Bolle Buik Update

Vandaag zou ik precies 38 weken zwanger zijn! Maar dat ben ik niet meer. Halleluja! Toch is “dé buik” nog niet helemaal weg. Er is nog een soort van zachte watermeloen achter gebleven. Hoogste tijd voor een update over deze “after keizersnede buik”.

DSC_0137 (2)Zodra ik klaar ben op de OK, leg ik als uit een reflex mijn handen op mijn buik. Waar een uurtje geleden nog een mega buik had gezeten, zit deze er nu niet meer. En dat is even schrikken. Super stom, want je wéét dat dat  het gevolg van een keizersnede zal zijn. Maar ik ben al die maanden zo beschermend over dit oventje van de baby’s geweest, dat ik even bang ben dat het nu goed mis is.

Het blijkt natuurlijk goed goed te zijn! De baby’s zijn er uit. Fos en Moos zijn geboren! Ze hebben mijn buik niet langer nodig om te groeien, en dat is goed. Dat is geweldig!

Die avond, als het eerste bezoek is geweest en ook David met Boaz en Midas naar huis is, til ik de dekens een beetje op om mijn buik zo goed en kwaad als het gaat te bekijken. Mijn buik is niet alleen heel erg plat en zacht. Het is ook heel breed. Als een soort Jabba the Hutt drilpudding lijkt mijn buik zich over de hele matras te verspreiden. Niet echt een sexy look.

img_3905
1 dag na de keizersnede

Met een beetje hulp van de verpleegkundigen kon ik de volgende dag alweer staan. En wat doe je als je kunt staan? Dan strompel je naar de badkamer voor een selfie! Van de buik, die ik in de spiegel nu heel goed kan zien, schrik ik wel een beetje. Na Midas was mijn buik op dag twee al behoorlijk klein. Een beetje als een “ik heb me in sushi vervreten” buik. De buik die ik nu zie, is meer een “Ik ben 5 maanden zwanger, van een drieling!” buik. Oeps.

Gelukkig worden mijn negatieve “dit komt nooit weer goed” gedachten snel overschreeuwd door “fuck die buik, ik heb twee prachtige baby’s. Vier prachtige kinderen. En ik ben toch al getrouwd! Op jacht hoef ik ook niet meer….(Hoop ik.. Toch? Schatje?)

img_4315.jpg
6 dagen na de keizersnede

De eerste dagen leek het er trouwens nog wel op de buik nog niet helemaal leeg was. Alsof een tijdens alle echo’s goed verstopte baby nummer drie was achter gebleven. Ik voelde schopjes en borreltjes en plofjes. Lijkt heel erg op de schattige babybeweginkjes die ik van de tweeling zo goed herkende. Bleken mijn darmen te zijn die weer een beetje op hun oude plaats terug probeerden te kronkelen. Niet zo schattig dus.

Soms lig ik nog wel eens op de bank en denk ik… “Oh, ik heb al heel lang geen beweging meer gevoeld? Gaat het nog wel goed daar binnen? Moet ik het ziekenhuis bellen? CTG laten maken? Even een snelle echo eisen om te kijken of alles nog in orde is?” En dan duurt het even voordat het kwartje valt dat daar niemand meer in zit om te voelen.

img_4312Vandaag, 6 dagen na de keizersnede, is mijn buik al een stuk minder dik dan op de eerste dag na deze operatie. En elke dag wordt deze natuurlijk ook wel weer een beetje platter. Ik kan niet wachten om mijn spijkerbroeken weer aan te kunnen. Al zal dat de komende tijd nog wel mijn zwangerschapsspijkerbroeken zijn!

Met een beetje geluk ben ik rond de kerstdagen wel weer bikiniproof! Of niet!


9 reacties op ‘Bolle Buik Update

  1. Haha weer geweldig geschreven! Geef het ook wat tijd! Ik hoop dat mijn buik na de bevalling ook zo snel mogelijk weer plat is. Al weet ik niet of dat een realistische verwachting is, voor de zwangerschappen was ik nou ook niet bepaald de slankste. Maar die eerste tijd na de bevalling is je buik inderdaad net een drilpudding, vreselijk!
    Liefs

  2. Herkenbaar! Ik voelde de eerste dag schopjes en vroeg me af of ze er een vergeten waren. In de spiegel kijken was bij mij geen succes: ik kon wel janken toen ik concludeerde dat ik nu voor eeuwig op een paddestoel leek. Gelukkig kwam het goed en nu gaan we weer meemaken hoe charmant je je voelt vlak na de bevalling. Knap dat je er zo in staat, ik had hier meer moeite mee 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s