Julianatoren: Cas de Ranger

DSC_0120.jpgEat your heart out, Freek Vonk. There’s a new kid in town!

Cas is jonger, minstens net zo leuk, mogelijk nog enthousiaster en ik heb Freek nog nooit een mieren-polonaise zien lopen. En, deze avontuurlijke onderzoeker woont vanaf nu in een hut bij de Julianatoren waar je hem in het wild kunt tegen komen, vragen aan hem kunt stellen en samen met hem op avontuur kan gaan bij de “Cas de Ranger Experience”

Ik ben fan

DSC_0102.jpgDe Julianatoren in Apeldoorn vind ik persoonlijk een van de leukere pretparken van Nederland. Okay, eerlijk is eerlijk, je moet eventjes diep in je buidel tasten als je met een (groot) gezin een dagje naar dit park wilt, maar als je één keer binnen bent is het niet nodig om nog meer geld uit te geven. Dat vind ik een heel dik pluspunt. Er zijn (bijna) geen atracties waar nog extra voor betaald hoeft te worden en er is ook aan goed rekening gehouden met de bezoekers die niet van de horeca gebruik willen maken, maar liever buiten hun eigen meegebrachte bammetje kaas en krentebolletje willen nuttigen.

Daarnaast vind ik dit park ook gewoon gezellig. Geen hysterisch lange wachtrijden voor een attractie van anderhalve minuut, niet te groot, niet te onoverzichtelijk, niet te gevaarlijk. Ik kan hier met een gerust hart mijn kinderen “vrij” laten rond lopen en dat vind ik heel erg fijn!

DSC_0152.jpg

Cas Crush

Julianatoren was in mijn ogen pretpark-gewijs al behoorlijk perfect, maar sinds kort is dit leuke stukje Nederland nóg leuker geworden. Cas neemt je vanaf de meivakantie mee op een avontuurlijke ontdekkingsreis. Enthousiast vertelt hij vanaf het podium over dieren, planten en bomen en stoomt hij niet alleen de kinderen maar ook de ouders klaar voor een toffe speurtocht door het bos.

Op pad

DSC_0162.jpgNa een wedstrijdje touw hangen (voor de vaders) een spannend parcuur, een spel en een liedje (mét mieren-polonaise!) is het tijd om het bos in te gaan. Door een kronkelpad te volgen kom je langs verschillende punten in het bos waar je informatie over de flora en fauna van de Veluwe vindt. Saai is het niet, want er is zo veel te zien, te horen en te voelen dat je het reuzenrad en de botsauto’s bijna vergeet! Heel erg relaxt is het wel, want terwijl je bezig bent met de vragen op de landkaart te beantwoorden, loop je door een geweldig stukje Nederlandse natuur.

DSC_0188.jpg

DSC_0192.jpgOnderweg kom je verschillende dieren, een mega groot insectenhotel en de enige openlucht mierenboerderij van Europa tegen! Als je een beetje goed om je heen kijkt zie je misschien ook nog wel een eekhoorntje, een konijntje, een paar vlinders, een dikke kikker of nog meer!

Deze nieuwe attractie bevindt zich dus in het bos en  het is en blijft natuurlijk een bospad waar je overheen loopt. Verwacht vooral geen superstrak asfaltweggetje,  maar ik vond dit pad zelfs met een (dubbele) kinderwagen heel erg goed te doen!

Praktische informatie 

DSC_0135.jpgJuliantoren is tot half september iedere dag geopend. Cas geeft iedere dag een voorstelling om 12:00, 13:00 en 14:00 op de showheuvel vlakbij het picknickbos. Vergeet niet een pen mee te nemen zodat je de vragen op de landkaart kunt invullen! Kun je niet wachten om meer van Cas te zien?! Hij heeft sinds kort zijn eigen youtube kanaal! Iedere zaterdagmiddag vind je hier een nieuw aflevering van Cas de Ranger TV! Voor meer informatie over de openingstijden en entreeprijzen ga je naar julianatoren.nl!

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s