de Week van de Wolf #4

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft!

Maandag

DSC_0015.jpgTweede Paasdag. Samen met vrienden, die bij ons logeerden tijdens het paasweekend, gaan we uitgebreid ontbijten. We hebben nog zo veel over van eerste paasdag dat de ontbijt tafel nu ook weer vol staat met lekkers! Na het eten ploffen we een beetje op de bank of in bed of waar het dan ook lekker zitten is. Slopend, die feestdagen, en we hebben nog een ei gezocht! Rond de middag ben ik wel over mijn dipje heen en heb ik zin in wijn. Gelukkig ben ik niet de enige. Terwijl de kindjes weer lief samen spelen, zetten wij de tafel vol met lekkere kaasjes, gedroogde vijgen, stokbroodjes, druifjes en wijn! Terwijl we fanatiek Risken genieten we van het lekkers tot de visite echt naar huis moet. Het is ondertussen alweer etenstijd, zetten we de tafel vol met leftovers, ploffen we samen met Boaz en Midas op de bank en gaan we een filmpje kijken. Perfecte afsluiting van een perfect weekend!

Dinsdag

Ik ben achterlijk vroeg op. Vraag me niet waarom want ik ben midden in de nacht ook al een uurtje druk geweest met hongerige baby’s, een volle wasmachine, een droger die nodig uitgepakt moest worden, een vaatwasser die ook vol zat met vuile vaat. Het zal er mee te maken hebben dat ik later op de ochtend bezoek krijg. Als ik weet dat er mensen langs komen, knal ik in de schoonmaakmodus. Maar voor dat het bezoek komt, staat er nog een afspraak bij het consultatie bureau op het programma. Met lood in mijn schoenen wandel ik naar de prikjesdokter. Gelukkig is David thuis en kan ik Midas bij hem laten. Vier dikke naalden in vier kleine babybeentjes,twee huilende baby’s en een over-emotionele moeder later wandelen we weer naar buiten.

DSC_0105.jpg

Thuis trek ik nog even een stofzuiger door het huis en zet ik vast thee want even later komt een oud klasgenootje met haar zoontje langs. We hebben elkaar al veel te lang niet gezien, mede omdat zij ondertussen aan de andere kant van de wereld woont, en kletsen gezellig bij! Als ze weer naar huis is, vind ik een kortingsbon van de H&M in de brievenbus. Dat, in combinatie met kinderbijslag en extreem hard groeiende kinderen, zorgt dat ik meteen een bestelling plaats. Doei kinderbijslag.

Woensdag

Moos had, door de prikjes, de dag ervoor niet veel gegeten en veel geslapen. Het resultaat was een baby die heel vroeg wakker is. Omdat de rest nog diep in slaap is en ik de voeding van Moos een beetje wilde rekken besluit ik om samen met Moos te gaan douchen. Toen Boaz en Midas nog baby’s waren, gingen we eigenlijk altijd met ze douchen. Met twee baby’s vind ik dat best een dingetje en doe ik ze daarom eigenlijk altijd in de tummy tub. Maar samen douchen vind ik ongeveer het fijnste wat er is dus ik waag een gokje. Moos vindt het maar raar, die warme straal op z’n lijfje en die waterdruppels in zijn oogjes. Maar hij spartelt niet tegen! Voor herhaling vatbaar vind ik! Als we klaar zijn met douchen, zijn de andere jongens ook wakker. Ik kleed mezelf en Moos weer aan, geef de baby’s een fles, geef de jongens een boterham, help ze met aankleden, pak tassen in, pak baby’s in kinderwagens en wandel dan met het hele kwartet richting de school van Boaz. Daarna moeten we weer snel naar huis want we krijgen weer bezoek. Deze keer is het Vettt-collega, oud basisschool-genootje en topwijf Marloes. We zitten nog maar net gezellig te kletsen en baby’s te knuffelen als ook Yvette van Vettt langs komt met twee super gave gadgets. Daarover binnenkort meer op Vettt.nl! Als zij weg zijn komen mijn ouders langs. Zij hebben Boaz van school gehaald en blijven oppassen zodat ik met Boaz naar zwemles kan. Hij doet het zo goed, en hij heeft er zo veel plezier in! Als hij zich toch iets beter zou concentreren heeft hij binnen no time een zwemdiploma in de pocket, maar ja, kind van z’n moeder. Ouwe dromer.

Donderdag

Er zou eigenlijk weer bezoek komen maar aangezien ik nog het energieniveau van een borrelnootje heb, verzet ik deze afspraak en doe in de ochtend zo min mogelijk. Ik ga wel naar de supermarkt voor chocolade, want that time of the month. Die ellende heb ik tijdens mijn zwangerschap dus absoluut niet gemist. Later op de dag krijg ik nog een pakketje vol heerlijkheden van Right Sweets. Daarover binnenkort meer!

DSC_0224.jpg

Vrijdag

Weer, of eigenlijk nog steeds, heel erg moe. Omdat David niet erg vroeg weg hoeft, kan ik de baby’s bij hem laten terwijl ik Boaz en Midas mee nemen om Boaz naar school te brengen. Het is koud en ik heb geen puf om te lopen, dus gaan we voor deze keer met de auto. Pas als ik in de auto zit, merk ik op dat ik moet krabben. Dikke vette kut. Normaal doe ik dat altijd braaf, deze keer echt geen energie en dus gaan we in de auto zitten met de motor aan en de verwarming op turbo in de hoop dat het dunne laagje ijs snel van de voorruit smelt. Sorry, Moeder Natuur! Als we thuis komen, bedenk ik het meest ingenieus idee ooit. Opa is bijna jarig en Midas wil ook graag een cadeautje maken (Boaz DSC_0141.jpgmag dat van zijn juf op school doen en Midas is een beetje jaloers). Een tijdje terug vond ik een paar potjes vinger verf in de kelder en het lijkt mij dus wel een goed idee om daarmee een kunstwerkje voor opa te maken. Die verf stond niet voor niets helemaal achter in de kelder en ik moet mezelf echt aan gaan leren dat wanneer ik heel erg moe ben, ik geen knutsel expirimentjes met kinderen moet gaan doen. De eerste vijf minuten zitten alleen de vingertoppen van Midas onder de verf, zoals het heurt. Daarna volgt zijn hand, zijn linker arm, zijn wang, zijn buik, zijn mond. Alles onder de blauwe kutverf! Gelukkig ben ik wel slim genoeg geweest om hem zo goed als naakt te laten verven. Ik trek zijn hemd uit, die niet meer te redden is en meteen in de prullebak belandt, en ontdoe hem van zijn ondergoed en zet blauwe Midas onder de douche waar ik hem een uur laat weken tot alle verf er eindelijk af is en mijn smurf geen smurf meer is.

Benieuwd naar de making of van deze blauwe smurf? Op mijn instagram accountvind je bij de uitgelichte stories het hele verhaal!

Daarna ben ik wel klaar met de dag. Het is lekker weer, Boaz speelt bij een vriendje dus ik hoef me niet te haasten om hem op te halen en Midas, weer helemaal schoon en fris, gaat een dutje doen. Ik pak een boek en schenk mezelf een mega glas wijn in ga zitten. Gewoon, omdat het kan! Die avond gaat David voor het eerst in tijden weer een keertje stappen. Er staat een concert van Bökkers op het programma en daarna is het plan om nog even de stad in te gaan voor een goed gesprek. Dit alles onder begeleiding van bier. Heel veel bier. Omdat David de afgelopen tien maanden amper heeft gedronken, komt het vele bier behoorlijk hard aan. Rond half twee rolt hij, kacheltje lam, ons bed in. Ik ben blij dat we van tevoren hebben afgesproken dat ik de voedingen die nacht doe. Ondanks de kater heeft hij het leuk gehad en dat is het belangrijkste natuurlijk!

Zaterdag

Ik breng Boaz naar de scouting en rijd daarna door om boodschappen te doen. Als ik thuis kom is David weer een beetje opgeknapt en terwijl ik de boodschappen uit pak, haalt hij Boaz weer op. Daarna doen we even helemaal niets, om ons vervolgens klaar te maken voor het verjaardagsfeestje van mijn vader. Opa is gelukkig heel blij met de cadeautjes en de knutselwerkjes en we gaan pas in de loop van de avond weer naar huis. Ik val ongeveer om van de slaap en David stelt voor om die nacht alle voedingen te doen. Normaal word ik altijd wakker als de baby’s midden in de nacht beginnen te huilen, maar deze keer ben ik in een coma geraakt. Ik heb niets gehoord tot de volgende ochtend en heb voor het eerst in ruim 8 weken langer dan vier uur achter elkaar geslapen. Heer-lijk!

Zondag

We zouden vroeg in de ochtend al de caravan bij de stalling op te gaan halen om deze naar de camping te brengen maar we doen vandaag alles in slakkenstand en gaan pas na de middag op pad. Als de caravan, na een heerlijke roadtrip door Twente en met een beetje hulp van andere camping gasten, weer op z’n plek staat besluiten we verder de boel de boel te laten. De voortent komt later wel. We pakken een paar stoelen uit de caravan en ik vul een grote emmer met water waar Midas in kan spelen terwijl Boaz, David en ik een potje Uno doen. De baby’s liggen te slapen in de zon, Norris ook. Zelfs zonder dat de voortent ervoor staat en we alles weer op de goede plek hebben gezet, is dit het fijnste plekje van Twente. We kunnen helaas niet te lang blijven want er staat nog een feestje op de planning. Mijn nichtje is jarig en dus tetrissen we weer alles in de auto om naar Oldenzaal te rijden. Na wijntjes, taart, gezelligheid en pizza’s pakken we alles weer in de auto en gaan naar huis. Het is negen uur als we thuis zijn en we gooien de kindjes, die behoorlijk moe zijn van alle feestjes en het vele buiten spelen, direct in bed. David blijft nog even op om de voeding van elf uur te doen maar ik ga ook meteen naar boven en val al snel als een blok in slaap.


2 reacties op ‘de Week van de Wolf #4

  1. Hallo stefanie sorry dat ik je aansprak met wolferien was even je naam kwijt maar jullie hebben super mooie jongens ge annette hofstee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.