Geboortetraktatie inspiratie

Boaz kan niet wachten om met zijn broertjes te gaan pronken in de klas! Maar nog meer kijkt hij uit om te gaan trakteren. Want bij een geboorte mag er getrakteerd worden! We kunnen natuurlijk voor de good old “beschuit met muisjes” gaan, maar heel erg lekker vind ik dat persoonlijk niet, het kruimelt nogal heel erg en ik vind het, vooral voor groep 3-ers, nogal een hele hap, zo’n beschuit. En dus gingen wij op zoek naar een variant!

Ter voorbereiding op al “mijn”  traktaties hebben we eerst een een laagje blauw/witte muisjes (want: jongensbaby’s) in een schaaltje gedaan! Hierin kun je de traktaties dopen!

DSC_0002.jpg

Chocoladezoenen met muisjes

DSC_0012.jpgVoor het kerstdiner maakte ikKerstzoenen. Concept is enorm simpel en je kunt er eindeloos mee varieren! Binnen een mum van tijd tover je deze kerstzoenen om in geboortezoenen! Deze keer heb ik minizoenen gebruikt. Je kunt natuurlijk ook voor de normale grote gaan, maar voor deze traktatie vond ik mini wel erg toepasselijk! Snijd het bovenste kapje van de chocoladezoen af en doop deze in het schaaltje met muisjes. Dit kun je zelfs je drie jarige laten doen! Herhaal dit 33 keer (of zo vaak als dat er kindjes in de klas zitten) en tadaaa, je traktatie is klaar!

DSC_0020.jpgSterrenkoekjes met muisjes

Deze koekjes trakteerde Boaz op het de peuterspeelzaal toen Midas werd geboren. Ze lijken, van al “mijn” traktaties nog het meeste op “beschuit met muisjes” maar zijn kleiner en veel lekkerder! Ik heb nep Prince Mini Stars van de Lidl gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook voor de echte gaan! Verwarm boven een gaspit, met een aansteker of heel romantisch boven een kaarsje het chocolade sterretje en doop het koekje vervolgens in het schaaltje met muisjes. Voor de broodnodige variatie kun je naast deze chocoladekoekjes met witte sterretjes, ook de biscuitkoekjes met bruine chocolade sterretjes gebruiken! Er zitten er 36 in één pak dus meteen genoeg voor de hele klas!

IMG_3840.jpgNijntjekoekjes met muisjes

Je kunt in plaats van de sterrenkoekjes ook heel leuk Nijntjekoekjes gebruiken! Ik vind Boaz voor deze koekjes een beetje te oud, maar helemaal voor wanneer je nog een peuterspeelzaal-kindje hebt, is dit een top traktatie! Madelon van Meermetmama.nlmaakte deze leuke traktatie en op haar blog vind je nog meer traktatie-inspiratie!

IJsbonbons met muisjes

Deze bonbons maakte ik ook voor Boaz en voor Midas. Niet om uit te delen op school, maar om uit te delen aan het kraambezoek! Ik had zelfs een doosje met deze chocolaatjes mee genomen naar het ziekenhuis! Ze zijn super eenvoudig te maken, net zoals bovenstaande traktaties. En de combinatie chocolade/anijs vind ik heerlijk! Deze keer heb ik dus ook weer een kleine voorraad gemaakt!

DSC_0003.JPG

“Mijn” traktaties kun je het beste een dag, of een paar dagen van te voren maken. Anders zijn ze niet zo lekker meer. Maar je kunt natuurlijk, als je een supermoeder bent, ook traktaties maken die je al een paar weken van tevoren kunt maken! Geen traktatiestress tijdens de bevalling!

Uitdeelcadeautjes

uitdeelcadeautjes-jongenZo kun je gaan voor de superleukeUitdeelcadeautjes die Laura van WereldVanMama.nl maakte! Het is even hard werken maar dan heb je ook wat! Bij deze geboortetraktatie krijgen de kindjes uit de klas van de oudere broer of zus niet alleen wat lekkers, maar ook nog een ballon! Ik weet niet hoe het met jou kinderen zit, maar die van mij worden soms blijer van een ballon dan van snoep! Deze traktatie lijkt me dan ook een groot succes!

Ooievaar met rozijntjes

20170228_113554.jpgToen Aukje grote zus werd, is haar mama Charlotte van Aukjeswereld.nl op het allerlaatst nog heel druk geweest om een leuke traktatie in elkaar te knutselen! Ze maakte geen standaard geboortemuisjes traktatie maar, helemaal peuterproof een traktatie met rozijntjes! De ooievaartjes die zij op de doosjes plakte, maken het toch een echte geboortetraktatie! Heel erg leuk en ook heel handig een paar weken van te voren te maken!

Rocky Road

Daphne van Foodinista.nlmaakte wel een hele fijne traktatie! Die zou ik de hele kraamweek wel willen eten! Rocky Road met witte chocolade, marshmallows en natuurlijk geboortemuisjes! Dit lijkt me ook ideaal om uit te delen als de grote broer en zus al wat ouder zijn. Dan moet je niet meer aankomen met sterrenkoekjes of nijntjekoekjes. Dan is dit super gaaf! Als je deze traktatie in een weckpot bewaard, kun je het ook goed een paar dagen van tevoren maken! Ik denk dat dit ook een hele goede traktatie is om aan de papa mee te geven om zijn collega’s te kunnen trakteren!

Rocky-Mountain.jpg

Ondertussen hebben Boaz en ik beslist voor welke traktatie wij gaan. Nu de volgende million dollar question: Wanneer gaan we trakteren? Meteen de volgende dag na de geboorte wanneer Boaz weer naar school gaat? Of wachten we een paar dagen/weken, tot ik samen met de baby’s mee kan naar school!? Wat zou jij doen!? 


14 reacties op ‘Geboortetraktatie inspiratie

 1. Gelijk trakteren! Ze kunnen niet wachten weet ik uit ervaring. Tip: stuur de juf een foto van grote broer met zijn broertjes. Het effect van zo’n foto op het Digibord 😊 Heerlijk voor de oudsten om zo toch de baby te showen. Weet ik ook uit ervaring.

  1. goed idee! Boaz was zelf nog even in dubio. meer omdat hij het eng vindt om het zonder mij te doen denk ik. Maar David is vrij dus ik denk dat ik ze gewoon snel samen laat trakteren!
   xxx

 2. Ga maar lekker zelf mee 🙂 Ik kreeg hier een babyborrel in de klas van onze Victoria. Met kinderbubbels (roze en blauw, ik dacht K3 en Smurfenchampagne) en al. On-ver-ge-te-lijk. Zeker omdat Sofia op dat moment (alweer) in het ziekenhuis lag en we de babyborrel om dezelfde reden al 3 keer hadden moeten uitstellen. Het maakte meteen mijn week goed.

 3. Wat een leuke ideetjes. In België is het niet de gewoonte zo uitgebreid te trakteren. Wij houden het bij doopsuiker in een zo origineel mogelijke verpakking. Maar voor verjaardagen kunnen deze ook wel lijkt me. Nog geen baby op komst, maar laten we hopen dat dat niet lang meer duurt. Ga het zeker in het achterhoofd houden.

 4. Wat een leuke ideeën. Bij ons was (toen ) 1 keus beschuit met roze muisjes. Maar tijdje geleden kregen wij soesjes met roze muisjes er op . Vond ik ook al zo vindingrijk.

 5. Die bonbons (waar koop je die eigenlijk??) en zoenen ga ik in huis halen voor visite thuis. En de Nijntje koekjes gaat m’n peuterspeelzaal meisje meenemen denk ik die had ik al voorbij zien komen op Pinterest.
  Leuke ideeën!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s