Ik biecht op…

Eerlijkheid kent geen tijd! Hoewel ik het heerlijk vind, mijn huidige status van huisvrouw/moeder, maak ik het me er soms wel makkelijk van af.

Loedermoeder biecht op:

Wassen

DSC_0307.jpgBabykleertjes wassen. Dat is een traditie. Dat hoort. Dat moet. Dat heb ik dus niet gedaan! Ik heb wel een paar kleertjes gewassen maar echt niet alles. Kom op zeg. Wat een werk! Ik had de laatste weken van mijn zwangerschap wel wat anders te doen dan kleertjes wassen. Zorgen dat ik niet uit elkaar knapte bijvoorbeeld! En wonder boven wonder, Fos en Moos overleven het dus ook gewoon in hun nieuwe “vieze” kleertjes!

Strijken 

Ook zo’n dingetje. Alles strijken. Nou snap ik het nog wel dat je graag de lakentjes van het bedje netjes wilt hebben en ik ben de beroerdste niet om hier ook wel eens met een strijkijzer over heen te gaan. Maar babykleertjes strijken vind ik net zo nutteloos als ondergoed strijken. Die baby’s liggen in een bedje. De godganse dag. Beetje slapen, poepen, eten en repeat. Een super strakke plooi in hun broek of een geperst kraagje is echt niet nodig!

Luiers

Voor iedere voeding hoor je de luier te moeten verschonen. Maar de newborn luiers die wij gebruiken, hebben zo’n handige gele streep die blauw wordt als ze geplast hebben. Vooral midden in de nacht, heb ik helemaal geen zin in extra werk. Dan geldt: Geen blauwe streep, geen schone luier. (Okay, ik spiek altijd wel even of ze niet gepoept hebben want bij droge poep verkleurd de streep niet. Als er gepoept is, krijgen ze wel een schone luier. Zo ben ik dan wel weer. )

Bad

DSC_0267Doordat Fos nog echt hele erge kleine mini billetjes heeft, waar zelfs een nul luier nog een beetje ruim om heen zit, gaat het bij hem nog wel eens mis. Regelmatig heeft hij een nat pak. En als het niet bij de luier mis gaat, dan kotst hij zichzelf wel onder. Ik verwissel zijn kleertjes minstens twee keer op een dag (en nee,  voor een druppeltje melkspuug gaan de kleertjes niet uit, het moet wel heftig zijn, snap je!?) Als hij dan naakt en viezig is, doe ik hem met enige regelmaat in bad. Niet lang, en ook niet met zeep of schuim of olie of wat dan ook, maar ik spoel hem wel even schoon voordat ik hem nieuwe kleertjes aan doe. Moos daarentegen past met zijn bolle billen al prima in een maatje 1 luier en als hij spuugt is het een heel klein drupje die ik eenvoudig tussen een van zijn onderkinnen kan vegen. Arme Moos krijgt daardoor veel minder vaak schone kleertjes aan en gaat ook lang niet zo vaak in bad! Nou vind ik dat zelf ook wel prima. Het kind ruikt zo lekker en hij rolt nog niet door de modder of zit onder de chocopasta. Maar een kind zo weinig wassen, dat heurt natuurlijk niet… 

Flesjes

DSC_0596.jpgIk kreeg, voordat de jongens waren geboren, heel vaak de vraag hoe ik het in Godsnaam ging doen: twee baby’s tegelijk voeden. Ik vond dat niet een dingetje om me druk om te maken. Ik zou het allemaal wel zien. Een wijze vrouw gaf me, tijdens de bevalling, de tip om van een handdoek of een hydrofiel een rol te maken, en hier de fles op te leggen zodat de baby’s “alleen” kunnen eten. Beste tip ooit! Ik voed de baby’s amper zelf nog. Ze drinken gewoon in de box, of in hun bedje. Ik gebruik in plaats van een opgerolde hydrofiel vaak een knuffel. Werkt perfect! Moos heeft het vaak als eerste op, dus die neem ik dan in mijn armen voor een boertje terwijl Fos verder drinkt. Als Moos geboerd heeft, en Fos klaar is, wissel ik de baby’s om! Deze manier van voeden scheelt heel erg veel tijd! En met nog twee andere kinderen, een man, een huishouden en andere verplichtingen is alle extra tijd mooi meegenomen! (Ik hoorde later dat deze houding ook veel natuurlijker is dan als hij in mijn armen ligt en ik het flesje recht boven hem houdt!)

Lelijk

lizetbeek.nl-fos&moos-6-3 (2).jpgHoewel ik Fos en Moos nu heel erg mooi vind, vond ik Moos vlak na de geboorte niet de allermooiste baby ooit. Zelfs een moeder, vol hormonen, kan soms nog wel het inzicht hebben dat haar kind niet het allermooiste wezentje op aarde is. Ik vond Moos op de foto’s  die vlak na de geboorte zijn gemaakt voor op het geboortekaartje,  zo lelijk! Ik wilde hem niet eens zo op het kaartje. Stel: Hij is 13 en moet voor een opdracht van school zijn geboortekaartje meenemen. Ik kan hem dat toch niet aan doen? Gelukkig had Lizet een paar dagen na de geboorte tijd om nieuwe foto’s te maken. Toen was Moos een beetje opgedroogd en ontplooid en zo veel mooier! Hij is nu echt, met afstand, een van de vier  allermooiste baby’s ooit!


9 reacties op ‘Ik biecht op…

  1. Hahah dat strijken deed ik bij de eerste trouw. En ik vond het toen nog leuk ook… en ik strijk dus verder nooit. Maar dat gaat de tweede keer niet gebeuren. Ga wel alles wassen.

    En wat betreft baby wassen, zo min mogelijk! Krijgen ze alleen maar droge huidjes van. Maarja bij veel zure spuug en ongelukjes wel even fris natuurlijk.

    Ik moest lachen om je mening over Moos. Lekker eerlijk! Het zijn ook frommeltjes eerst hahah

    1. Ja, Fos gaat ook niet vaak in bad, en echt alleen even afspoelen vaak.. maar omdat Moos niet vies wordt, vergeet ik hem nog wel eens 🙊🙊 hij heeft de eerste drie dagen zelfde pakje aan gehad ! Toen David zei dat hij “zijn hele leven” al dezelfde kleren aan had, heb ik hem omgekleed Haha 🙊🙊

  2. Als hij 13 is en hij moet z’n geboortekaarte meenemen dat kun je hem niet aandoen? En wel door zo over hem te praten? Te eerlijk kan ook… Sorry hoor maar dit zet je toch niet op internet🤦🏼‍♀️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.