Vettt Bengelfestijn, ben jij er bij?!

Weet je nog, toen je nóg jonger was en je in de laatste week van april en de eerste van mei amper aan slaap toe kwam? Tussen het keiharde werken of de pittige studies door waren het voornamelijk feestjes waar je je energie in stak. Good old Queens Night, lekker brak op Koninginnedag (ja, jonge lezertjes, vroegah hadden we een Koningin!) een terrasje  pakken om tot in de kleine uurtjes door te feesten, even een paar dagen bijkomen en dan op 5 Mei weer doorrrr na een van de vele bevrijdingsfestivals. En toen kwamen er kinderen en werd alles k*t.

Geintje natuurlijk! Kinderen zijn heerlijk en ik zou niet meer zonder mijn piemelkwartet kunnen. Maar kinderen remmen je soms nog wel eens om het niveau van je vroegere leventje op peil te houden. Natuurlijk bestaat er zoiets als oppas, maar ik heb mijn kinderen nou eenmaal heel graag om me heen en “dump” ze dan ook alleen bij hoge uitzondering. Ik kan je echter uit ervaring mededelen dat met een kinderwagen door het centrum van een drukke binnenstad (zeg: Enschede) echt geen feestje is! En een festival met kinderen kan wel, maar ik denk echt niet dat mijn kinderen er op zitten te wachten hossend en zuipend de dag door te komen. Heb ook wel eens horen zeggen dat dat hele zuipen voor kinderen nogal not done is.

Lang leve Yvette! 

Fotocredits: Niki Polman

Yvette, van Vettt.nl, liep jaren geleden tegen ditzelfde probleem aan en besloot actie te ondernemen. Drie jaar geleden ontstond daardoor de allereerste editie van het Bengelfestijn. Een gratis kinderfestival op het terrein van de Universiteit Twente. Ook dit jaar wordt het Vettt Bengelfestival weer georganiseerd, en zolang er ouders met jonge kinderen zijn hoop ik voor hen dat dit zal blijven bestaan.

…voor de kinderen

Tijdens dit festival kunnen kinderen zich van 0 tot 8 jaar uitleven bij verschillende leuke activiteiten. Voor de allerkleinsten zorgt Indoor speelparadijs Avontura voor een ballenbak en een springkussen. Ook kunnen zij hier knuffelen en op de foto met  Avontura mascotte Okke.

img_20160505_210005.jpg
mini Midas

Voor de oudere kinderen is er ook genoeg te doen.  Er zijn verschillende leuke podiumacts, worden er dansworkshops gegeven door Dance4Fun en Glo Entertainment Live. Er is een fotobooth, een zweefmolen, een springkussen en een mobiele speeltuin. Daarnaast kunnen ze samen met de meiden van TwenteNannies knutselen en samen met het ontwerpersduo Mary & Yve trekpoppen maken. En natuurlijk is er op het festivalterrein genoeg lekkers te koop om de dag door te komen!

en voor de grote mensen….

img_20160505_211418.jpgHartstikke leuk voor de kinderen dus. Maar wat nog veel leuker is: Terwijl die kinderen los gaan, kunnen de ouders genieten van een drankje en lekker eten! Het is natuurlijk niet het zelfde als los gaan op een festival, maar dit is, helemaal als het zonnetje schijnt, the next best thing! 

Bij de allereerste editie waren wij er (met nog maar twee kinderen) ook, en wat hebben wij genoten! Je kunt de blog hierover >hier< terug lezen! Dit jaar gaan we, met een beetje geluk, gewoon weer. Maar nu met een compleet piemelkwart!

Praktische info: 

Het Vettt Bengelfestijn is een onderdeel van Bevrijdingsdag Enschede en vindt plaats op het terrein van de Universiteit Twente. Het festival start om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De activiteiten zijn gericht op kinderen in de leeftijd van 0-8 jaar, maar iedereen is welkom. Er is een magnetron beschikbaar voor het opwarmen van babyvoeding, een stroompunt om een kolf op aan te sluiten en er zijn polsbandjes beschikbaar waar ouders/verzorgers de naam van hun kind en een telefoonnummer op kunnen schrijven. Het Bengelfestijn is een gratis evenement. Voor meer informatie: http://www.bevrijdingsdagenschede.nl.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s