Bolle Babysbuik Update #24

Twins-36-Weeks_wideVandaag ben ik precies 35 weken zwanger! (35 mensen, vijfendertig!)

Een gemiddelde baby is nu ongeveer 45 centimeter lang en weegt rond de 2300 gram. De mijne zijn afgelopen week niet gemeten dus ik heb geen idee hoe mijn bollies het qua gewicht en lengte doen. De baby is helemaal af. Het enige wat nog volop in ontwikkeling is, zijn de hersenen. Deze enorme ontwikkeling gaat nog door tot lang na de geboorte. Verder kweekt de baby nu voornamelijk vetjes!

Afgelopen maandag moeten we ons weer melden bij de gynaecoloog. Geen uitgebreide echo deze keer, alleen even een snelle check. Eenmaal in gesprek met de gynaecoloog blijkt al snel dat we niet zo snel weer naar huis kunnen als we hadden gehoopt. Mijn bloeddruk is ten opzichte van vorige week een beetje gestegen (120/80) en dit in combinatie met vocht vraagt om een extra check, check, dubbel check. Ik mag daarom voordat we naar huis gaan nog even langs het lab om bloed en urine in te leveren. Bloed is geen probleem, maar nét voor het gesprek met de gynaecoloog ben ik nog naar het toilet geweest! En ik ben een van die weinige vrouwen die juist veel minder plast tijdens de zwangerschap. Fijne timing! Twee flesjes water later en tien minuten voordat het lab dicht gaat, weet ik nog net om genoeg urine in een potje te pissen! Victorie!

lizetbeek.nl-stephanie-5.jpg
fotocredits: Lizet Beek

Om kwart over acht de volgende ochtend, word ik gebeld. De uitslagen van het bloed (ze hebben onder andere de lever gecheckt) zijn in orde maar er is wéér eiwit in de urine aangetroffen. Daarom mag ik opnieuw urine inleveren. De keer gaat het echter niet om een klein beetje in een klein potje. Ik mag 24 uur alle urine opvangen in een mega bokaal. Super tof! Dit moet om zwangerschapshypetensie (zwangerschapsvergiftiging) uit te sluiten en dat is natuurlijk wel erg belangrijk. Dus we plassen braaf een kannetje vol. De uitslag hiervan komt in de loop van de week en natuurlijk houd ik jullie hiervan weer op de hoogte!

fa3331b9-312a-4687-99d8-61b3adde6f52Hoewel er een deken van rust over mij heen is gevallen sinds vorige week dé datum is besproken, heb ik wel regelmatig veel pijn. Afgelopen week was het zelfs zo erg dat ik, met gepaste spoed, mijn eigen vluchttas ook maar in heb gepakt voor het geval dat. Omdat de pijn hevig was, maar niet erger werd, heb ik ook nog even het huis een beetje aan kant gemaakt, een was gevouwen, tassen voor Boaz en Midas klaar gezet en een beetje opgeruimd. Tegen de tijd dat het huis netjes was en de tassen gepakt, was de pijn zo goed als verdwenen en toen ik even ging zitten voelde ik beide baby’s weer heerlijk bewegen. De pijn is die mate niet terug gekomen en ik probeer gewoon verder te genieten van de laatste weken. Maar ondanks dat ik me dus best “goed” voel, kom ik er tijdens het maken van een selfie achter dat ik er niet meer zo fris uitzie als ik gedacht had! Acht maanden lang twee kinderen groot laten groeien in je buik laat toch wel z’n sporen na! Alles voor het goede doel natuurlijk en al houd ik de rest van mijn leven wallen tot aan mijn enkels, dan zou dat het allemaal waard zijn, maar door zo’n stomme selfie werd ik wel even met mijn neus op de feiten gedrukt! En daar schrok ik wel een beetje van. Mocht je een tip voor een goede anti-rimpel, anti-hangvel, anti-wallen crème hebben: mail mij!

lizetbeek.nl-stephanie-10-3.jpg
fotocredits: Lizet Beek

Deze week dus geen spoedje naar het ziekenhuis en de baby’s zitten er nog steeds lekker warm in, maar mijn tas staat nu wel klaar om mee gesleurd te worden! Ieder nadeel heeft z’n voordeel!

En zo puffen, waggelen, slapen we slecht, maar genieten we zo veel mogelijk weer een weekje verder. Week 35! Whoop!


13 reacties op ‘Bolle Babysbuik Update #24

 1. Krijg je de uitslag pas zoveel later? Ik moest meteen blijven toen ze eiwitten vonden en toen in het ziekenhuis 24u urine. Maar misschien had ik al meer eiwitten dan ofzo🤔
  Maar heey, 35 weken, toppie. Nog even volhouden een weekje of 2 ofzo 😉

 2. Ik kan me voorstellen dat de datum je helpt om nog door te gaan! Knap dat je het nog steeds hebt over genieten.
  Je weet waarvoor je het doet natuurlijk! Ik ben heel nieuwsgierig naar de jongens en hun namen!!

 3. Je schrijft het weer fantastisch! Met enig sarcasme, maar wel zo dat je toch nog een beetje medelijden met je krijgt (grapje natuurlijk).
  Ik hoop voor je dat het einde snel in zicht is, dat de boys zich met een rap tempo aankondigen en al even snel in je armen liggen!

 4. Oeh spannend! Onze twinboys kwamen met 36 weken, ik moest toen al 2 weken iedere dag naar het ziekenhuis, dus ik vond het helemaal prima!
  Succes met de laatste loodjes!!

   1. Ik hoop ook dat je het haalt! Gaat lukken, vast!!
    Wij moesten na de bevalling nog 5 dagen blijven, ondanks dat de jongens klein waren (2190 en 2610 gram) deden ze het wel heel goed, ze hoefden niet in de couveuse ofzo.
    Ik ben zo benieuwd naar jullie mannen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.