Leuke uitjes voor een hoog zwangere

Wanneer je buik zo enorm is dat deze ieder moment lijkt te kunnen ontploffen, is een kroegentocht niet het meest geschikte plan voor een zaterdagavond. Maar als jij en je mega buik toch iets leuks willen doen, zijn er gelukkig wel andere dingen die nog geschikt zijn! Ik zet vijf doe-tips voor hoogzwangere voor je  op een rijtje.

Bioscoop

Afbeeldingsresultaat voor kinepolis logoNiets doen en toch iets doen. Gewoon zitten en een filmpje kijken, maar dan buiten de deur! Optutten is niet nodig want: donkere zaal. Jezelf helemaal misselijk eten in popcorn is ook gewoon heel normaal in de bios. Dikke prima! De meeste bioscopen hebben heerlijke stoelen waar je het best eventjes in uit kunt houden! Bij Kinepolis in Enschede hebben ze zelfs loveseats! In deze extra brede stoelen kun je regelmatig van houding wisselen. Beetje jammer voor de mensen achter je of voor je lief met wie je deze loveseat deelt maar hé… je kunt wel een avondje de deur uit met je mega buik!

 

Sauna

In het eerste trimester en in de laatste weken van de zwangerschap wordt een bezoekje aan de sauna afgeraden omdat de snelle temperatuur verhoging een keizersnede of een vroeggeboorte kan veroorzaken. Alleen als je een regelmatige saunabezoeker bent, is het aan te raden om in het tweede trimester af en toe een kort bezoekje aan de sauna te brengen. Waarom staat “sauna” tussen het lijstje dan, zul je je afvragen. Nou, sommige sauna’s hebben meerdere faciliteiten waar je als zwangere wél gebruik van kunt maken! Bij bijvoorbeeld Saré Thermen & Beauty kun je wel van het zwembad gebruik maken!  Hier kun je in je blote niksniks lekker poedelen. Geen strakke zwemkleding aan maar wel genieten van “gewichtloosheid”. Dit geeft je lichaam even rust! Heerlijk!

Gerelateerde afbeelding

Ben je niet helemaal zeker wat in een sauna verstandig is om te doen tijdens je zwangerschap? Vraag een van de medewerkers!  (bron foto: Saré

Twentsche Foodhal

Gezellig uit eten gaan met je lief is natuurlijk altijd fijn. Maar als je niet heel lang stil kunt zitten en geen ruimte meer hebt voor grote porties eten, dan kan een “gewoon” restaurant best een straf zijn. Bij de Twentsche foodhal is het juist de bedoeling dat je niet te lang stil zit. Heb je je eerste hapje van een van de zeven keukens op, dan loop je even een rondje op zoek naar meer lekker eten! Geen mega borden vol maar kleine beetjes tegelijk en voor iedere craving is er wel een geschikte keuken te vinden!

Netflix and chill

Afbeeldingsresultaat voor bad momsGeen zin om de deur uit te gaan? Lang leve Netflix. Zoek een leuke film op, bestel een shitload eten, bra off, hair op en chill. What to expect when you’re expecting is hele fijne toepasselijke zoete film over baby’s en zwanger zijn en de ellende en de magie dit dit met zich mee brengt. Geen zin in zoetsappigheid? Ga voor Bad Moms! Want eigenlijk zijn we dat (of worden we dat) natuurlijk allemaal een beetje…

Slapen! 

img_20151125_205213.jpgZwanger zijn kan enorm vermoeiend zijn. Helemaal op het einde! Dus vergeet alle bovenstaande uitjes en duik lekker vroeg je bed in! Met een pakje drinken, een bakje chips en netflix op je telefoon is dit voor veel zwangere vrouwen hét ultieme zaterdagavond momentje. Kussen onder je opgezwollen voeten en een voedingskussen tussen je dijen om fatsoenlijk te kunnen liggen. Die kroegentocht komt wel weer… over een jaar of 12!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s