Bolle Babysbuik Update #27

img_3732Vandaag ben ik precies 37 weken zwanger! Een gemiddelde baby zal als deze in week 37 geboren zal worden ongeveer 3100 gram wegen en zo’n 47 centimeter lang zijn. Als dat voor mijn baby’s ook zo is, (dat weten we natuurlijk nooit tenzij ik nu ga bevallen) betekent dat, dat ik nu ruim 6 kilo aan baby’s in mijn buik heb! Hoewel de baby’s nu af zijn, zullen ze niet stoppen met groeien. Ze kweken in de komende weken voornamelijk vetjes. Ga je gang baby’s. Mijn buik groeit nog wel even! Of knapt, maar dat zien we dan wel weer!

Waar ik weken geleden niet eens zou denken dat ik de cruciale 34 weken zou halen, ben ik er nu helemaal op ingesteld dat ik gewoon nog even door ga. 38 Weken is een eitje! Dat gaat gewoon lukken! Sinds ik opgenomen ben geweest, is bij mij een knopje om gegaan. Mijn mindset is anders. Ik doe gewoon echt helemaal niets meer. Ik luister veel beter naar mijn lichaam en dat werpt zijn vruchten af!

DSC_0118 (2)In de ochtend heb ik, afhankelijk van hoe mijn nacht is geweest, behoorlijk wat energie en kan ik het een en ander doen. Een blogje typen, een wasje draaien, de keuken een beetje opruimen of met de stofzuiger een rondje woonkamer doen. Maar vanaf een uurtje of elf doe ik gewoon helemaal niets meer. Meestal gaat Midas rond die tijd naar bed en kan ik ook, op de bank, even een dutje doen. Ik heb geen zin meer om overdag nog naar boven te klimmen om daar een dutje te gaan doen en de bank ligt stiekem ook best fijn!

Tegen de tijd dat Midas wakker wordt, en Boaz thuis komt, probeer ik wel een beetje actief mee te doen met mijn gezin. Dan gaan we knutselen, of met de blokjes, of ik schmink de jongens nog een keertje. Maar heel veel komt er dan niet meer uit mijn vingers. Gelukkig is David vaak op tijd thuis en zorgt hij of wij samen dat er een soort van fatsoenlijke maaltijd op tafel komt! Na het eten, chillen we samen nog een beetje op de bank en tegen de tijd dat Boaz en Midas naar bed gaan, ga ik gezellig mee.

img_3731Dat niets doen, heeft een behoorlijke invloed op mijn humeur. Doordat ik minder doe, heb ik minder pijn en ben ik minder moe. (Het rijmt dus het is waar) En daardoor ben ik ook een beetje vrolijker. Dat verbeterde humeur van mij plus de wetenschap dat het nu écht bijna voorbij is, dat het écht niet lang meer kan duren en dat we nu al een hele mooie termijn hebben behaald, maakt dat we allemaal een beetje vrolijker zijn hier in huis. We zijn er allemaal zo klaar voor!

Alleen tegen de avond begin ik mentaal wel een beetje te breken en vloeien de tranen vaak om onverklaarbare redenen rijkelijk over mijn wangen. Mijn lijf wil dan echt niet meer, de hormonen kunnen nog niet afscheid nemen van de buik en de twee mensjes die daarin groeien! Fuck Hormonen

Natuurlijk hadden we deze week wel weer een controle! De artsen zijn nog altijd verbaasd over mijn omvang. Als je het niet zou weten, zou je zeggen dat er drie in zitten! Mijn bloeddruk is weer een beetje hoger dus ik mocht weer een beetje urine en bloed inleveren maar omdat ik verder geen zwangerschapsvergiftigingsklachten heb, gaan ze er van uit dat er niet veel aan de hand is. Dus we mogen gewoon door! 38 weken… here we come! 

img_3596-1We tellen met z’n allen af, genieten van de laatste dingen met z’n viertjes en kijken uit naar een hele boel nieuwe dingen met z’n zessen! Het laatste weekend met z’n viertjes. De laatste vrijdagavond rustig op de bank een filmpje kijken zonder dat er baby’s beginnen te huilen of een flesje nodig hebben of heerlijk tussen ons in zitten. De laatste maandagochtend met z’n viertjes waarin we na een weekend van uitslapen en relaxen even weer in het schoolritme moeten komen. Nog een weekje! En dan is alles anders. We kunnen niet wachten!


12 reacties op ‘Bolle Babysbuik Update #27

 1. Fijn dat het in huize Wolf weer wat gezelliger is! Je erbij neerleggen dat je niks anders kan dan broeden is lastig maar gelukkig heb je je erbij neergelegd! Scheelt inderdaad een hoop frustratie. Ik ben zoo benieuwd naar die twee mannetjes! En als ik al zo nieuwsgierig ben, hoe opgewonden moeten jullie je dan wel niet voelen?!

  Nou nog even volhouden. Nog even extra genieten van Boaz en Midas. En dan mogen ze wel komen!

 2. Ik doe vrolijk met je mantra mee ‘doordat ik minder doe, heb ik minder pijn en ben ik minder moe!’, alleen ben ik geen 37 weken zwanger van een tweeling. Maar ‘gewoon’ heel erg overprikkeld waardoor eerst mijn lijf en uiteindelijk toch ook mijn hoofd gingen protesteren. Iets met niet je eigen grenzen kennen enzo. Ik geniet heerlijk in mijn luie stoel van je filmpjes met Midas en jullie gebeurtenissen als gezin, dus blijf wat mij betreft vooral nog zo door gaan! Ik moet het mantra nog wel even langer volhouden, denk ik!

   1. Zeker wel, nu ik pas 1 week heel rustig aan doe heb ik al merkbaar minder pijn.
    De vermoeidheid komt vooral uit mijn hoofd en daar is nog een boel te doen!
    Maar ook dát komt goed. Ooit. 😉 Xx

 3. Stiekem kijk ik iedere ochtend even op je Instagram om te kijken of de baby’s er al zijn. Wat een mijlpaal, 37 weken! Jij draagt er ook nog twee met je mee, bent veel verder en ik doe ongeveer net zoveel op een vrije dag. Nu voel ik mij wel een beetje lui😣

  Liefs

 4. Weet je wat erg is… ik denk.. oké.. laatste weekend, dus.. deze week gaat het gebeuren.. laatste maandag (dinsdag is ook al voorbij en woensdag is het vandaag) dus blijft donderdag en vrijdag over… 8-2-18 is een leuke dag om te bevallen… dus.. ik zet mijn geld op morgen! Het houd mij verder niet bezig hoor… helemaal niet…

 5. Onze twins zijn op 12 februari geboren, dat is maandag aanstaande dus! Dat zou wel heel toevallig zijn!!!
  Verder houdt het mij ook niet bezig hoor… helemaal niet… 😀 😀
  (Maar je doet het geweldig!!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s