Tag: De rotklusjes van het ouderschap

Moeder zijn, of vader zijn, gaat niet alleen maar over rozen… wordt gezegd. De hele dag door moet je rennen, vliegen, vallen, opstaan en door gaan om de dag door te komen.  Met een hele lading rotklusjes die je er bij cadeau krijgt.

Maar, je krijgt er ook zo veel voor terug!

 

img_3091Hoe vaak knip je de nagels van je kind?
Als het nodig is. Boaz bijt zijn nagels (tot grote frustratie van mij maar Byte ex is ook zo zielig weet ik uit ervaring) dus bij hem hoef ik ze eigenlijk nooit te knippen. Midas heeft wel snel lange nagels en hij vindt het helemaal niet erg als ik voorstel deze te knippen. Ik móet wel tellen als ik ze knip, anders gaat het niet goed. Okay.

En de teennagels?
Ook als het nodig is.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?
Normaal om de week. Nu, één keer in de zes maanden ofzo. Heel slecht van mij maar ik heb er even geen puf in. Wat scheelt is dat de jongens met z’n tweetjes onder één deken liggen. De andere blijft dus schoon. Ik wissel ze af en toe om en hang de “gebruikte” deken dan eventjes uit het raam. Als er een ongelukje in bed gebeurd, of als ze ziek zijn, dan is het natuurlijk een ander verhaal. De bedden zijn beslapen maar wel schoon!

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?
Maud gaf het al aan, oren schoonmaken met een wattenstaafje is niet heel verstandig. Dus dat doen we dan ook maar niet. De oorschelp wordt na het douchen met een handdoek schoon en droog gemaakt maar de binnenkant laat ik eigenlijk voornamelijk met rust.

img_3092.jpgWie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?
Dat doen we allebei. Vinden we ook echt geen probleem.  Hoort er bij en als je een beetje doorpoetst is het ook zo weer schoon. David kan wel iets beter tegen kots (echte kots, met stukjes en zo) dan ik dus mocht het nou voorkomen dat er ééntje kotst en ééntje poept dan ontferm ik me over de poepluier en is David #teamkots.

 

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?
Dat doe ik. Dit, omdat David werkt en ik dus de tijd heb om naar het cb te gaan. Maar mocht David een vrije dag hebben, dan is hij niet de beroerdste om mee te gaan. Als het kan, is hij er bij dat soort dingen altijd bij.

Afbeeldingsresultaat voor teamstevidWie staat er ‘s nachts op als je kind wakker wordt?
In tijden dat het nodig was, gingen we vaak om en om er uit. Nu zijn ze gelukkig oud genoeg om naar ons te komen als er iets is. Straks met de baby’s zal het wel weer even wennen zijn!

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Een avondje uit? hahahaahahahahaha. Geintje, natuurlijk gaan wij ook wel eens uit.  Meestal gaat het andersom. Kunnen de jongens spontaan ergens logeren, dan bedenken wij ons dat die avond misschien wel een geschikt moment is om “uit” te gaan!

 

Als ik het zo zie, vallen die rotklusjes eigenlijk wel mee! Speelgoed opruimen, opgedroogde klei uit kleding krabben, vieze vingers van de ruiten wassen, iedere week naar de zwemles, dat vind ik eigenlijk veel erger. Maar … je krijgt er zo veel voor terug! (mijn mantra)

Charlotte van Aukjeswereld.nl verzon de tag:  “rotkusjes van het ouderschap”. Ik werd door  Maud (van Maudgeniet.nl) en door Karin (van Mamasmeisje.com) gevraagd om deze tag ook in te vullen. Iemand van Team Vettt ook zin om deze in te vullen?


3 reacties op ‘Tag: De rotklusjes van het ouderschap

  1. Ik ga als dl in bad zit meestal even met een nat washandje (zonder zeep) over haar oren, dat lijkt me wel genoeg. Het is achter haar oren dat het vuil zich doorgaans verzameld 😉
    Opstaan heb ik in 5,5 jaar tijd maar een handvol keren gedaan, als ze ziek was of in haar bed geplast had of zo, haar bedje stond tot ze 4 was naar het mijne en sinds ze een eigen kamer heeft, komt ze zelf naar mijn kamer als ze dat nodig vindt. Ben wel een heel vaste slaper, ze heeft ooit eens geklaagd dat ik niet kwam als ze riep …
    En ja, er zijn inderdaad dingen die erger zijn. Zindelijkheidstraining of leren fietsen bijvoorbeeld, of omgaan met de frustratie omdat ze niet plots van de ene dag op de andere elke letter foutloos kan schrijven …

  2. Altijd maar opruimen vind ik het ergste rotklusje… daar komt precies geen einde aan. En dan te bedenken dat mijn kinderen al ‘groot’ zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s