Spijt van de naam

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de ouders in min of meerdere mate spijt hebben van de naam die ze voor hun kind hebben uitgezocht. Dat is 1 op de 4 ouders! En even dacht ik dat ik die ene zou zijn.

img_4065.jpgHoe we op de namen van de tweeling zijn gekomen, heb je hier kunnen lezen. En tijdens mijn zwangerschap heb ik alleen even getwijfeld over de naam Moos. Niet omdat ik de naam niet prachtig vind, maar omdat ik heel bang was dat hij gepest zou worden met deze naam.

Over de naam van Fos heb ik tijdens mijn zwangerschap niet getwijfeld.

Maar toen de jongens net geboren waren, en de artsen mij vroegen wat hun namen waren en ik voor het eerst de naam Fos hardop (tegen een ‘vreemde’) uitsprak, voelde het niet goed. Het voelde onnatuurlijk. Vreemd. Wij houden wel van vreemde namen maar dit voelde een stapje te ver.

Hormonsters

Ik hield mezelf voor dat het de hormonen waren. Ik had de naam immers al die weken nadat we hem hadden gekozen, heel erg mooi gevonden. Dat ik hem nu, direct na de bevalling, niet mooi vond, zou wel weer over gaan.

Maar het ging niet over. Niet echt. Ik vond het geen vreselijke naam maar het was niet dé naam. En Fos de Wolf. Wie noemt zijn kind nou Fos de Wolf?! We waren knettergek dat we deze naam aan ons kind hebben gegeven!

Fos de Wolf

Collage 2018-05-07 20_23_47
6 weken vs 12 weken.

Totdat we en paar weken geleden in het ziekenhuis waren om een echo te laten maken van de heupjes van Fos. De arts vroeg me ter controle naar zijn naam en ik zei, terwijl ik Fos in mijn armen had en hij verliefd naar mij keek: “dit is Fos de Wolf”.

En ik wist het. Dit was zijn naam. Dit was gewoon helemaal goed. Dit heeft altijd zo moeten zijn! Fos is Fos!

 


8 reacties op ‘Spijt van de naam

  1. Ik vind het echt een prachtige naam! Stoer en ook “zacht”.
    Zo vond ik de naam Roef heel leuk, was hem bijna geworden, totdat ik drie weken voor de bevalling bedacht, de achternaam is Ros. Roef Ros. Lijkt op schroef los. Bij Roef Ros zit een schroef los. Toen kon die naam niet meer…….😏

      1. Een beetje. Mn Brain ging op slot en ik kon niks meer verzinnen, elke dag was een ander favoriet. Mn man dacht allang: laat maar! Eerste dag van zn geboorte was hij naamloos en eind vd dag werd het Mik.👍🏼

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s