de Week van de Wolf #6

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief

Maandag

Na ons heerlijk weekendje weg kan ik me vandaag gaan uitleven op de was. Ik blog een paar blogs, beantwoord een paar mailtjes en zodra een wasje klaar is, gaat deze voor een deel op het wasrekje en voor een deel in de droger om er daarna weer een nieuwe was in de wasmachine te knallen. #momlife. De hooikoorts heeft me ondertussen goed in de greep en hoewel ik het vertik om medicatie te gebruiken (ik vind dus eigenlijk dat mijn lichaam er aan moet wennen, en dat gaat ieder jaar beter!) heb ik er nu wel heel erg last van. Maar, we klagen niet! Want last van hooikoorts betekent meestal dat het gewoon extreem lekker weer is! En uiteindelijk heb ik altijd nog liever zon en snot dan regen en snotloos!

Dinsdag

DSC_1122.jpgVandaag heb weer een cursus babymassage. Deze keer komt Sonja bij ons in huis. Geweldig, want dat sleept zo veel gesleep met de baby’s en thuis heb ik, mochten ze alles onder plassen, ook alles bij de hand! Mijn vriendinnetje masseert Moos terwijl ik Fos onderhanden neem. Na de massage en een fles, vallen ze allebei als een blok in slaap!  Ik weet niet wat het is, maar Boaz en Midas hebben er de laatste tijd een handje van om mij iedere 0.2 seconde te roepen. Soms hebben ze me écht nodig (billen afvegen) soms willen ze me gewoon wat vragen (hoe worden fietsbanden gemaakt?) en soms gewoon omdat ze mij gewoon knetter gek willen maken! Ik ben van plan om het binnenkort eens te gaan turven. Terwijl de oudste twee mij dus de hele dag door riepen,  flanste ik een makkelijke maaltijd in elkaar. Instant aardappelpuree, rauwe andijvie en een verse worst met een jus van curry. Echt, zero effort maar oooooh wat hebben de jongens zitten smullen van deze loedermoedermaaltijd!

Woensdag

Mijn dag begon om 4 minuten voor zes. Nou hoor ik je denken: Wat super zielig, zo vroeg! Maar nee, pas om dit tijdstip wakker worden vraagt bijna om een champagne ontbijt! De baby’s sliepen lekker lang “uit” en ik pakte voor het eerst in een lange tijd echt heel veel uur achter elkaar! Ik werd gewoon wakker van de vogels en niet van de baby’s! Mooi is dat! De dag begon top en ging top verder.  Zon, zon, zon! De hooikoorts vergeten we gewoon voor het gemak. Dit was echt genieten! Terwijl mijn ouders weer op de baby’s (en Midas) paste, ging ik met Boaz naar het zwembad. Drie kwartier op de img_6955 (2)snikhete tribune zitten om te zien hoe goed Boaz vooruit gaat. En zijn zwemkwaliteiten werden beloond! Aan het einde van de les krijgt hij een sticker en een briefje mee waarop staat dat hij naar het laatste badje mag! Nu hoeft hij dus “alleen nog maar even” af te zwemmen en dan heeft hij zijn SuperSpetters diploma in zijn zwembroek-pocket. Zo trots als een aap met zeven lullen deze mama! (en ook erg blij dat het einde van de wekelijkse zwembadtripjes er bijna op zit) Dit geweldige nieuws vraagt om taart!

Donderdag

DSC_1037Wederom is het hot, hot, hot! Ik prop me in een zomerjurk die me vorig jaar nog veel te groot was en zet voor Midas een wasmand met water neer zodat hij, na zijn super lange middagslaapje, lekker kan afkoelen. Terwijl op  instagram een strijd gaande is tussen voor- en tegenstanders van dé knip na aanleiding van mijn anticonceptie blog , verwikkelen David en ik ons in een andere strijd. Een watergevecht welteverstaan! Veel leuker en een stuk minder verhit! Of we wel of niet voor de knip gaan, dat laten we voor nu nog even in het midden.

Vrijdag

DSC_1064.jpgBoaz vertelde me gisteren dat hij vandaag, omdat het Koningsspelen is, verkleed en geschminkt naar school mag komen. Of ik hem dan vóór school nog even als een rood-wit-blauwe leeuw wil schminken. Tuurlijk jongen, ik ga gewoon nog wel een uur eerder uit bed! Het is  even een dingetje, want stil zitten is de laatste tijd niet echt zijn hobby, maar het resultaat is uiteindelijk wel heel erg gaaf ! Natuurlijk wil Midas ook geschminkt worden en ik verander hem nog even snel in een tijger. Als ik Boaz (op tijd!) naar school heb gebracht en Midas, de baby’s en ik weer thuis zijn, kruipt Midas met zijn geschminkte kop op de bank en valt binnen drie tellen in een diepe slaap.

DSC_1084.jpg

Ik moet hem wakker maken omdat hij mee moet om Boaz van school te halen. Van zijn tijger-gezicht is niet heel veel meer over maar dat mag de pret niet drukken. Als we thuis zijn, zijn Boaz en Midas ook wel klaar met hun geschminkte gezichtjes en mag ik het er af wassen. Als ze schoon en fris zijn, breng ik ze naar mijn vriendinnetje en rijd ik met de tweeling door naar Borne voor iets heel erg leuks. Daarover binnenkort meer! Echt, je gaat je de ballen uit je broek lachen als je weet wat ik heb gedaan!

Zaterdag

DSC_1090.jpgVorige week is ons dak van de badkamer en de keuken vervangen en daarvan ligt nog heel erg veel troep in de tuin. Vandaag gaat al die troep naar de stort! David neemt deze piep-taak op zich terwijl Midas en ik plantjes in potten planten. Aan het einde van de middag, wanneer alles is opgeruimd en gezellig is gemaakt, komt mijn voltallige schoonfamilie langs. We steken de barbecue aan, drinken een paar borrels en leggen een kaartje terwijl de kinderen tot het donker wordt in het speeltuintje verder op spelen. Lang leve oudere neefjes en nichtjes! Uiteindelijk win ik de pot. Whoop! €2,40 pure winst. Heel hard aan het nadenken wat ik daar allemaal mee ga doen!

Zondag

DSC_1171.jpgIk moet nog steeds erg hoesten door de hooikoorts (maar we klagen niet) en ga al vroeg naar beneden zodat David rustig uit kan slapen. Niet veel later komt ook Boaz naar beneden en rond kwart voor tien ontwaakt Midas uit zijn winterslaap. We chillen hem even heel hard op de bank, met een dekentje, een broodje chocopasta en Wiplala op Netfli. Maar als de film is afgelopen gaat de tv echt uit. Het is alweer heerlijk weer en er mag (moet!) buiten gespeeld worden. Ook de baby’s, die ondertussen gewekt, verschoond en gevoed zijn, gaan even buiten spelen. Heel aandoenlijk, alle vier mijn kindjes op één speelkleed. img_7160We ruimen verder een beetje op, ik maak een nieuwe krijttekening op ons grote krijtbord onder de overkapping, lezen een boekje en hangen in de hangmat. Heerlijk! Aan het einde van de middag komen mijn oom en tante kraamschudden en ook mijn ouders komen op visite. De barbecue gaat weer aan en we vreten allemaal ons buikje weer goed rond! Na de hitte van de afgelopen dagen is de mini storm die niet veel later los barst best welkom. Wij zitten gelukkig lekker droog en kunnen nog even buiten blijven zitten tot het voor iedereen bedtijd is. Boaz en Midas vallen in slaap zodra ze het kussen hebben aangeraakt en na een kleine, maar intense huilpartij vallen ook de baby’s in slaap en hebben David en ik nog net tijd om even samen een filmpje te kijken voor we naar bed gaan. Of….. ik ga ook gewoon meteen naar bed. Drie keer raden 😉

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s