Fos en Moos

Allereerst: Wow, zo veel reacties op de geboorte van Fos en Moos! Onvoorstelbaar! Heel instagram leek me te leven met ons! Dank jullie wel! Het is echt te veel om allemaal te beantwoorden maar David en ik hebben alles gelezen en vinden jullie super geweldig! Dank jullie wel! 

DSC_0074.jpg
Moos en Fos

Vandaag, 12 februari, zou de dag zijn dat Fos en Moos geboren zouden worden. Nu zijn ze gewoon al 5 dagen oud! Ongelooflijk. De twee mannetjes zijn niet meer weg te denken uit ons gezin!

Er zullen de komende tijd een paar blogs met meer details online komen. Een bevallingsblog. Een eerste nacht thuis blog. Een Kraamweek blog. Over de eerste ontmoeting tussen Boaz en Midas. Over het handje van Moos. En meer! Maar voor nu zal ik proberen de meeste vragen die ik van jullie de afgelopen dagen heb gekregen even kort beantwoorden!

Zoals jullie in mijn allerlaatste Bolle Babysbuik Update hebben kunnen lezen, kregen we vorige week dinsdag groen licht om niet te wachten tot de 12e maar dat we ons al de 8e mochten melden.

Gelukkig kon mijn kraamhulp wel een paar dagen eerder komen en kon ook Lizet, die foto’s tijdens de bevalling zou maken ook de 8e haar agenda vrij maken voor ons!

We stonden voor 12 uur ingepland voor een keizersnede, maar waren uiteindelijk iets later aan de beurt doordat er een spoedje tussen kwam. om 13.08 kwam Fos ter wereld en vier minuutjes later werd Moos geboren.

88098d5a-048e-470b-9838-5d2a35e0635a
fotocredits : Lizet Beek
img_4065
Fos

Fos is een ukkie. Mijn allerkleinste kindje ooit! Met zijn 48 centimeter en 2650 gram is hij echt een mini mannetje! Maar een kleine vechter is het wel! Hij keek al heel snel heel helder de wereld in. Moos werd altijd al een bolle geschat, en dat bleek behoorlijk te kloppen. 50 centimeter en 3440 gram schoon aan de haak. Een hele relaxte bolle die het er tijdens de zwangerschap flink van heeft genomen.

 

Ik kreeg ze even snel te zien maar ze werden al snel mee genomen voor een check in de ruimte naast de OK. Daar bleek dat ze allebei een beetje moeite hadden met ademen. Met Fos ging het al snel veel beter, maar Moos bleef een beetje moeite houden en dus werden we allemaal richting de Neonatologie gebracht. Gelukkig trok Moos al snel bij en rond vijf uur mochten we allemaal naar de gewone afdeling waar Boaz en Midas al op ze stonden te wachten!

DSC_0085.jpg
Moos

De operatie was, zoals iedere keizersnede, behoorlijk heftig maar ik ben best snel opgeknapt gelukkig! Ik kon de volgende dag alweer douchen en toen de jongens hun temperatuur op peil wisten te houden, mochten we de dag erop naar huis!

En dus zijn we nu al gewoon 3 hele dagen thuis! 3 pittige dagen mag ik wel zeggen. Mijn kraamhulp is geweldig en ze heeft een hele leuke stagiaire mee dus dat gaat top!

Maar de nachten zijn toch wel een beetje dat je denkt.. oh ja.. die nachten als zwangere zeekoe waren toch nog niet zo heel erg vergeleken met nachten géén slaap!

David en ik hebben ondertussen al wel een fijn ritme te pakken. Een baby verschonen, temperaturen, knuffelen, flesje maken, doorgeven en dan de volgende baby. En we mogen ons in onze handjes knijpen dat ze het verder super doen! Ze zijn over het algemeen heel erg tevreden, huilen bijna niet, drinken goed en zijn zo mooi.

Zo verschrikkelijk, vreselijk mooi!

 


28 reacties op ‘Fos en Moos

 1. Wat een prachtige foto’s ook zeg! Nogmaals gefeliciteerd met jullie kindjes. Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat nu 🙂

 2. Ohhhh wat een schatjes! Die haartjes! En die teentjes van Moos😍😍 ik vind Fos op Midas lijken en Moos op Boaz. Grappig om ze gelijk te herkennen. Echt broertjes! Geniet er lekker van x

 3. Ooo, wat fijn om dit te lezen :). En het kriebelt hier dan meteen wel een beetje, ook al heb ik een zwangere baaldag omdat ik me supergefrustreerd voel omdat ik niets kan. Van harte gefeliciteerd met de jongens! Ze hebben al zo veel haartjes, wat leuk om te zien 🙂 (ik had alleen maar kale baby’s so far). Leuk dat jullie het echt samen doen.

 4. Wat heerlijk om in jullie wereld een stukje mee te mogen kijken. Puur en totaal geen nep want het is niet altijd let’s the sunshine. Toch ook een tikkeltje jaloers mijn dochter moet ook deze week bevallen en ze is het ook zo mega zat. Al die lieve kneuterige foto’s maakt het wachten nog moeilijker hihihihihi. Maar wat een rijkdom prachtig!

 5. Gefeliciteerd! Mijn dochter was nog 2 cm en 300 gram kleiner, ondertussen heeft ze een gemiddelde grootte voor haar leeftijd (wel nog “een fijntje”), ze lijken vooral nog sneller te groeien als ze eens zo mini waren 😉

 6. Wat een prachtige kereltjes! Nu kan ik al helemaal niet wachten om te bevallen! Die nachten zijn inderdaad wel zwaar, maar oh wat heb ik zin om die babytijd nog eens mee te mogen maken!
  Liefs

 7. Ohhhhhh!! Inderdaad zoooooooo vreselijk mooi! Ze zijn perfect! En als ik dat zie, dan wil ik dat het nu juni is en ik ook mijn newborn mag knuffelen. Wat een wonders ♡

 8. Op de eerste plaats gefeliciteerd met jullie boys, Fos & Moos♥️
  Wat een gave & stoere namen!
  Heerlijk genieten met z’n zessen🌸

  Jullie hebben 2 toppers van collega kraamverzorgenden van BTK kraamzorg, Harriët en Lindsay!
  Zij geven echt zorg vanuit hun ♥️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s