Onze dagindeling!

Fos en Moos zijn nu ruim precies zes weken. Die weken zijn voorbij gevlogen! En het was echt niet altijd feest natuurlijk, maar over het algemeen gaat het heel erg goed en hebben wij als gezin met vier kinderen, onze draai helemaal gevonden! Benieuwd hoe een gemiddelde dag er bij ons uit ziet?!

01.45 Ik word wakker van gehuil en ik ga, half slapend naar beneden om Fos en Moos een fles te geven. Werden Fos en Moos eerst altijd rond vier uur ’s nachts wakker, de laatste tijd komt het steeds vaker voor dat ze na de fles van acht uur ’s avonds langer door slapen en later wakker worden. Heel erg fijn! Dat extra uurtje dat ik dan langer kunnen slapen voelt echt als een mini vakantie! Een half uurtje later lig ik weer in bed en kan dan doorslapen tot de half acht.

05:30 Ik word wakker van het gehuil van Fos en Moos en maak David wakker met de mededeling dat de baby’s honger hebben. David doet ’s morgens de eerste fles stapt half slapend zijn bed uit om ze de eerste fles van de dag te geven. Ik draai me weer om en pak nog een paar uur slaap. De nachtflessen geven kunnen we ondertussen met bijna met onze ogen dicht. Kwestie van schone luier, baby’s weer in bed leggen, liggend voeden, Moos moet nog wel even een boertje na een fles maar na ruim 20 minuten is dit voedingsmoment vaak wel klaar. David gaat dan ook al naar beneden om te douchen en alvast een paar uurtjes thuis te werken.

DSC_0025.jpg07:00 Boaz en Midas worden wakker, gaan naar beneden en kruipen op de bank onder een dekentje.

07:30 Ik word wakker en ga ook naar beneden. De baby’s slapen dan vaak nog. David en ik zijn ’s morgens een team en samen zorgen we er voor dat  Boaz is aangekleed en dat zijn schooltas klaar staat.  We maken een ontbijtje zodat we nog even samen kunnen eten.

DSC_0027.jpg

08:00 David gaat met Norris wandelen en Boaz trekt vast zijn jas en schoenen aan en pakt zijn tas. Ondertussen pak ik de vaatwasser uit, pak ik de was uit de wasmachine en in de droger.

08:15 David brengt Boaz naar school en gaat daarna direct door naar zijn werk. Vaak worden Fos en Moos rond deze tijd wakker en samen met Midas haal ik de baby’s, de flessen van de nacht en de spenen naar beneden. Daar krijgen ze een schone luier en maak ik een fles voor ze klaar.

08:30 Fos en Moos drinken het laatste beetje uit hun flesjes en vallen dan in de box in slaap. Midas gaat op zoek naar iets om mee te spelen. Soms is dat met klei, soms met magisch zand, soms trekt hij alle boekjes van de plank om te lezen. Ik ruim de ontbijttafel op, maak de keuken schoon (als in, troep van het aanrecht, beetje opruimen en ga met een schoonmaakdoekje even overal langs. Verwacht niet te veel van mijn schoonmaak-skills)

DSC_0380.jpg

09:00 Ik kruip achter de computer en probeer een beetje te bloggen en mails te beantwoorden. Ondertussen heeft Midas weer honger en dus maak ik nog een boterhammetje of twee voor hem.

DSC_0295.jpg10:15  We hebben geprobeerd om het middagslaapje van Midas een beetje af te schaffen. Resultaat: hij valt later op de dag als een blok in slaap op de bank. Dus we houden het middagslaapje (dat hij in de ochtend doet) er nog maar even in. Ik vind het ook wel lekker dat hij dan slaapt en ik even mijn ding kan doen. Zodra hij slaapt, ga ik douchen en probeer er met een beetje make up nog wat van te maken. Ik kleed me aan, zet een pot thee en ruim ondertussen het speelgoed van Midas op. Hij zou het eigenlijk zelf moeten doen, maar ik heb niet altijd zin in de eeuwige strijd. Dan heb ik liever dat hij snel naar bed gaat en ik “rust” heb. Kwestie van “pick your battles”.

11:00 Hoewel er gemiddeld vier uur tussen een fles zit, hebben Fos en Moos vaak rond elf uur honger. Ook al hebben ze krap drie uur daarvoor nog een fles gehad. Dit is niet heel erg want op vrijdag moet ik Boaz om 12 uur uit school halen en dat red ik net als de baby’s hun flesje om 11 uur krijgen! Op andere dagen hoef ik Boaz pas om half drie op te halen en dus kan ik de fles van 11 uur in alle rust geven. Moos is dan vaak ook goed wakker en ik vind het wel gezellig als hij even bij mij komt zitten.

11:30 Rond half twaalf is de fles wel op en is ook Moos wel weer toe aan een slaapje. Ik leg ze terug in de box waar ze verder slapen en ik kruip op de bank met de thee en kijk even een serie. Op dit moment kijk ik “Lie to Me”. Alweer. Hopelijk knalt Netflix er binnenkort een nieuwe fijne serie op want deze heb ik ook al weer bijna uit.

12:00 Lunch! Normaal at ik altijd mijn ontbijt pas rond half tien, maar sinds we regelmatig al vroeg op de ochtend samen ontbijten, heb ik rond twaalf uur erg honger!

12:15 ik vouw de droge was op en leg deze in de wasmand. Als deze bomvol is, breng ik hem naar boven om daar uit te pakken in de kledingkast. de mediakit.jpg

12:30 Ik doe weer een blogpoging en als het mooi weer is probeer ik foto’s te maken. Net na de middag schijnt de zon door de vele ramen in onze keuken. Een ideaal moment om foto’s te maken van de baby’s. Ik heb dat in de eerste weken niet veel gedaan omdat ik daar zelf nog niet echt de energie voor had, en dat vind ik eigenlijk wel jammer! Die tijd komt nooit meer terug. Dus nu maak ik een inhaalslag.

DSC_031313:15 Midas komt uit bed. Soms komt hij uit zichzelf naar beneden. Soms moet ik hem wakker maken. Hoe hij ook wakker wordt, hij moet altijd nog even bijkomen en hij kruipt dus nog even op de bank. Ik maak een broodje voor hem die hij oppeuzelt en ondertussen haal ik even een stofzuiger door de woonkamer en, als het nodig is, dweil ik de keuken en de bijkeuken. Ik heb niet echt een vast schoonmaak ritme. Ik maak pas schoon als het schoon gemaakt moet worden. Misschien is het tijd om daar wel een soort van ritme in te krijgen. Op vaste dagen bedden verschonen, ramen lappen, stof afnemen. Ik vind het zo burgerlijk dat ik er een beetje jeuk van krijg. Dus voor nu doe ik het nog even op deze manier.

13:45 Over een half uurtje moeten we uit huis om op tijd te zijn om Boaz uit school te halen. Omdat het nogal een onderneming is om iedereen op tijd aangekleed buiten te krijgen, begin ik al op tijd met  het inpakken van de baby’s in de kinderwagen. Ze liggen hier altijd heel erg lekker in en vaak slapen hier dan ook gewoon verder. Ondertussen spoor ik Midas ook aan om zijn kleren weer aan te doen. Ik doe in de ochtend wel eens een poging om hem aan te kleden maar als we verder nergens naar toe moeten, begin ik hier niet eens aan aangezien hij toch weer alles uit wil als hij naar bed gaat. Maar nu is het toch echt wel tijd om kleren aan te doen!

DSC_0370 (2).JPGTussen het moment ’s morgenvroeg dat ik de baby’s boven uit hun bedje haal om mee te nemen naar beneden en nu is het natuurlijk niet alleen maar eten en slapen. Fos spuugt nog steeds best vaak. Gelukkig niet meer zo veel als in het begin en hij lijkt er ook helemaal geen last van te hebben dus we gaan geen maatregelen nemen. Maar het houdt wel in dat ik hem vaak voor twee uur ’s middags al drie keer andere kleertjes heb aangedaan. Ook houdt het spugen in dat ik de box vaak moet verschonen. Ze liggen meestal op een donzen dekbed, want hier kunnen ze lekker naast elkaar in een kuiltje liggen. Daar over ligt een xxl hydrofiel of swaddle wat echt super ideaal is. Vooral de swaddles van Zoedtgebruik ik vaak omdat deze extra groot en heerlijk zacht zijn. Deze swaddles kun je eenvoudig verwisselen en wassen wanneer er op gespuugd is.  Ook huilen ze natuurlijk af en toe wel eventjes en “vragen” ze om eenspeentje. Het is dan ook niet zo dat ik de hele ochtend helemaal niet met ze bezig ben. Maar de zorg voor Fos en Moos is goed te combineren met de andere dingen die ik wil en moet doen!

DSC_0005.jpg14:15 Het kost een beetje moeite maar uiteindelijk kunnen we, allemaal warm aangekleed, op pad. Het is tien minuutjes lopen naar de school van Boaz en dat is prima te doen.

14.35 Boaz komt vaak als een van de laatste uit de klas omdat hij  nog even ging helpen opruimen of zo. Als het droog is, doen we even een rondje park en daarna lopen we richting huis. Onderweg komen we langs een supermarkt en vaak ga ik daar nog even naar binnen voor een kleine boodschap.

15:15 We zijn thuis. Ik zet thee en maak fruit klaar. We gaan even samen aan tafel zitten en ik probeer Boaz zo ver te krijgen dat hij vertelt wat hij allemaal op school heeft gedaan. Maar heel veel verder dan “niets” komt het vaak niet.

15:30 Boaz en Midas gaan samen spelen. Midas heeft Boaz altijd heel erg gemist als hij de hele dag op school is geweest. Gelukkig vind Boaz het dan niet erg om even iets met Midas samen te doen. Ze gaan knutselen, kleien, met dino’s spelen of kruipen achter de computer om en spelletje te gaan doen of een filmpje te kijken. Terwijl zij lief aan het spelen zijn en de baby’s slapen, laat ik Norris even snel uit op het veldje vlak bij ons huis.  Eenmaal thuis wacht ik af wanneer de baby’s zich laten horen. Ik heb ze, na de wandeling, in de kinderwagen laten liggen waar ze heel diep in slaap zijn.

DSC_0021.jpg

16:00 Ik begin vast met het eten. Al dan niet met een glaasje wijn erbij. Het mag immers weer! Onder het eten koken kijk ik vaak een filmpje. Ondertussen loop ik nog zo’n dertig keer heen en weer om Boaz te helpen met het opzoeken van de juiste filmpjes op youtube.

koken.jpg

16:45 Fos en Moos worden eindelijk wakker. Ik verschoon ze, leg ze in de box en geef ze een fles. Tussen 11 en 17 lijken ze veel minder honger te hebben dan in de avond, dus ik vind het heel erg fijn dat er nu iets langer tussen zit. Zo hoeft er in de avond niet zo lang tussen een fles te zitten en blijven we toch een beetje in het ritme.

fles.jpg

17.30 David komt thuis en we gaan aan tafel. Na het eten gaat David  met Boaz en Midas spelen terwijl ik de tafel afruim. Dit doen we eigenlijk allemaal heel relaxt. En soms blijven de borden nog wel een tijdje op tafel staan terwijl wij een spelletje doen of een filmpje kijken.

18:45 Ik begin vast met het voorbereiden van de nacht. Ik vul doseer-bakjes zodat we midden in de nacht niet lopen te klungelen met schepjes voeding. Voor Fos maak ik soms nog een kruik.

19:15 Boaz en Midas moeten rond kwart over zeven naar de badkamer om zich om te kleden en tanden te poetsen. Een kwartiertje later gaan zij naar bed waar David ze vaak nog een verhaaltje komt voorlezen terwijl ik Fos en Moos al klaar maak voor de nacht.

19:45 Ik probeer het flesje van rond acht uur zo lang mogelijk te rekken, maar meestal krijgen Fos en Moos tussen half acht en kwart voor acht een fles. Daarna leg ik ze in bed. Ik spoel de flesjes af en neem deze, de spenen en het aankleedkussen dat overdag beneden ligt, weer mee naar boven zodat alles wat voor de nacht nodig hebben binnen handbereik is.Nu ik toch boven ben, ga ik ook nog even bij Boaz en Midas kijken, geef ze een dikke kus en een knuffel en pak ze nog even goed in.

20:00 Ik neem Fos en Moos mee naar boven en ga nog even met ze dansen. Vooral Moos vind dit heel fijn en kijkt me de hele tijd met zijn grote ogen aan. Als we uit gedanst zijn, leg ik de baby’s in bed en ga zelf weer naar beneden om mijn tanden te poetsen en om te kleden zodat ik ook naar bed kan. Hoewel ik me super voel, merk ik wel dat ik aan het einde van de dag een hele zere rug heb en niet meer goed kan zitten of staan. Ik kijk dan echt uit om ook naar bed te gaan!

20:30 Ik ga naar bed, wat trouwens niet betekent dat ik kan gaan slapen. Tussen acht uur en tien uur ’s avonds hebben Fos en Moos het, om en om, een beetje zwaar. Ze zijn gevoed, zijn lekker warm, hebben schone billen, boertje gedaan. Alles is in orde, en toch moeten ze dan even huilen. We hebben ondertussen wel door dat het hier niet om verdriet gaat. Negen van de tien keer als ik kom kijken, liggen ze ook gewoon te slapen! Ze schreeuwen gewoon af en toe in hun slaap. Speentje er in en het is weer goed. Ondertussen lig ik boven een filmpje te kijken en te wachten tot ze stoppen met schreeuwen en in een diepe slaap vallen.

DSC_0288

22:00 Net voor ik in slaap val, merk ik dat David ook naar bed gaat.

En dan begint de dag gewoon weer op nieuw! Als ik dit zo terug lees, dan lijkt het allemaal super relaxt te gaan. En dat gaat het ook! Maar ondanks dat het relaxt gaat, ben ik toch eigenlijk de hele dag wel druk met troosten, luiers zo’n 15 op een dag), flesjes, kusjes geven, speelgoed opruimen, vragen beantwoorden (jeuj driejarige) politieagentje spelen (jeuj drukke driejarige en zevenjarige bomvol energie) en andere dingetjes. En we moeten telkens ons schema weer een beetje aanpassen omdat het ritme van Fos en Moos nog zo snel verandert. Volg je me op instagram, dan weet je dat we druk bezig zijn om te zorgen dat we er niet meer midden in de nacht uit hoeven.

Het is hard werken, maar ik vind het niet zwaar. En…. je krijgt er zoveel voor terug!


7 reacties op ‘Onze dagindeling!

 1. Dat heb je goed onder de knie zeg en na 6 weken al zo’n structuur erin, netjes hoor! Bij mij heeft dat met 1 kindjes al wel even geduurd hahaha.

  Super leuke om te lezen, ga zo door!

  Liefs,
  Charell | Cold Coffee Mommy

 2. Mooi voor elkaar zou ik zeggen. Hier was er met alle 4 de kinderen het eerste (half) jaar geen ritme in te krijgen. Jongste van bijna 22 maanden slaapt nog niet door trouwens, maar daar hebben we het maar niet over.
  Ohja, ik heb ondanks 4 kinderen, groot huis en deeltijdbaan, ook nog steeds niet een schoonmaakschema… Ik ben geloof ik toch niet het type om me daar aan te houden 😉 (terwijl ik wél van een schoon huis houd!) Ach ja… #goals ooit komt het goed!

 3. Fantastisch om te lezen, ik heb met kleine kinderen nu niets meer van doen. In het verleden (lang geleden) met 3 kinderen , een eigen zaak , veel werk en toch is het uiteindelijk goed gekomen.
  Niet vlekkeloos hoor. Misschien in de toekomst kleinkinderen, ja wie weet. Succes met alles Wolverien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.