Woonkamer make over

Ruim een jaar geleden zagen wij een kerkbank. En ik was op slag verliefd! Een vijf meter lang pronkstuk die perfect in onze woonkamer paste. Maar doordat die kerkbank eigenlijk maar op 1 plek in de kamer kon staan, konden we niet echt schuiven met de rest van de meubels. Met vier personen konden we ons prima redden met de oude opstelling. Maar kwam er visite, dan was alles al snel een beetje aan de krappe kant. En dus hebben we, met pijn in mijn hart, besloten de kerkbank eruit te doen om zo meer ruimte te creëren!

Before… 

DSC_0426.jpgHoewel we best vaak op de bank zaten, diende het toch meer als decoratie stuk. De vogelkooi stond erop, maar ook bloemen, dingetjes, kaarsen, prulletjes, schilderijtjes en meer zooi. Heel gezellig! Omdat we verder weinig opslagruimte in huis hebben, stond er onder de bank ook van alles. Een kist met schoenen, een bak met speelgoed, cadeaudozen die ik kreeg in de kraamweek.  Best gezellig allemaal, maar ook wel heel erg rommelig.  Dit was wel een van de redenen waarom ik uiteindelijk toch overstag ben gegaan en de bank op Marktplaats heb gezet. Binnen een dag was deze verkocht! Gelukkig aan een heel leuk iemand, want ik ben dan ook zo’n kneus dat ik graag wil dat “mijn” bank een goed nieuw huis krijgt! DSC_0428

En toen was de bank eruit en konden we gaan schuiven! Mocht je het gemist hebben, je kunt op mijn Instastories terug zien hoe deze “verhuisdag” is verlopen!

After: 

DSC_0548.jpg

Op de plek waar de kerkbank stond, staat nu de Hill driezitsbank van Feelings  die we twee jaar geleden kochten en waar ik nog steeds enorm blij mee ben. Toch ben ik bang dat we binnenkort op zoek moeten naar een bank die een slagje groter is. Hier passen we namelijk net met z’n viertjes op!

DSC_0544.jpgNaast de bank is er precies genoeg plek voor de box. Ik had de box eerst naast mijn werkplek staan, wat ik wel fijn vond. Zo kon ik heel eenvoudig schrijven én de baby’s in de gaten houden. Nu de box naast de bank staat en de computer in de keuken (he-le-maal aan de andere kant van de kamer) maak ik behoorlijk wat meters als ik overdag bezig ben met bloggen en de baby’s in de box liggen. Maar als we ’s avonds op de bank zitten, is het wel gezellig dat Fos en Moos naast ons liggen!

DSC_0536.jpg

DSC_0540.jpgWe hebben nooit veel speelgoed in de woonkamer staan. Er is een lade met knutselspulletjes en een paar manden met speelgoed maar het huis is niet ingericht als een kinderspeeltuin. Toch vind je overal wel bewijsstukken tegen dat hier in huis kinderen wonen! Ik struikel regelmatig over blokjes, en ja, ik heb ook wel eens huilend op een Legosteentje gestaan. Tegenwoordig vinden we ook overal spenen terug! En babysokken.

DSC_0558.jpg

Op de plek waar eerst onze zithoek was, staat nu onze eettafel. In de toekomst willen we graag een andere, nog grotere tafel waar we met z’n zessen en eventuele vriendjes en vriendinnetjes van de kinderen goed aan kunnen zitten. Voor nu is deze nog prima!

Hoewel Midas ook nog steeds zijn eigen kinderstoel heeft, zit hij, zodra Boaz weg is, het liefst in op de Stokke stoel. Ik vind de kleur van deze stoel, Black Oak, prachtig en zit er over te denken om de andere stoelen die om de tafel staan ook deze kleur te geven zodat het meer een geheel wordt. So much to do, so little time! 

 

DSC_0563.jpg

Het is ondertussen een ritueeltje geworden. Zodra Boaz naar school is, pak ik het magische zand, een paar vormpjes en plastic dino’s en het dinoboek en dan kruipt Midas in de rol van paleontoloog. Hij maakt dino-sporen in het zand, maakt dino-nesten met dino-eieren en graaft af en toe zelfs een echte dino op! En dit alles natuurlijk in zijn ondergoed want: dat hoort, mama! 

DSC_0566.jpg

 

Nu de eettafel in de woonkamer staat, is onze keuken een balzaal! Ik moet, van alle veranderingen, hier nog het meeste aan wennen. Ik vind de keuken die eerst het gezellige middelpunt van het huis was, nu nog een kale bedoeling. Het voelt een beetje nutteloos om al die ruimte niet te gebruiken. Wat wel heel fijn is, is dat er hier plek is voor een groter bureau en dus meer werkruimte voor mij! En mijn uitzicht is ook stukken verbeterd! Keek ik eerst tegen een saaie witte muur aan, nu zie ik mijn geliefde IXXI iedere keer als ik voor mij uit staar in de hoop inspiratie te krijgen! Het daglicht dat door de schuifdeur naar binnen komt is ook wel  een hele fijne bijkomstigheid.

DSC_0572.jpg

Het enige dat verder nog in de keuken staat, (behalve de keuken zelf natuurlijk) zijn twee manden speelgoed. In de keuken hebben wij vloerverwarming dus dit is een ideaal plekje om op de grond te spelen! (voor de oplettende kijker, Freek Vonk heeft het ook altijd warm!)

We hebben niets nieuws gekocht, toch voelt het alsof we in een nieuw huis wonen! De zithoek komt veel beter tot zijn recht in het voorste deel van het huis en de eettafel past ook veel beter in de woonkamer dan in de keuken. Nu kunnen we tenminste fatsoenlijk met meerdere mensen rond de tafel zitten. Ik ben blij met deze opstelling, al heb ik (wie niet) nog wel wensen om het nóg leuker te maken! De muren moeten opnieuw gestuukt, de vloer moet hoognodig een keer worden opgeschuurd en opnieuw in de was gezet, Een grote bank en een grote tafel zullen in de toekomst ook echt moeten worden aangeschaft zodat er voor de hele familie een plekje is om te zitten en we hebben nog steeds geen gordijnen voor de ramen dus als je een keertje langs loopt: zwaai gerust! Maar voor nu is goed!

 

 

 

 


2 reacties op ‘Woonkamer make over

  1. Leuke style. Er word lekker geleefd.
    Wij hebben een kinderdagverblijf 😦 gelukkig niet echt in het zitgedeelte maar wel bij de eethoek. Een te kleine kast (met raampjes) waar boeken, puzzels, knutselspullen in staan. Een mand ernaast met verkleedkleding/knuffels/blokken/troep. En dan nog een verdwaalds skippybal koe en een tekenbord. Oh ja en een speelkeukentje….
    Doorn in het oog inmiddels wel…. Dus al tijden op zoek naar een grotere dichte kast.

    Maar zonder gordijnen?? Ik vind dat altijd zo “in the spotlight” s Avonds? Ben blij als ze weer dicht kunnen en ik op de bank kan liggen haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.