Het Geboortekaartje!

Het is ondertussen een traditie geworden. Ik bedenk het geboortekaartje en mijn vriendinnetje Laura werkt mijn ideetjes uit tot een heel tof eindresultaat! Deze keer zou ik de traditie dan ook in ere houden. Hoe dan ook! Alleen vond ik het behoorlijk moeilijk om voor de derde keer een kaartje te bedenken!

David en ik houden niet van zoetsappigheid dus ook de geboortekaartjes zijn niet standaard baby. Boaz heeft een op oude zeemantattoos  geïnspireerd kaartje. Voor Midas bedacht ik een krijtbord kaartje die Laura heeft opgeleukt met een door haar ontworpen klein wolfje. Allebei vind ik ze nog steeds heel erg geweldig en ook voor Fos en Moos wilde ik zo’n geweldig kaartje. De druk was enorm!

DSC_0305.jpgIk wilde iets met blauw, en wit. Lekker fris. Misschien iets waarin het toffe behang van de babykamer terug kwam. Ik wilde een vierkant kaartje, net zoals Boaz en Midas hadden. Maar met twee kindjes, ga je dan voor een tweeluik of een drieluik kaartje? Ik wilde iets dat bij ons zou passen, maar wat past bij ons? Ik kon gewoon niet echt helder denken en alle kleine ideetjes kwamen niet samen tot hét eureka moment.

Totdat ik een wax stempel zag. Super cool! Dat zou het uitgangspunt van het kaartje worden! En van daaruit zijn we verder gegaan. Laura is gelukkig net als ik niet heel erg van de zoetsappigheid dus toen ik mijn ideetjes met mij deelde, voelde zij goed aan wat ik bedoelde! Ze ging er meteen mee aan de slag.

DSC_0317.jpgWaar we voor Boaz en Midas een dubbel kaartje hadden, zijn we nu voor een drieluik kaartje gegaan. Zo heeft iedere baby zijn “eigen kant” waar de geboorte informatie op kan. Hierdoor kwam in het midden een plekje vrij waar we een zinnetje uit Mr Blue Sky van Electric Light Orchestra hebben gezet. Dit had ik al bedacht voor ik uberhaupt zwanger was, voor ik uberhaupt met een derde (laat staan een vierde) kindje bezig was! Ik vind die tekst gewoon zo geweldig en het is met een kleine afstand mijn lievelingsliedje! (het is niet het beste liedje, dat blijft Under Pressure van Queen en David Bowie. Daar kan niemand aan tippen)

 

Dan moet er natuurlijk nog een plekje zijn waar de adresgegevens en telefoonnummers van ons op komen. Maar, dan blijft er nog 1 kaartkant over. En ik had werkelijk geen idee wat hier op zou moeten komen. Van zoetsappige teksten als “wil je 20 (in ons geval 17) vingertjes en 20 teentjes komen tellen, dan moet je eerst even bellen”, houden wij niet. Van een foto eigenlijk ook niet. Maar toen Lizet voorstelde om foto’s tijdens de bevalling te willen maken, had ik er meteen vertrouwen in dat tussen al haar foto’s vast wel meerdere foto’s zouden zitten die helemaal geschikt, absoluut niet zoet, en super goed passend bij de rest van het kaartje passend.

De baby’s waren nog maar een paar uur oud toen we ze bij elkaar hebben gelegd zodat Lizet een paar foto’s van ze kon maken. Maar een pasgeboren baby vind ik stiekem nooit erg mooi. Dat is ook niet gek natuurlijk, als je bedenkt dat die mini mensjes  nogal een tijdje in vruchtwater hebben liggen weken en, zoals bij mij het geval was, de laatste weken ook behoorlijk in de verdrukking hebben gelegen door ruimtegebrek. Hoewel ik de foto’s van de pasgeboren Fos en Moos altijd zal blijven koesteren, vond ik ze niet echt geschikt voor op het geboortekaartje.

lizetbeek.nl-fos&moos-6-3 (2).jpgEn toen was het maandag, waren Fos en Moos 4 dagen oud, en was vooral Moos enorm veranderd. Van een opgeblazen, met zijn gezicht vol kreukels en dikke ogen was hij nu, net als Fos, een prachtig baby’tje! Dus appte ik Lizet met de mededeling dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om Moos met zijn 4 uur oude babyhoofdje op en een kaartje te zetten.  Op de foto stond gewoon niet het mooie kindje dat hij in werkelijkheid was! Gelukkig had Lizet een thuiswerkdagje en vond ze het helemaal niet erg om even langs te komen om met de baby’s te knuffelen   een paar nieuwe foto’s te maken! Het resultaat is een prachtig plaatje van twee prachtige kindjes. Ik ben zo verliefd op deze foto!

En zo is het kaartje, waar op het allerlaatste moment nog een beetje aan gesleuteld is, toch een kaartje geworden waar ik, nog steeds, heel erg blij mee ben! Niet te zoet, niet te saai, niet te standaard maar echt ons!

thumbnail_fos_moos_online_v2.jpgWil jij ook zo’n tof geboortekaartje? Neem dan contact op met Laura voor meer informatie over alle mogelijkheden! Zij heeft trouwens ook de super coole instagram-announcement gemaakt! Op haar website zie je trouwens ook het geboortekaartje van Boaz terug!

En, zoals je ondertussen waarschijnlijk wel weet, is de geweldige foto die we in het geboortekaartje hebben gebruikt gemaakt door Lizet Beek.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.