Vluchttas-tips voor Mama’s

DSC_0082.JPGDe tas voor de baby’s staat klaar! (al stop ik er heel soms nog wel even stiekem wat bij in of wissel ik nog een keertje van mutsje want: eeuwige twijfelaar). De koffers van de jongens staan ook klaar. Zij gaan, als alles volgens plan verloopt,bij vrienden logeren waar we ze op de avond voor de bevalling al naar toe brengen. Mochten we toch hals over kop moeten vertrekken, kunnen we ze in ieder geval dumpen met een koffer vol schone kleertjes! De maxi cosi’s staan klaar, de bedjes zijn opgemaakt, het kamertje is af. Laat maar komen!

Alleen mijn tas moest (tot vorige week) nog worden ingepakt. En met mijn tas bedoel ik eigenlijk onze tas, want hier gaan ook wat spulletjes voor David in.

Kleding:

Natuurlijk heb ik kleding aan als ik naar het ziekenhuis ga. Als alles volgens plan gaat, is deze gewoon schoon en niet vol vruchtwater of iets anders ranzigs. Op dit moment draag ik eigenlijk alleen nog maar zwangerschapsleggings van H&M (geef de persoon die deze heeft uitgevonden een lintje) met een jurkje erover waar heel (héél) veel rek in zit. Deze kleding is ook ideaal voor na de bevalling want, geen strakke ellende op de buik! En omdat een legging leven is, neem ik nog twee van deze heerlijkheden mee! Ik vind dit lekkerder zitten dan een joggingbroek waar toch vaak een boord met strak elastiek in zit. Ik neem ook een extra lang shirt mee en een paar lange tops (die ik bij action kocht en heerlijk zitten! Gewoon een maatje groter en je bent good to go!) Daarnaast sokken, veel ondergoed in maatje xxl (vergeet die sexy stringetjes maar) een vest en een paar zwangerschapsshirts en slippers. Onder het mom: beter te veel dan te weinig! Ik ga er vanuit dat ik een jas en schoenen aan heb als ik naar het ziekenhuis  ga en deze dus ook weer op de terugweg aan kan doen. Voor David heb ik er ook een paar sokken, ondergoed, een schoon shirt en een joggingbroek in gepropt. Mocht hij willen, kan hij een nachtje blijven logeren!

Verzorging

EF10EA1E-4A41-450C-883D-58921413EF19Ik neem een make up tasje mee. Ik gebruik eigenlijk nooit meer dan een beetje foundation, blush en mascara, en dit neem ik ook mee! Ik ga mezelf heus niet helemaal plamuren in het ziekenhuis maar ik voel me altijd een beetje beter als ik toch iets op heb. Daarnaast heb ik tandpasta, tandenborstel (ook voor David) deodorant en een klein flesje parfum in mijn toilettas gedaan. Tijdens de bevalling wordt het afgeraden om lenzen in te hebben. Gelukkig is mijn Charlie Temple al binnen en kan ik deze dus op wanneer de jongens ter wereld komen. Maar toch heb ik liever lenzen in dan een bril op. Vooral als ik in bed lig! Daarom zit er ook een klein flesje lenzenvloeistof, een lenzendoosje, en een paar reserve lenzen in mijn toilettas. Shampoo/crèmespoeling in mini flesjes is ook handig om mee te hebben. Verder wat elastiekjes (zul je net zien dat ik het elastiekje die ik al maanden gebruik dan kwijt raak) en een paar schuifjes. Ik neem ook billendoekjes (van de Lild)  voor mezelf mee. Deze blijven heerlijk vochtig, scheuren niet en geven snel een beetje verkoeling of okselfris en zijn ideaal om mascara strepen van je wangen te verwijderen!

Food! 

server
fotocredits: Lidl

Waarschijnlijk word je in het ziekenhuis goed verzorgd. Toch vond ik het heel fijn dat ik eten bij me had. Ik had niet altijd zin in het eten dat het ziekenhuis mij aanbood of had honger op een tijdstip dat de keuken al dicht was. Ik heb een paar zakjes met noten mee (ook van de Lidl in verschillende smaakjes). Perfecte midnightsnack! Natuurlijk heb ik noodles in mijn tas. Deze heb ik tijdens mijn zwangerschap heel veel gegeten en vind ik nog steeds hemels! Gelukkig staat er een waterkoker op de kamer en heb ik dus alleen een bakje en een vork nodig om van deze instant maaltijd te genieten! Wat ik niet mee had, maar wat wel heel erg handig is en wat David later kwam brengen, is thee en koffie(pads). Op bijna iedere kamer staat een waterkoker en een Senseo apparaat. Zo kun je ook je visite voorzien van een kopje troost. En kauwgum. Laten we de kauwgum niet vergeten! Geweldige tip van de geweldige Lotte van Popsjes!

En verder…

DSC_0079Daarnaast is het handig om je telefoon bij je te hebben. En een oplader. Want ook in het ziekenhuis heeft een batterij geen eeuwig leven. Ik kreeg de tip om een verlengsnoer voor de oplader mee te nemen omdat de stopcontacten vaak wat verder weg zitten. Super tip want een “gewone” oplader had inderdaad niet goed gepast. Ik kocht een extra lange oplader bij Action en deze werkt ideaal. Verder natuurlijk je portemonnee met ID bewijs, pasje van de zorgverzekeraar, 2 euro muntstuk voor de rolstoel, een pen en een notitieblok. Deze laatste tip kreeg ik van een mede-tweelingmama. Omdat er vaak zo veel gebeurd in het ziekenhuis en je de helft, hoe belangrijk het nu ook lijkt, geheid gaat vergeten, is het wel handig om af en toe notities te maken. Dus hop, ook dit gaat in de koffer. Ook heb ik een plastic tas in mijn koffer waar de vieze kleding in gedaan kan worden.

Ik heb dit alles trouwens in en trolley gepropt. Hierin zitten lekker veel vakjes zodat je het een beetje tactisch in kunt pakken, je neemt het eenvoudig mee, want wieltjes én er kan heel erg veel in!

Zoals je leest, ik kan met deze koffer ook een week op vakantie gaan! Maar tijdens mijn onverwachte verblijf in het ziekenhuis was ik wel heel erg blij dat ik dit alles bij me had! Ondertussen is alles wat ik gedragen heb, weer fris gewassen en is de food-voorraad weer aangevuld! Klaar voor de volgende trip!

 


8 reacties op ‘Vluchttas-tips voor Mama’s

 1. Je bent goed voorbereid! Ik zou er nog een scheermesje bij doen, als je een klein weekje of langer moet blijven (niet ongewoon bij een tweeling) begint de boel alweer aardig te groeien. Ik was in ieder geval heel blij dat ik na een paar dagen ziekenhuis een scheermesje aantrof in m’n toilettas, kon ik m’n benen even bijwerken… Best erg nu ik het zo opschrijf, maar ik was er toen oprecht blij mee… 🙈

   1. Mijn camera gaat inderdaad ook mee! Vergeten te vermelden ! Ik hoop dat ik snel in staat ben beetje fatsoenlijke foto’s te maken!

  1. Wat super slim!! Ik moet zeggen, ik heb deze zwangerschap amper haargroei op mijn benen! Is dat raar?! Echt alleen maar fijne donshaartjes! Voor onder de oksels wel even lekker dus ik gooi er eentje in de tas!!

 2. Spannend!
  Ik heb afgelopen week 4 nachten er gelegen, nu weer heerlijk thuis met de newborn, maar wat wij niet bij ons hadden was onze digi d code (ik wist m gewoon ff niet keer uit mijn hoofd Haha) voor de digitale aangifte, eigen kussen als je meerdere nachten blijft, ik heb prima geslapen, maar ik miste mijn eigen kussen wel.
  Blistex of labello, lekker smeren en ik ben zelf van de ranja en heb altijd dezelfde van raak en deze had ik ook mee, een hele fles, vond ik erg prettig.
  Als je langer moet blijven, een tas voor de cadeautjes Haha, nu ging mijn vriend elke ochtend even naar huis( we hebben nog geen andere kids) en zo ging er elke dag wat mee naar huis en van huis naar t ziekenhuis!

  1. Gefeliciteerd!! Hoe gaat het met jullie? Wat fijn dat je weer thuis bent!
   Ik heb gevraagd om extra kussens en daardoor heerlijk geslapen! Die ranja is wel een goede! Water en thee was ik na twee dagen ook wel zat! Digid check! Kun je online aangifte van geboorte doen?! En labello heb ik er vanmiddag ook in bij in de tas gedaan na meerdere tips hierover! Dank je wel! En geniet van je gezin!! Xx

   1. Dank je wel!
    Hier gaat t steeds beter 😊

    Wij konden in Almelo digitaal aangifte doen, ik weet niet of dat ook in andere ziekenhuizen kan.

    Heel veel succes en daarna lekker genieten, doen wij ook!

    Groetjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s