Self Body Love

Er moet me iets van het hart. Daarbij wil ik natuurlijk niemand kwetsen. Iedereen die het met mij eens is, prima! Iedereen die het niet met mij eens is, ook even goede vrienden! Maar dit is hoe ik over Self Body Love denk…

Afbeeldingsresultaat voor self body loveNa een hele periode waarin dun, dunner, dunst de mode was, lijkt er nu een ommekeer in deze trend te zijn. Een maatje meer is sexy. Een ronde vrouw is hot. Dikke billen mogen gezien worden. Een buikje is helemaal niet erg! Geweldig, deze trend! Heel fijn ook dat steeds meer modemerken en ketens hierop inspelen en dat er ook voor de vrouw met een maatje meer steeds meer geweldige kleding te koop is. En dan heb ik het niet over die alles verzengende wijde tentjurken of laagjes om flubber armen te verbergen. Nee, ik heb het over goed zittende spijkerbroeken en toffe topjes waarin grote borsten ook goed passen. Over korte jurkjes en stoere rokjes die ook over de stevige bovenbenen geweldig staan.  Halleluja!

Ik heb ook een maatje meer. Eigenlijk mijn hele leven al gehad. Maar nu, naar de zwangerschap, heb ik een paar maatjes meer. En daar voel ik me niet heel erg prettig bij.

18-04 (1)].jpgRegelmatig doe ik dan ook verwoede pogingen om een paar kilo’s kwijt te raken. Wat ik jammer vind, is dat ik soms het idee heb dat het hele Self Body Love een beetje doorslaat in; Loat goan, vreet maar raak, liever te dik in de kist dan een feestje gemist. En met deze gedachte krijg ik dan ook regelmatig opmerkingen als “Je bent perfect”, “Je hoeft niet af te vallen”,  “Er zouden mensen een moord doen voor jouw figuur”, “Voor iemand met vier kinderen zie je er heel goed uit!” “Wees blij met je lichaam.” “Houd van je lichaam.” “Het heeft je vier prachtige kinderen geschonken dus wees er trots op!” En begrijp me niet verkeerd, ik weet dat dit allemaal lief bedoeld is. En natuurlijk bén ik trots op dit lichaam. Ik bén blij dat het vier gezonde kinderen op de wereld heeft gezet. Ik bén blij dat ik gezond rond loop en kan rennen en spelen en dansen met deze kinderen en mijn man.

Afbeeldingsresultaat voor wolferienMaar… Ik ben niet blij met de vetrollen. Ik ben niet blij met de flubberarmen. Ik ben niet blij met mijn derde onderkin. Deze onderdelen hebben niets te maken met gezonde kinderen op de wereld zetten en zonder deze vetjes kan ik ook heel goed rennen en spelen en dansen. Waarschijnlijk zelfs beter! En daarom ga ik op dieet. Daarom probeer ik meer te gaan wandelen. Minder op mijn kont te zitten. Misschien over een tijdje wel weer een hardlooppoging te ondernemen. Daarom probeer ik het gewoon iedere keer weer. Om een paar kilo kwijt te raken. Om iets strakker in mijn vel te zitten. Om iets minder te blubberen als ik stil zit.

Amen! Voor al die vrouwen die hun lichaam helemaal geweldig vinden. Die iedere ochtend met veel plezier in de spiegel kijken. Of je nu een maatje 34 of een maatje 44 hebt. Als jij daar blij mee bent, dan ben ik dat ook voor jou! Maar ben je dat niet, en wil je er, net als ik, aan werken, dan is dat ook okay!

img_5623.jpgIk hou van mijn lichaam. Echt! Ik hou er genoeg van om er uit te halen wat er in zit. Ik hoef echt geen maatje 34 en ik weet dat kleine tietjes en blokjesbuik en super strakke billen er waarschijnlijk niet meer in zitten. Maar het is geen Self Body Hate als je aan je lichaam gaat werken omdat je niet helemaal happy bent met hoe het jasje nu om die geweldige binnenkant zit! Daarbij, weet ik hoe ik me voel wanneer ik beter op let wat ik in dit lichaam stop. En ik voel me ook beter als dit lichaam net iets sterker is dan dat het nu is.

Lang verhaal. Maar wat ik wil zeggen: Laat elkaar gewoon in waarde. Wees lief voor elkaar. En voor jezelf. Op de manier die jij prettig vindt!

 

 

 


2 reacties op ‘Self Body Love

  1. Ik ben in een jaar tijd 20 kg afgevallen.van maat 46 naar 40. Ik weet niet of je nog tips kunt gebruiken. Daarom vertel ik je hier hoe ik het heb gedaan. Misschien heb je er iets aan. Ik ben caloriën gaan tellen.ik maakte daarbij gebruik van de app van het voedingscentrum. De eetmeter. Ik zette alles wat ik at erin. Zelfs het kleinste chocolaatje. Ik at dan per dag 1500 tot 1600 calorieën. Ook niet minder want dan valt je spijsvertering stil. Daarbij at ik ook zeer regelmatig en vooral gezonde dingen. Ontbijt yoghurt met muesli en fruit. Om 10 uur weer fruit. Om 12.00 uur 3 volkorenbrood mer kaas of vlees. Om 15 uur kwark. Om 18 uur warme hap. Aardappel groente vlees. Met yoghurt toe. Om 20 uur weer fruit. Als je zo regelmatig eet blijft je spijsvertering op gang en je krijgt minder trek in iets lekkers tussendoor. Daarbij ging ik 1 keer in de week zwemmen en ging ik bijna elke dag effe flink wandelen of ik nam de fiets naar de winkel ( met een flink tempo) Maar ik nam ook wel eens een dropje of een klein stukje chocolade of op een feestje een stukje gebak. Want als je je alles ontzegt houd je het niet vol. Let ook vooral op wat je drinkt. In alcohol of frisdrank zitten veel calorieën. EN het belangrijkste: het is er niet binnen een week aangekomen dus het zal er ook niet binnen een week afgaan. DU’S HOUD VOL.
    Ben je een keer de fout ingegaan, niet erg ga gewoon weer opnieuw aan de slag. Dus ga ervoor. Het gaat jou ook lukken. En het klopt je hoeft niet super dun te zijn ( Ben ik nu ook nog niet) maar je voelt je wel beter met wat kilo’s minder. Succes ermee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.