Babykamer roomtour!

DSC_0029De babykamer is klaar! Eindelijk! Zo’n twee weken voordat de baby’s verwacht worden, hebben we echt (nou ja, bijna echt) de laatste puntjes op de i gezet! Het kamertje, dat voorheen een soort van opslag/speelgoedhok/rommelhok/logeerkamer was, is nu een heel gezellige babykamer geworden.

De mooiste babykamer die wij ooit hebben gehad, mag ik wel zeggen!

DSC_0051

Ik ben nog steeds super blij dat wij voor dit behang zijn gegaan. Het was destijds in de Karwei nog een beetje spannend of we voor dit behang, of wit met grote gouden cirkels zouden gaan. David en Boaz wilden deze graag, personeel en klanten en familie de we op de app naar hun mening vroegen waren het met een paar stemmen verschil met mij eens. Omdat de rest van het kamertje gewoon wit is, ben ik bang dat het met het andere behang wel heel erg kaal en saai zou zijn geworden! Dit behang is niet echt babybehang natuurlijk, maar dat wilde ik per sé niet. Met twee baby’s en alle babykleertjes en babyspulletjes wordt het al baby-achtig genoeg!

DSC_0042

We hebben nu één bedje in het kamertje staan. Het andere bedje staat op zolder bij ons op de slaapkamer. Ik hoop namelijk dat ze de eerste weken samen in één bedje kunnen slapen. Ik heb dit al overlegd met verpleegsters en de kraamhulp en als alles goed gaat is het geen probleem! Ze hebben ruim acht maanden samen gewoond, ik vind het zo’n naar idee om ze dan meteen al weer uit elkaar te halen en ieder in zo’n “groot” bed te leggen! Mocht het toch anders moeten, dan kunnen we altijd de bedjes nog verschuiven. Dat zien we later wel. De schommelstoel die in een hoekje van de kamer staat, heeft ook al bij Boaz en Midas en een paar neefjes en nichtjes op de babykamer gestaan en is al alle kleuren geweest! Gelukkig is hij nu wit en past hij perfect in het kamertje! Ik ga er nu al wel eens in zitten, om gewoon te genieten van hoe mooi alles is geworden! De stok in de mand is totaal nutteloos maar ik vind het wel stoer staan!

DSC_0040Voor het eerst heb ik planten op een slaapkamer. Bij Boaz en Midas heb ik daar uberhaupt nooit aan gedacht! Lang leve de urban jungle hype! Ik heb wel gekozen voor planten die niet te veel verzorging nodig heb want mijn vingers zijn lang niet zo groen als ik graag zou willen! Er is op deze kamer een wastafel met een (koudwater) kraan dus mocht ik tijdens een helder moment zien dat deze planten op sterven na dood zijn, kan ik super snelle hulp toepassen!

DSC_0025

Natuurlijk ontbreken op deze kamer de welbekende Ikea plankjes niet. Deze plankjes vind ik zo ideaal om een saaie muur te doorbreken of voor extra plek om leuke spulletjes op te zetten! Dit wolf-handpopje kreeg ik jaren geleden van een vriendin. Hij heeft altijd bij Boaz en Midas op de kamer gestaan maar toen Boaz mij vertelde dat hij nu wel bij zijn broertjes op de kamer mocht (hoe lief?!) heb ik geen moment getwijfeld en hem een leuk plekje op de babykamer gegeven! Plantje er naast en hoppa, instant gezelligheid!

DSC_0004 (2)

Ik denk dat ik de afgelopen weken de commode al wel 100x gerestyled heb. Ik verander de kleertjes die op het hangertje hangen, ik verschuif potjes met plantjes en deel mijn swaddle rekje telkens op nieuw in. Ik vind het een heerlijk plekje! Lekker in het licht en alles binnen handbereik! De gave wolvensticker heeft Jenny van Jenny’s Ambachtswinkelspecial voor mij  voor de baby’s ontworpen en maakt het kamertje helemaal af! Voorheen was deze muur behoorlijk saai en kleurloos. Maar door deze toffe muursticker is het nu super!

DSC_0059

Bij Jenny’s Ambachtswinkel vind je heel veel verschillende, supermooie muurstickers. Ook hele leuke geboortestickers en naamstickers bijvoorbeeld! Maar wil je toch liever wat anders (zoals ik dat wilde) dan kun je haar je ideeën doormailen en gaat zij voor jou aan de slag! Zo kun je dus je kamer, of het nu de babykamer, een kinderkamer of de eetkamer, een persoonlijk tintje geven!

Het hartjesplantje gaat trouwens al anderhalf jaar mee. Apetrots op mezelf dat deze nog leeft!

DSC_0035

Achter het bedje staat een krukje. Ik had deze nog een kleurtje willen geven maar goed… ik wil wel meer! (Gaston, mocht je dit lezen, een ton of 6 is altijd welkom!)  Het krukje staat ook niet meteen in het zicht als je binnenkomt dus ik vind dit wel prima. Maar stel je even voor: Boaz en Midas die op dit krukje kruipen om hun babybroertjes beter te kunnen zien. Smelt!

Het okergele dekentje, waar ik al heel lang naar op zoek was, vond ik uiteindelijk bij Intratuin of all places! Het is niet echt een babydekentje maar meer een dikke sprei die ik een paar keer heb opgevouwen. Mocht dit niet warm genoeg zijn, dan heb ik nog een hele lading andere dekentjes, zoals het donkerblauwe dekentje dat over de rand van het bed hangt. Dit is nog mijn dekentje geweest toen ik een baby was! Maar voor nu, voor de kleur, houden we het even bij geel!

DSC_0066

Nu waggel ik nog dagelijks even dit kamertje binnen mét dikke buik! Het zal niet lang meer duren voordat ik dit kamertje binnen loop met een baby (of twee) op mijn arm! Ik kan niet wachten!

Natuurlijk ben ik enorm benieuwd wat jullie van dit kamertje vinden!

Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik ga alleen een samenwerkingen aan als ik volledig achter het product sta. Ik zal nooit een product promoten als ik er niet tevreden over ben! 


18 reacties op ‘Babykamer roomtour!

  1. Erg leuk geworden! Wat grappig dat ze in een bedje mogen slapen, dat wist ik helemaal niet! Ik ga trouwens ook nu al regelmatig even in de schommelstoel zitten in het kamertje haha

    1. Ik had het even opgezocht en het mag wel! Eventueel bedje opmaken in de breedte en dan een kruik er tussen (boven op de dekens) .. ik ben benieuwd hoe het gaat.. en lekker he? In alle rust genieten van zo’n mooi kamertje 💕

  2. Mooi kamertje geworden!! En hier hadden we ze ook samen in 1 bedje..vaak met je rugjes tegen elkaar aan. Zo’n lief gezicht!! Nog even en dan bij jullie ook😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s