de Week van de Wolf #8

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief!

Maandag

DSC_0102Het is pokkeweer, maar dat mag de pret niet drukken. Vandaag gaan we naar Julianatoren! We tetrissen alles in de auto en vertrekken aan het einde van de ochtend naar Apeldoorn. Na een klein uurtje komen we aan en het weer blijkt hier nog treuriger te zijn dan thuis. Tussen de buien door vliegen we van attractie naar attractie. Ik vind dit park zo leuk en zo super geschikt voor jonge kinderen! Boaz gaat er binnenkort weer naar toe op schoolreisje. Lucky him! Gelukkig is het wel droog als we Cas de Ranger eindelijk gaan ontmoeten. We genieten van zijn show en lopen nog even een heerlijk stukje door het bos. Als het halverwege de middag echt met bakken uit de hemel komt, is het tijd om naar huis te gaan. Hoewel ik met mooi weer best langer had willen blijven, vind ik het ook stiekem geen straf dat we, na de afgelopen super drukke dagen, lekker op tijd thuis zijn.

Dinsdag

DSC_0391.JPGWe moeten al op tijd op het consultatiebureau zijn. De jongens worden weer helemaal goed gekeurd en krijgen weer een prikje. Ze huilen eventjes maar tegen de tijd dat ik de deur uit loop, slapen ze alweer. De rest van de dag liggen ze heerlijk te pitten en ik heb niet het idee dat ze er veel last van hebben. Als we thuis komen, ligt er een heel tof pakketje van Kleine Giraf voor Boaz en Midas klaar! Midas zit al twee maanden te vragen of hij alsjeblieft een haaientaart voor zijn verjaardag mag (hij is in december jarig!) en toen er een haaienrugtas en een haaienbadcape voor hem werden bezorgd, was hij helemaal in de wolken! Hij weet nu al dat hij de haaienbadcape met zijn verjaardag ook aan wil! Voor Boaz zat er een dino rugtas en een dino badcape in. Drie keer raden wat hij daar van vond!

Woensdag

’s Ochtends komt er kraambezoek langs en eten we koekjes en knuffelen we met de baby’s. Daarna ben ik wel klaar met de dag. Eígenlijk moet Boaz naar zwemles. Maar ik ben kapot moe. En Boaz vind het hele “lekker niets doen” ook wel fijn dus we blijven thuis! Mijn ouders komen, zoals elke woensdagmiddag, wel even langs en terwijl zijn oppassen gaan Midas en ik even naar de winkel voor boodschappen. Mijn energiepeil is, mede door de maandelijkse shit, 0 en ik flans ’s avonds een makkelijke maaltijd in elkaar.

Donderdag

DSC_0279 (2).JPGIk heb een groepsapp aangemaakt voor de ouders van de klasgenootjes van Boaz. Hij verveelt zich zo vaak in de vakantie dat het me wel handig leek om, juist in de vakanties als je elkaar niet bijna dagelijks ziet, een groepsapp te hebben. Ik stelde hierin voor om ’s middags naar de speeltuin om de hoek te gaan en alle kindjes (en ouders) die zin hebben om ook te komen, zijn welkom! De eerste massale speeldate is een groot succes! Het is heerlijk weer (vooral in de zon en uit de wind), de kindjes kunnen lekker spelen en de papa’s en mama’s kunnen even gezellig kletsen. Door al dat gespeel heb ik natuurlijk geen tijd meer om te koken. We halen een heel verantwoorde maaltijd bij chef frituur om de hoek en smullen er goed van. Om enigszins alles in balans te houden, gaan we daarna heerlijk wandelen bij het Buursemeertje.

Vrijdag

DSC_0353.jpgBoaz gaat bij een vriendje spelen, ik typ een paar blogjes, doe heel veel administratief werk, maak schoon, ruim op, zoek speelgoed uit, en daarna bak ik voor Midas pannenkoeken. We hebben geen melk meer in huis dus ik zoek een receptje met gecondenseerde melk (dat hebben we eigenlijk altijd wél in huis mochten we opeens zin hebben om fudge te maken!) De pannenkoeken smaken best okay, maar omdat ik niet de goede olie in huis heb, mislukken er wel een paar. Jammer dan! Wijn maakt heel veel goed!

Zaterdag

Boaz en Midas gaan een nachtje logeren en worden al vroeg opgehaald. Ik heb zo veel in de planning om te doen nu 50% van mijn kinderen weg zijn en ik dus veel meer tijd heb. Maar er komt niet zo heel veel van die plannen terecht. Ik heb het koud, voel me niet heel erg lekker en ben nog steeds heel erg moe. Ik val op de bank in slaap en wordt pas vele uren later wakker. Ik heb me nu wel bedacht dat ik misschien de volgende keer dat opoe op bezoek is, extra multi-vitamine of iets dergelijks moet gaan slikken om de dag een beetje fatsoenlijk door te kunnen komen. Tips zijn welkom! Na het eten stelt David voor om “even'”  te gaan wandelen. Bijna drie uur later komen we weer thuis. Zo’n avondwandeling is stiekem best wel heel erg lekker!

Zondag

fos.jpgDe baby’s slapen tot kwart voor negen uit! Wat een feest! David en gaan samen met de baby’s naar beneden, geven ze een fles en wachten tot de supermarkt open gaat. Als het tien uur is, fiets ik snel even naar de winkel om broodjes te kopen. Natuurlijk kom ik weer met veel meer in huis dan de bedoeling was. Onderweg ben ik de hele tijd bang dat ik met fiets, boodschappen en al om pleur, maar het gaat goed! David en ik genieten buiten, in de warme ochtendzon van heerlijke verse croissantjes, broodjes met filet American, een glaasje mimosa en een schaaltje yoghurt met fruit. Ik kruip na het eten in de hangmat en … val gewoon weer in slaap! David maakt me om half drie wakker. We moeten nog naar een verjaardag! We pakken de tassen en de baby’s in de auto en een half uurtje later zijn we onderweg. Ik vond al dat de tas wel erg leeg was en dat we wel erg snel alles hadden ingepakt. Op de verjaardag kom ik er achter dat ik de flessen en de voeding vergeten ben. Dat verklaart die lege luiertas! Loedermoeder. Gelukkig is het koopzondag in Enschede en kan ik bij de Prenatal een paar nieuwe flessen, voeding en een paar korte broekjes kopen. Na het feestje rijden we naar Oldenzaal om Boaz en Midas op te halen en dan zijn we weer compleet! Het lijkt me op dat moment wel een goed idee om voor te stellen dat zij, omdat we ze zo gemist hebben, bij ons in bed mogen slapen. Heel gezellig en alles, maar ik heb de hele nacht op ongeveer tien centimeter bed gelegen. Vannacht gaan ze dus lekker weer in hun eigen bedje slapen!

 

 

 


11 reacties op ‘de Week van de Wolf #8

   1. Suikers om de tablet te vullen en chemische varianten van geneesmiddelen.. zoiets. Dat vertelde de eco/bio/homeopathische drogist mij ooit.. weet natuurlijk niet in hoeverre dat waard is 🙊🙊

   2. Hm. Ik vind het zelf raar om daar heel kritisch over te zijn. Ik eet immers niet consequent bio, er komen wel eens frietjes op tafel, toen ik net zwanger was at ik pizza als ontbijt en at ik zuurtjes met tomatensap 😉. Ik probeer zo gezond mogelijk te leven, maar dat is een pak minder uitgepuurd dan zou kunnen. Dus dat vitamientje zal het niet doen 😉.

 1. Als je moe blijft, het koud blijft houden en steeds maar in slaap valt, is het misschien een goed idee om je schildklier te laten checken door de huisarts. Die kan door je zwangerschap van de regel zijn.
  De mijne was voor mijn tweelingzwangerschap onder controle door medicatie en is nu na de bevalling (3wk geleden) volledig aan de hobbel.

  1. ik heb het alleen als ik ongesteld ben. En dan ook alleen in de eerste dagen. Ik ben nogal heftig ongesteld en denk dat dat een behoorlijke aanslag op mijn lichaam is (denk dat het sowieso best heftig voor het vrouwelijk lichaam is) maar ga er denk ik wel even voor langs de dokter!

   xxx

 2. Haha heerlijk dat je ze in bed uitgenodigd hebt omdat je ze zo gemist had 😉
  Dat idee klinkt lekkerder dan het is he. Ik heb ontzettend moeten wennen toen dochter zichzelf groot genoeg vond voor haar eigen bed maar ik geniet nu zo van alle ruimte! Nog een paar dagen (hopelijk) en dan komt er een nieuwe bed-innemer en slaapafnemer 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s