Bevallingsverhaal: Midas (deel 2)

Ooooh wat was het einde van deel 1 van het bevallingsverhaal van Midas spannend hé?! De cliffhanger aan het einde van het seizoen van GTST is er verdorie helemaal niets bij! Ik zal jullie niet langer in spanning houden en snel verder gaan….

thumbnail_IMG_1059 (2)

Daar lig ik dus. Op de operatietafel. Mijn armen gespreid en vastgebonden alsof ik aan het kruis hang. David links naast mij in super sexy scrubs. Een verpleegster rechts naast mij die mij precies vertelt wat er allemaal gebeurt achter het schermpje en die heel lief iedere keer aan mij vraagt hoe het gaat. Het gaat goed! Ik lig prima, ik voel geen pijn en ik ben niet langer misselijk. Kom maar door met die baby! Terwijl ik lig te wachten tot er een naakte frummel boven het schermpje omhoog wordt gehouden, zie ik dat David een poging doet om stiekem over het stoffen schermpje mee te kijken. Later vertelde hij mij dat zijn uitzicht op dat moment behoorlijk spectaculair was. Artsen hebben mij opengesneden en zijn behoorlijk aan het duwen en trekken om Midas op de wereld te krijgen.

midas (4).JPG

midas (1).JPGZodra Midas goed en wel uit mijn buik is getrokken, gaat het stoffen schermpje naar beneden en kan ik, door een plastic schermpje mijn  Mini Monster eindelijk zien!

Hij is vies en gekreukt en schreeuwt en is prachtig!

Artsen doen snel een paar checks terwijl de verpleegkundige naast mij de tranen van mijn wangen veegt. Waar Boaz maar even bij mij mocht liggen en daarna met David naar een andere ruimte ging terwijl ik gehecht werd en naar de verkoeverkamer moest, mag Midas al snel heerlijk bij mij liggen en bij mij blijven! Onder een speciaal plastic dekentje waar warme lucht in wordt geblazen zodat Midas het niet koud krijgt, mag hij huid-op-huid bij mij liggen terwijl ik gehecht wordt. David mag al die tijd ook bij mij blijven. Dit is gewoon genieten!

Als ik gehecht ben en de poep tussen mijn benen is opgeruimd

(ja, mensen. Bij een ruggenprik heb je geen controle meer over je onderlichaam en laat je alles lopen. Poepen is heel gewoon! Schaam je niet! De enige manier om dit te voorkomen is om een week of twee voor de geplande keizersnede niets meer te eten. Succes daarmee!)

mogen David, Midas en ik samen naar de verkoeverkamer waar ik hem zijn allereerste flesje mag geven. Magisch, kan ik je vertellen!

img_2726Alles is zo soepel verlopen en ik ben zo veel rustiger en relaxter dan na Boaz dat ik deze keer echt van alles kan genieten. David en ik blijven nog eventjes met Midas knuffelen en dan gaat hij snel Boaz van de peuterspeelzaal ophalen. Boaz heeft die ochtend een kerstfeestje gehad en ziet er dan ook uit om door een ringetje te halen. Hij loopt, strak in pak, de kamer binnen, gaat in een grote stoel zitten terwijl David Midas in zijn armen ligt en zegt de historische woorden. “Hi Midas, ik ben zo blij dat je er bent!”

We zijn met z’n viertjes en we zijn compleet! (voor de time being)

Ik moet nog twee dagen in het ziekenhuis blijven, maar ik voel me zo goed dat ik het liefst de volgende dag alweer naar huis wil! Ik kan alweer staan, ik kan douchen en ik kan zelfs helpen met Midas aankleden.  Een wereld van verschil met de eerste keer! Ik heb veel minder pijn, ben veel helderder, minder in shock en kan optimaal genieten van Midas! Mede door deze geweldige ervaring ben ik al ruim drie jaar #teamkeizersnede!

thumbnail_IMG_1160 (2).jpg

thumbnail_IMG_1062.jpgEen geplande keizersnede is een dikke vette aanrader! Toch gaat het niet in elk ziekenhuis het zelfde! Zo zijn er ook ziekenhuizen die de baby uit de buik laten “lopen”, die het licht in de O.K  dempen zodat het er een beetje gezelliger uitziet of waar je de hele keizersnede zelf mee kunt kijken via een schermpje. Informeer dus altijd even hoe een geplande keizersnede in jouw ziekenhuis gaat en geef, indien mogelijk, je wensen door!


4 reacties op ‘Bevallingsverhaal: Midas (deel 2)

  1. Shit ik kriig dat poepen niet meer uit m’n hoofd.. Dit wist ik niet bij m’n eerste keizersnee maar mag bijna weer en nu dus wel op de hoogte haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s