De namen!

Ik krijg zo veel vragen hoe we op de namen zijn gekomen. Waar de doopnamen vandaan komen en waarom Fos Fos heet en niet Moos en andersom. Het antwoord op al deze vragen, lees je hier!

Ik denk, dat het kiezen van de namen een zwaardere bevalling was, dan de bevalling zelf! We wisten wel hoe we ze niet gingen noemen, maar veel verder dan dat kwamen we niet.  Pas in week twintig werden we het eens over hoe we onze jongens zouden noemen! Na lang beraad zijn we er toch uit gekomen oh wat ben ik blij met de namen! Ik vind ze zo goed passen bij de jongens!

lizetbeek.nl-fos&moos-2-3 (2).jpg
fotocredits: Lizet Beek

De babynamen die ik leuk vond, vond David niet zo geweldig. David wilde heel graag dat een van de twee Wolf zou gaan heten. Ook vond hij Ram een leuke namen. Wolf vind ik een hele leuke naam, maar Wolf de Wolf vond ik gewoon niet kunnen. Van Ram was ik ook niet echt weg. Toen ik voorstelde dat ik Fos wel een hele leuke naam vond (beetje in de dierennamen blijvend) was David snel om! We hadden een naam! Fos! En op de een of andere manier vond ik dat deze naam het beste bij kindje één paste. Vraag me niet waarom, maar dat voelde goed.

En toen kwam het moeilijkste. Er moest nog een naam bij. Een naam die goed bij Fos past, maar ook goed bij onze achternaam én goed bij Boaz en Midas. We hadden allebei wel een lijstje namen die we mooi vonden maar er was niet echt een naam die we allebei geweldig vonden! Toen David opperde om kindje twee traditionele Japanse naam te geven, dacht ik echt dat we nooit tot een goede naam zouden komen. De moed zakte me een beetje in mijn schoenen.

En toen was daar opeens Moos. Ik had al eerder aan gegeven dat ik deze naam erg mooi vond maar toen David deze naam hard op uit sprak als optie, wisten we het zeker. Baby twee zou Moos gaan heten!

lizetbeek.nl-fos&moos-3-3.jpg
fotocredits: Lizet Beek

Fos en Moos.
Boaz, Midas, Fos en Moos.
Fos de Wolf.
Moos de Wolf.

Alles klopt!

Boaz en Midas hebben allebei twee doopnamen. Dit wilden we graag doorvoeren bij de tweeling. Alleen Boaz is vernoemd naar de opa’s. Toen waren de opa’s op. We waren dan ook niet van plan om de tweeling in hun doopnamen te vernoemen. Totdat de oom van David heel erg ziek werd. Deze oom Peter, was niet zomaar een oom. Hij is altijd als een derde opa voor Boaz en Midas geweest en we vonden het niet meer dan terecht dat deze bijzondere man vernoemd zou worden. Helaas heeft hij de tweeling niet meer mee mogen maken.

Fos zou daarom als tweede naam Peter krijgen. Dat stond vast.

Voor de overige drie namen die nog te verdelen waren, hebben we namen gekozen die we gewoon erg mooi vonden. We vonden allebei Samuel erg leuk! En dat deze naam een beetje zou verwijzen naar het bekende moppenboekjes-duo Sam en Moos en daardoor weer een linkje zou zijn naar de naam van zijn broer vonden we wel erg grappig. En zo werd de naam van  baby één voluit

Fos Peter Samuel 

lizetbeek.nl-fos&moos-4 (2).jpg
fotocredits : Lizet Beek 

En toen was daar nog Moos die nog twee namen moest krijgen. Ik had Moos graag Phineas willen noemen, maar nam genoegen met deze naam als tweede doopnaam. Storm stond bij David hoog op het lijstje.  de doopnamen van Fos beginnen met een P en een S en door aan Moos Phineas als tweede naam en Storm als derde naam te geven hebben hun doopnamen dus de zelfde beginletters. En zo werd de naam van baby twee voluit:

Moos Phineas Storm

DSC_0143.JPG

Over de naam Moos heb ik, na de twintig weken echo, nog wel getwijfeld. Tijdens deze echo zagen we namelijk dat Moos zijn handje een beetje anders was en mijn hormonen konden het niet aan dat mijn zoon later Moos Vingerloos zou worden genoemd. Gelukkig heeft mijn altijd nuchtere man mij overtuigd dat deze denkwijze absurd is. Bij iedere naam kan wel een scheldnaam verzonnen worden en het is belangrijker dat wij hem laten opgroeien tot een zelfverzekerde jongen dan dat we ons zorgen gaan maken over wat anderen van hem kunnen gaan denken.

Fos is ook echt een Fos, en Moos is ook echt een Moos. De namen passen gewoon bij de jongens en wij zijn er dan ook enorm blij mee!


12 reacties op ‘De namen!

  1. Misschien heb ik het gemist?!? Maar was is er nu precies aan de hand met Moos zijn vingertje(s)? Wat een prachtige jongetjes heb je op de wereld gezet. Erg leuk om te lezen hoe de namen zijn ontstaan.
    Liefs

  2. Wat leuk om te lezen hoe jullie aan de naam gekomen zijn. Wij hebben onze namen ook al heel lang vast staan. De eerste naam is een hele bijzondere voor ons, en de tweede vonden wij allebei gewoon heel erg leuk haha.

  3. Onze zoon heet ook Moos! Hele leuke naam! Nu zwanger van een meis, anders was Fos de tweede jongensnaam waarschijnlijk geworden!
    Geniet van je mannen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s