Wat zit er in de vluchttas voor de baby’s?

De babytas stond al een tijdje klaar. De eerste pakjes in maat 44 zaten er ook al in. Maar verder nog niets. Ik kon niet kiezen welke pakjes er nog meer in moesten én ik had nog geen rompertjes in maat 44. Maar na een tripje naar Prenatal (waar ik stiekem veel te veel geld uit heb gegeven) had ik dan toch eindelijk alles in huis wat ik in huis moest hebben (denk ik) en kon ik beginnen met het pakken van dé vluchttas!

DSC_0582.jpgOmdat ik nog nooit eerder voor een tweeling een vluchttas heb ingepakt, heb ik verschillende lijstjes doorgelezen. Aan de hand daarvan, en vanuit mijn eigen gevoel, heb ik de tas zo goed mogelijk ingepakt! Ik hoop zo dat ik genoeg heb van alles!

Hoewel de baby’s keurig op schema liggen (ze liggen zelfs een beetje vóór op schema) en er nog steeds geen tekenen zijn dat ik veel eerder ga bevallen, is de kans groot dat ze “gewoon”  maat 50 gaan passen.

DSC_0590.jpgMaar om het zekere voor het onzekere te nemen, heb ik toch een voor iedere baby een setje in maat 44 gekocht. Ik heb dus twee pakjes maat 44, allebei van Noppies, en twee witte rompertjes, met lange mouw. Of dat handig is, komen we binnenkort waarschijnlijk wel achter! Mochten de baby’s toch erg klein zijn en blijkt dat we aan één setje per baby niet genoeg hebben, dan moet David (of iemand anders) maar even snel de stad in voor meer kleertjes! Voor “nood”  hebben we in ieder geval iets!

DSC_0550.jpgNaast maat 44, raden de artsen mij ook aan om “gewoon” maat 50 in te pakken. Nadat ik verschillende kleding setjes in maat 50 met jullie deelde, kreeg ik heel veel tips dat het het handigst is om een “onesie” in te pakken voor een pasgeboren baby’tje. Hoewel ik ook heel veel hele leuke broekjes en broekpakjes heb, heb ik jullie advies toch maar opgevolgd. Ik vond het zo moeilijk om dé pakjes te kiezen! Idioot natuurlijk, want wat maakt het eigenlijk uit wat je aan hebt als je net geboren bent. Ik denk niet dat een baby zich daar druk over maakt. Deze moeder in ieder geval wel! Na veel wikken en wegen heb ik toch twee pakjes uit gezocht! Ik heb gekozen voor een blauw/groen pakje van een zachte ribstof die ik kocht bij Prenatal. Hierbij heb ik een grijs mutsje en grijze sokjes uitgezocht. Het andere pakje is van Tumble and Dry. Ook heerlijk zacht en zo mooi! Bij dit pakje heb ik een wit mutsje en witte sokjes uit gezocht. Stiekem hoop ik gewoon dat de jongens hier meteen in passen!

DSC_0548.jpg

En door al jullie reacties over plasbaby’s die alles binnen no time onder piesen, heb ik ook voor elke baby ook nog een tweede setje kleertjes in gepakt. Wederom onesies. Deze pakjes van Wibra heb ik gekregen van David’s tante en ik vind ze zo leuk! Ze zijn super zacht en lijken me, voor een baby, heerlijk zitten.  Ook zocht ik bij ieder pakje een mutsje en een paar sokjes uit! Zie je het al voor je? Twee mini mannetjes in deze pakjes? Ik wel! DSC_0541.jpg

Ik ben verder totaal niet neurotisch, maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat ik zelf niet in staat ben om uit te leggen welke kleertjes de jongens aan moeten. Om het David (en de verpleging) makkelijk te maken en om er zeker van te zijn dat de juiste setjes op het juiste moment worden gebruikt  heb ik alle setjes apart in plastic ziplock zakjes van Ikea gepakt. Op deze zakjes staat de maat en welke pakjes als eerste aan moeten. In elk zakje zit een pakje, de sokjes en een mutsje. Ik zit er zelfs nog over te denken om de namen van de baby’s op de zakjes te zetten. Of gaat dit echt te ver? DSC_0560.jpg

Naast de kleertjes heb ik ook de verzorgingsproducten van Petit & Jolie ingepakt. Het DSC_0563.jpgziekenhuis in Enschede gebruikt Zwitsalproducten en ik heb liever niet dat ze dat voor mijn baby’s gebruiken. Ik heb ook zes new born luiers in gepakt. Ik meen mij te herinneren dat ik die bij Boaz en Midas helemaal niet nodig heb gehad omdat ze die in het ziekenhuis ook wel hebben. Maar je weet maar nooit! Ik heb ook twee hydrofiele doeken in gepakt. Een witte en een blauwe. Nogmaals, ik ben verder niet heel erg neurotisch, maar mocht ik het ziekenhuisdekentje niet mooi vinden en niet geschikt als dekentje voor de eerste foto’s, dan kan ik altijd nog een van deze doeken gebruiken om het geheel een beetje op te fleuren! Daarnaast is een hydrofiel altijd handig!

DSC_0568.jpg

De maxi cosi’s staan al klaar! Maar deze hoeven we niet meteen mee te nemen naar het DSC_0557.jpgziekenhuis omdat de baby’s en ik sowieso twee dagen moeten blijven. In elke maxi cosi ligt een jasje in maat 50  van Hema. Ook ligt er een maxi cosi zak van ISI in. Wij hebben voor Boaz ooit zo’n zak gekocht en deze hebben we zo veel gebruikt! Het is een heerlijke, zachte zak. Ruim genoeg zodat de baby er ook nog met dikke kleertjes goed in kan liggen. Dankzij openingen aan de voorkant en achterkant, kun je de riempjes van de maxi cosi door de zak heen veilig dicht doen. Ik wilde dolgraag voor deze baby’s allebei zo’n zak, maar helaas verkoopt ISI deze niet meer. Lang leve Marktplaats! Hier vond ik, na een korte doch intense zoektocht, een nieuwe ISI zak! Hetzelfde model en dezelfde maat als de zak die wij hebben, maar met iets andere kleurtjes! Perfect dus!

DSC_0574.jpgOp het allerlaatst heb ik er ook nog twee speentjes bij gedaan. Gelukkig is de tas, een cognackleurige cowboysbag die ik heb uitgezocht bij BagageOnline.nl  lekker groot en past er, mocht mij nog iets te binnen schieten, nog veel meer bij! Op het eerste gezicht lijkt deze tas helemaal niet op een luiertas. Maar dat is het dus wel. Doordat er heel veel vakjes in zitten, kan ik alle producten (de luiers, de flessen, de spenen, de kleertjes, speelgoed en meer) allemaal apart in de tas bewaren en er is ondanks dat ik hem nu behoorlijk goed heb ik gepakt, nog plek over voor een groot, dik verschoonmatje! Ik ben zo blij met deze tas! David trouwens ook. Ik mag het dan ook niet “mijn” tas noemen want hij wil niet dat ik er te veel aan gehecht raak. Zodra we deze luiertas niet meer als luiertas nodig hebben, gaat hij hem als werktas gebruiken (denkt hij!)

Voor de baby’s staat alles klaar, mocht er wat gebeuren waardoor we met spoed richting het ziekenhuis moeten! Mijn tas moet echter nog gepakt worden! En ook moet ik nog een “vluchttas”  voor Boaz en Midas maken. Mocht de nood aan de man zijn, kan ik hen bij een vriendin droppen. Het is dan wel handig dat ze een pyjama, tandenborstel en schoon ondergoed mee hebben! Maar als ik ook deze tassen heb ingepakt, ben ik er echt klaar voor! Denk ik….

Komt mijn baby vluchttas een beetje overeen met jouw vluchttas?

Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik ga alleen een samenwerkingen aan als ik volledig achter het product sta. Ik zal nooit een product promoten als ik er niet tevreden over ben! 


12 reacties op ‘Wat zit er in de vluchttas voor de baby’s?

 1. Handig, allemaal dingen waar ik niet aan gedacht zou hebben 🙄, zoals een tas voor de jongens die natuurlijk even opgevangen moeten worden, of verzorgingsproducten. Luiers hebben ze in het ziekenhuis en ik kreeg vroeger de tip het pak mee te nemen omdat het toch helemaal op de rekening komt, al heb je maar 2 luiers gebruikt.

  1. de vluchttas voor de jongens bedacht ik me gisteren! Mijn vriendin (waar ze worden gebracht in geval van nood) gaf me die tip! Wel zo handig om die ook klaar te hebben staan (al heeft ze ook wel een sleutel van het huis) Hoe is het met jou?! Hoe ver ben je nu? 16 weken?
   xxx

 2. Stoere tas! Ik kan me helemaal niet meer herinneren wat er allemaal in mijn vluchttas zat destijds. Volgens de gynaecoloog was mijn baby te groot voor de 40 weken, hij zou de maat hebben van een 42-weken kindje. Dus ik had maatje 50, en zelfs 56 geloof ik, ingepakt.
  Na de bevalling bleek het echter een héél klein poppetje te zijn! De verpleegkundige die hem waste én aankleedde in kleertjes van het ziekenhuis (GRRRRRR!!!! @#+&*%) had hem maat 74(!!) aangetrokken! ‘Want ze had niet kleiner……. 😦
  Je kon ons hele mini-mensje niet weer vinden tussen al die stof. Dus toen de nieuwbakken opa en oma, mijn ouders, kwamen heeft oma haar kleinzoon direct zijn éigen kleertjes aangetrokken. Nog te ruim, maar je zag in ieder geval een baby.
  Beide oma’s op een roze wolk en direct jongenskleertjes in maat 42 en 44 gekocht, die ons mannetje nog heel lang aan kon!

 3. Oooh, ik ben nog veel erger volgensmij 😂 Ik ben nu zo’n 28,5e week zwanger en heb zelfs al de spulletjes bij elkaar gelegd voor de baby die ik mee wil. Ook een Hydrofiel luier inderdaad, om dezelfde reden. Ik had ook nog 1,5e maand kunnen wachten maar ik kon me niet inhouden haha. Tegen die tijd pak ik de spullen voor mezelf en ons zoontje wel, met de spullen voor de baby kan nu (hopelijk) niks meer mis gaan 😜 Ik had bij mijn vorige bevalling ook de setjes in ziplock zakjes met de maat erop geschreven en ze gaven juist in het ziekenhuis aan dat ze dat heel handig vonden. Ik zou als ik jou was ook gewoon lekker de naam er op schrijven als je in je hoofd hebt welk kindje wat aan krijgt, je doet er niemand kwaad mee toch 😋 Ben benieuwd wanneer ze komen!

 4. Of ik ook zo’n neurotische vluchttas had met gelabelde plastic zakjes per outfit? Ja 🙂 De naam moest er bij ons niet op met 1 baby maar als je toch al neurotisch bezig bent … Everything what makes you happy. Nu ik die ene zin typ bedenk ik me dat ik ook koekjes voor mezelf had ingepakt.

 5. Wat een gave tas. Dat is t probleem van veel luiertassen. Ik vind ze zo klein voor een tweeling. Fijn om te weten dat deze in ieder geval groot genoeg is. En super leuke pakjes heb je uitgezocht zeg!!
  Succes alvast 🙂

 6. Hoi! Ik volg je sindskort. Leuk hoe je schrijft! Ik ben in september voor ’t eerst moeder geworden van een dochter. Had eigenlijk niet echt een vluchttas klaarstaan omdat ik ervan overtuigd was dat ik thuis ging bevallen.. ahum. Toen ik om 3 uur ’s nachts weeen kreeg en ’s ochtends om 10 uur al 7 cm had begon het grote avontuur thuis in een bevalbad. Het ging heel goed totdat ze besloot er na 3 kwartier persen nog steeds niet uit te komen. Mocht ik met halve vluchttas en persweeen de auto in naar het ziekenhuis, haha! Gelukkig was ik knetter high van de bevalhormonen en had ik wel een pakketje kleertjes in de vluchttas zitten voor de baby. Ze was 51 cm bij de geboorte maar zwom echt in een maat 50. Pas na 6 weken paste ze goed in een 50. Ons favoriete pak was ook een 50 van Tumble ’n Dry, die vallen mooi klein! Ook vallen de rompers van Petit Bateau heel fijn en klein, vind ik! (en er zijn ook best “stoere” rompers van dat merk) .Ben benieuwd hoe je jongetjes eruitzien in de pakjes straks. Je hebt het in elk geval heerlijk voorbereid! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.