Dank jullie wel!

Een tijdje geleden kwam ik een post op instagram tegen waarop iemand zei dat ze met social media ging stoppen vanwege alle vervelende opmerkingen die ze op haar posts kreeg. Niet lang daarna sprak ik met iemand die er, vanwege dezelfde reden, helemaal klaar mee was en niet alleen met haar instagram account wilde stoppen, maar zelfs met haar goedlopende blog! Een paar dagen geleden biechtte Elise Joanne in wolferien-logohaar instastories op dat het haar behoorlijk raakt wanneer iemand die een negatieve opmerking plaatst. Gelukkig heeft zij daar niet heel vaak mee te maken, maar toch kan één afkeurende opmerking al heel veel met je doen. En dat snap ik wel. Een blog, en de social media die daarbij hoort, is toch een soort kindje van je. Ik, en ik denk Elise en heel veel andere bloggers met ons, steken er heel veel tijd, energie en liefde in.

Hoewel eerlijkheid hoog bij mij in het vaandel staat, en ik graag wil dat iedereen zich prettig voelt om zijn of haar mening met mij te delen, is negativiteit op mij en mijn blog gericht, nooit leuk!  Natuurlijk kun je er niet onderuit dat je af en toe te maken krijgt met reacties waar je je gekwetst door voelt, maar na het spreken van bovenstaande mede-bloggers, realiseerde ik me al snel één heel belangrijk ding: Ik ben gezegend met mijn lezers.

Afbeeldingsresultaat voor thank youHet afgelopen jaar is mijn blog enorm gegroeid. Mega dankbaar ben ik hiervoor! Maar meer lezers betekent ook meer meningen. Meningen die soms behoorlijk uiteenlopen. Als ik alleen al kijk naar de uitslagen wanneer ik een poll op instagram of facebook plaats, zie ik de diversiteit eraf spatten!

En toch… Jullie, mijn lezers, mijn volgers, mijn achterban. Ik zie niets dan respect. Voor mij, maar ook voor elkaar! Hoewel niet iedereen het altijd met elkaar eens is, heb ik nog nooit meegemaakt dat er onvriendelijk of asociaal gereageerd wordt op een van mijn social media kanalen! En daar ben ik zo dankbaar voor! Dat vind ik zo te gek!

Afbeeldingsresultaat voor wolferien selfiem -wolverineIn bloggersland ben ik een ukkie. Een kleintje. Met “weinig” volgers en “weinig” unieke lezers (al vind ik het iedere keer weer een wonder als ik bedenk dat ruim 10.000 mensen mijn blog iedere maand bezoeken! Ik bedoel, ik heb 1667 flessen wijn nodig om met jullie allemaal hier op te kunnen proosten! Hoe tof zou dat trouwens zijn!) Maar ik ben liever een kleine blogger met een hele, geweldige achterban. Dan een megablogger waar de lezers elkaar regelmatig in de haren vliegen.

Dus dank dank dank daarvoor! Ik ben heel blij met jullie! En dat mag, zeker na alle steun die ik afgelopen dagen, weken en maanden heb gekregen, best eens gezegd worden!


8 reacties op ‘Dank jullie wel!

  1. Nou Stefanie, dat je geen negatieve reacties krijgt is je eigen schuld!!!!!
    Je schrijft zo ontzettend leuk😀
    Ga lekker zo door. En heel veel succes met je laatste daagjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.