de Week van de Wolf #5

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblieft!

Maandag

DSC_0457.jpgNorris is jarig en dus hebben we feest! Overdag komt er van feesten niet veel terecht. Ik ben  druk met bloggen, is David op het werk, zit Boaz op school en is Midas een beetje bleh en slaapt een gat in de dag. Hij wordt pas om half vier ’s middags wakker en het is dan ook super tof dat Boaz na school direct met een vriendje mee kan zodat ik Midas kan laten slapen.  Nadat ik Boaz aan het einde van de middag bij zijn  vriendje heb opgehaald, rijden we langs de dierenwinkel voor cadeautjes voor de jarige hond. Thuis pakken we de cadeautjes in, versieren we de tuin, maken we een hondentaartje met ossenworst, mergpijpjes een natuurlijk een kaarsje en zodra David thuis is barst het feest los. We zingen uit volle borst voor onze jarige hond die al 8 jaar is! Als hij (Midas) het kaarsje heeft uitgeblazen, de taart op is en de cadeautjes goed zijn gekeurd is het feest voorbij. Kort maar krachtig.

Dinsdag

Vandaag is les 1 van de cursus babymassage die ik volg bij Sonja Bleijerveld. Ik ken Sonja nog van back in the days toen zij de dansjuf van Boaz was. Maar naast dansles geeft ze nu ook babymassage bij mij om de hoek! Omdat ik twee baby’s heb, en maar twee handen, gaat mijn moeder ook mee zodat beide baby’s tegelijk gemasseerd kunnen worden. Niet alleen de baby’s vinden het heerlijk, maar ik ook!

DSC_0028 (2)

DSC_0065.jpgDe rest van de dag zijn we allemaal super relaxt. Hoewel ik eigenlijk nog heel veel moet doen (huishouden, bloggen, administratie, ) neemt mijn status relaxheid het over en ga ik, nadat ik Boaz heb opgehaald, met alle kindjes een vriendin en haar kindjes in het park, in de zon, zitten te niksen terwijl de kindjes in het water spelen! Lang leve zonnige lentedagen! Dat er nog maar heel veel van dit soort dagen mogen komen.

Woensdag

img_6636 (2).jpgWe moeten al vroeg op het ziekenhuis zijn voor een echo voor de heupjes van Fos en dus ga ik met de tweeling en Midas richting Enschede. We zijn gelukkig snel aan de beurt en de heupjes zijn binnen no time gecontroleerd. Midas loopt maar twee keer weg en ik zit doordat alles zo soepeltjes loopt binnen een half uur weer in de auto. Ik heb zelfs nog even tijd om langs Action te gaan om daar nog een paar “weekendje weg” must haves te halen! Als ik thuis kom, komen  Boaz en mijn ouders niet veel later ook binnen. Mijn ouders blijven weer bij de tweeling terwijl Midas, Boaz en ik naar zwemles gaan. Daar loopt Midas weer weg en krijg ik een paar boze blikken. Ook de opmerking: “ach, ik heb nog drie andere kinderen” worden door de mensen die mijn sarcasme niet begrijpen ook niet echt gewaardeerd. Kleine geitjes hou je toch!

Donderdag

img_6696Boaz klaagt al een tijdje dat hij niet erg goed kan zien wanneer hij een boek leest of achter de computer zit te werken. Bij het consultatiebureau en bij de schoolarts wordt wel getest op slecht zicht voor afstand maar niet voor dichtbij. Om het zekere voor het onzekere te nemen, haal ik Boaz uit school op om met hem naar mijn opticien in Enschede te gaan. Daar worden zijn ogen getest en binnen een halve minuut weten we de uitslag. Niets aan het handje. De kans is groot dat hij klaagt over slecht zien omdat hij gewoon geen zin heeft om te lezen of huiswerk te maken. Die vlieger gaat dus nou niet meer op! Omdat we super snel klaar zijn, halen we bij de winkel een paar saucijzenbroodjes, wandelen we naar de kinderboerderij en gaan even bij een tante langs. Ik app David of hij zin heeft om, na zijn werk, langs te komen en bij de kinderboerderij/pannenkoekenboerderij een hapje te gaan eten. Dat liet hij zich geen twee keer zeggen! Spontane etentjes zijn het leukst!

Vrijdag

DSC_0367Weekendje weg is aan! Nou ja, bijna. Want voordat we weg kunnen moet Boaz nog een half dagje naar school en moet ik nog alle tassen in pakken terwijl David het dak van de badkamer gaat vervangen. Het dak van de badkamer is erg aan vervanging toe en we hebben vorige afspraken met de dakdekker al een paar keer moeten afzeggen vanwege ziekte of slecht weer. Het móet dus wel dit weekend gebeuren, want later hebben we ook geen tijd en het dakje staat echt op het punt van instorten. Letterlijk. No kidding! Ik pak de koffers in, haal Boaz van school, rijd even langs Lidl voor de laatste boodschapjes en een shitload broodjes voor David en onze klussende buren. Na de lunch pak ik de laatste dingen in de auto en als iedereen geplast heeft/schone luier om heeft vertrekken wij richting naar ons natuurhuisje in Aalten terwijl David  thuis blijft om verder te werken. Na ruim en uur rijden, goede gesprekken met Boaz en drie slapende kinderen op de achterbank later, rijden we het prachtige erf van “de Weeversborch” op waar we namens Natuurhuisje.nl een weekendje mogen verblijven. De rust, de ruimte, de mega grote zandheuvel. Het is hier perfect. Terwijl ik de spulletjes uit laat en Fos en Moos een fles geef spelen Boaz en Midas buiten tot ze zand achter hun oren en in hun bilnaad hebben.

DSC_0426 (2).JPG

Ik zet ze onder de douche en daarna dineren we met toastjes met filet american en kruidenkaas. Vakantie! David komt om negen uur ook “thuis” en samen brengen we de jongens naar bed wanneer we niet veel later ook zelf het bed op zoeken!

Zaterdag

David gaat voor zeven uur al weer terug naar huis en de jongens en ik worden even rustig wakker. Na het ontbijt rennen Boaz en Midas weer naar buiten en kan ik even rustig douchen. Als Fos en Moos hun fles van elf uur op hebben, pak ik alle kinderen in de auto en rijden we naar Koffieboerderij Groot Nibbelink in Sinderen. Het is er DSC_0533.JPGgeweldig leuk en Boaz en Midas leven zich enorm uit, maar het is er ook heel erg koud (want buiten). Ik ben er daarom al snel klaar mee en haal Boaz en Midas over om ergens anders naar toe te gaan.  Na kort overleg besluiten we naar Sevink Molen in Winterswijk te gaan. Het is een half uurtje rijden, dus goed te doen. En het blijkt het tripje waard te zijn. Het is hier geweldig! Boaz en Midas zoeken botten in het zand, springen op de trampoline, botsen in de botsauto’s, klimmen in klimnetten en tegen kasteelmuren en er is een springkussen waar ze ook niet uit te slaan zijn. Tussendoor eten we nog even snel een pannenkoek maar verder wordt er voornamelijk gespeeld. David komt rond vijf uur ook bij ons hoe wel de keuken hier heerlijk is, besluiten we toch naar het huisje te rijden, daar te eten en daarna helemaal niets meer te doen. Hoewel de dag behoorlijk vlekkeloos verliep, is op stap met vier kinderen toch best een hele onderneming en ook best vermoeiend. David is, na twee dagen dakrenovatie, ook compleet gesloopt en we willen eigenlijk gewoon allebei alleen maar slapen!

Zondag

DSC_0908 (2)De eerste echte dag van ons weekendje weg dat we compleet zijn! We hoeven pas aan het einde van de middag uit te checken maar omdat de jongens heel graag naar de dierentuin willen, besluiten we om nu vast alles in te pakken zodat we, na de dierentuin, direct door kunnen rijden naar huis. De dierentuin blijkt een uit de kluiten gewassen park waarin de dieren niet in kleine hokjes zitten maar flink meer ruimte hebben dan in een gewone dierentuin. We wandelen ruim drie uur door dit prachtige park, waarover ik later in een blog meer zal vertellen. Daarna zit onze vakantie er echt op en moeten we naar huis.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.