Charlie Temple

Vlak voordat Boaz geboren werd, kocht ik een nieuwe bril. Rib uit mijn lijf, maar het moest wel. Vanuit het ziekenhuis werd immers afgeraden om tiens de bevalling lenzen in te hebben. Met mijn -3,50 is geen lenzen en geen bril niet echt een optie. Ik wilde natuurlijk Boaz wel meteen kunnen zien! Zes jaar verder heb ik deze bril nog steeds en hoewel de glazen nog behoorlijk up to date zijn, heeft het montuur zijn beste tijd wel gehad. Ook was ik wel een beetje klaar met deze donkere bril. Ik vond het tijd voor iets anders. Maar niet iets anders voor €250,-. En toen ontdekte ik Charlie Temple…

Er was eens….

Afbeeldingsresultaat voor charlie temple logo…een twee jarige jongetje die toevallig het zoontje was van Charlie Temple oprichter Leon Planken. Dit jongetje bleek een bril nodig te hebben maar toen zijn vader de prijs van deze bril hoorde, schrok hij nogal. Ruim 400 euro. Dat moest en kon goedkoper. Deze dure bril is het begin geweest van het avontuur om goedkope, toch goede brillen te maken! Een bril die voor iedereen betaalbaar is! En dat Charlie Temple gelukt!

Online je bril kopen

Op de website van Charlie Temple vind je een ruime keuze in monturen. Deze beginnen bij 25 euro en lopen op tot 50 euro. Van bijna elk montuur zijn er meerdere kleuren beschikbaar. De keuze is dus reuze! Mocht je een pc of tablet met webcam hebben, dan is het zelfs mogelijk om deze bril virtueel te passen! Ik heb dat niet, dus ik heb het op goed geluk gedaan. Living on the edge!

Heb je een montuur, dat met de hand wordt gemaakt (!)  uitgekozen, dan kun je de informatie over de glazen doorgeven. Je kunt kiezen voor glazen zonder sterkte, mocht je gewoon een kek brilletje op je neus willen schuiven.  Ik heb gekozen voor een bril mét sterkte want tja, dat was wel een beetje het doel van het hele plan.

Vervolgens heb je meerdere opties om de juiste sterkte van jouw bril door te geven. Ik ben een paar dagen geleden naar mijn eigen opticien geweest om de informatie die ik nodig had op te vragen. Ze deden daar helemaal niet moeilijk, wat ik wel een beetje verwacht had. Ze helpen immers op deze manier de concurrent! Aplausje voor de toffe medewerkers van Hans Anders hiervoor! (ik kom nog wel bij jullie terug voor mijn lenzen!) Voor jouw Charlie Temple bril heb je je sterkte nodig, eventueel je cilinder, de as van je oog, en je pupilafstand. Heb je geen zin om bij je opticien langs te gaan om deze info op te vragen, dan kun je ook als optie aangeven dat Charlie Temple deze info voor jou gaat verzamelen. Houd er wel even rekening mee dat sommige ketens (zoals Hans Anders) niet meewerken om deze informatie te verstrekken en dat je alsnog zelf even moet gaan.

Klik vervolgens in het hele duidelijke menu jouw voorkeuren aan en voor je het weet ben je klaar om jouw bril te bestellen! Er kan, afhankelijk van de sterkte, de cilinder of het soort glazen een bedrag bij op het basisbedrag van het montuur komen. Maar schrik niet, deze prijzen zijn ook heel gunstig! Omdat mijn cilinder behoorlijk hoog is, kreeg ik automatische dunnere glazen. Ik kreeg van een lezer als tip door dat, mocht je deze optie niet automatisch krijgen, het wel het beste is om hiervoor te kiezen. Het kost een beetje meer, maar dan heb je ook echt wat!

Super Service

fa3331b9-312a-4687-99d8-61b3adde6f52
Ik ging voor de Barron Crystal Peach

Nadat ik de bril besteld had, kreeg ik een mailtje dat de bestelling was verwerkt en de levertijd maximaal zeven werkdagen zou duren. Dat zou betekenen dat ik de bril in ieder geval voor de geplande bevallingsdatum in huis zou hebben! Tot mijn grote verbazing kreeg ik echter de volgende dag al een mailtje dat mijn bril klaar was en dat deze de volgende dag al bezorgd zou worden! Super service! Daar kan ik zo blij van worden!

En zo gebeurde het dat ik, binnen twee dagen, een gloednieuwe bril voor een kwart van de “normale” prijs, op mijn neus kon zetten! De bril is heerlijk licht, prachtig afgewerkt, heeft hele dunne glazen en kijkt geweldig! Ik ben er enorm blij mee en ben van plan deze bril dan ook vaker te gaan dragen dan mijn oude bril!

Het enige probleem… Door de lage prijzen en de geweldige service wil ik er nog eentje bestellen… of twee… Oeps.

Let op:

Ben jij zwanger, en wil je ook een bril? Laat dan niet je ogen opmeten. Door druk in je lichaam kunnen je ogen nu een andere sterkte hebben dan voor of na de bevalling. Heb je, vlak voordat je zwanger werd, nog een oogmeting (voor een bril, voor lenzen is soms ook weer een beetje anders) gedaan, dan kun je deze wel gebruiken!

Deze blog is non spon! Ik heb deze blog geschreven omdat ik zelf heel erg tevreden ben over de dienst en het product en omdat ik van mijn lezers de vraag kreeg mijn ervaring te delen! 


4 reacties op ‘Charlie Temple

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.