of rebussen maken die ik mag oplossen, of puzzelen in zijn puzzelboekje. Hij is al snel gelukkig met een pen of een potlood in zijn hand! Midas heeft het talent van zijn vader gekregen en kan met een beetje geluk een soort rond huisje tekenen voor de dieren die ik in opdracht van hem heb gemaakt. Boaz tekende op dezelfde leeftijd al hele poppetjes met wenkbrauwen en nageltjes op de vingers. Maar, Midas vind het ondanks alles gelukkig wel heel erg leuk om te doen!  En ik ook, dus we zitten vaak uren samen te knutselen en te puzzelen! De Junior boekjes van Denksport bieden echt een uitkomst. Boaz werkt heel gestructureerd het hele boekje door en maakt alle opdrachten heel netjes en geconcentreerd. Punt van de tong uit zijn mond en alles! Voor Midas is het boekje eigenlijk nog een beetje te hoog gegrepen. Hij heeft er én het geduld niet voor én is denk ik ook nog nét iets te jong! Maar hij vindt het wel heel cool dat hij, net als zijn grote broer, een boekje heeft. Ondanks dat het vaak op krassen uitkomt, voelt hij zich heel stoer en geniet hij er wel van! En ik ook! En dus zitten we vaak uren te knutselen en te puzzelen en spelen we schooltje. Over old school gesproken!

DSC_0528.JPG

GIVE AWAY!

DSC_0535.JPGHeb jij thuis ook knutselkind die het leuk vindt om puzzels en opdrachtjes te doen!? Ik mag twee Denksport Junior weggeven! Het zijn dezelfde boekjes als die Boaz en Midas hebben mogen testen, dus de Mini Mix voor kleuters (3-5 jaar) en Spelen met Kleur (6-8 jaar) . Zou jij deze boekjes willen winnen? Laat mij dan even op instagram of Facebook weten waarom juist jij deze boekjes goed kunt gebruiken! Op maandag 15 januari kies ik uit alle reacties een winnaar!

Succes! 

Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik ga alleen een samenwerkingen aan als ik volledig achter het product sta. Ik zal nooit een product promoten als ik er niet tevreden over ben! 

 


3 reacties op ‘Wanneer de tv uit móét!

  1. Ooh wat een leuke winactie. Ik wist niet dat die boekjes van Denksport in Junior versie bestonden!
    Ik zou heel graag de Mini-mix voor kleuters winnen voor ons driejarig zoontje Bas. Ik ben er zeker van dat hij er graag in zou puzzelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.