Zeepzakjes

80’s Kids know! Zeepzakjes. Ik kneedde ze en speelde ermee tot ze van ellende uit elkaar knapten. Kleding vies, moeder boos, maar het was het allemaal waard. Toen Boaz vertelde dat hij mij een beetje zielig vind omdat we vroeger geen squishy hadden, moest ik hem natuurlijk laten zien hoe wij vroeger helemaal zen werden.

DSC_0471.jpg

Als ik heel hard nadenk, kan ik me zelfs nog de weeige zeepgeur die van het zakje afkwam herinneren. En je handen, die een soort poederzacht werden als je maar lang genoeg in het zeepzakje bleef kneden. Maar maak je die zakjes ook al weer!? Nou, super simpel!

DSC_0492.jpgJe hebt nodig :

Boterhamzakjes
afwasmiddel/shampoo/wasmiddel (vloeibare zeep dus)
water

Om gesmeer en gesop te voorkomen heb ik eerst de nog te vullen boterhamzakjes in een glas gedaan. (Zie foto) Drie dubbele wel te verstaan. Leer mij mijn kinderen kennen! En dan is het een kwestie van het zakje tot ongeveer driekwart met vloeibare zeep vullen. Giet er vervolgens een klein beetje water bij (ik gok 32ml maar pin me er niet op vast!). Nu moet je het zakje dichtknopen. Ik heb niet alle drie de zakjes tegelijk dicht geknoopt maar één voor één. Zorg ervoor dat je het meeste lucht uit het zakje drukt en voordat je het knoopje er in legt. Het knoopje moet zo hoog mogelijk bovenin het zakje komen te zitten. Zo zit er minder druk op het zakje en kun je beter kneden. Ik heb de andere twee zakjes op dezelfde manier dicht geknoopt.

DSC_0528.jpgEn dan is het een kwestie van kneden. Van mij mogen ze er trouwens wel alleen buiten mee spelen, ondanks de driedubbele bescherming! Mocht het knappen, kan ik er in ieder geval de hoge drukspuit op zetten!

En dat is het jongens en meisjes. Instant nostalgie! En super simpel om te maken! Ik mis de flippo’s en het elastiek springen nu wel een beetje meer dan anders maar goed, kleine geitjes hou je toch!

Ik kreeg op Instagram heel veel reacties dat je de zeepzakjes op meerdere manieren kunt maken. Een stuk harde zeep met een beetje water en dan kneden tot de zeep helemaal is opgelost. Of met kleurstof er door al vind ik dat persoonlijk niet echt nodig, onze zeepzakjes zijn behoorlijk gekleurd! Ik kan me wel voorstellen dat het tof is om er glitters bij in te doen! Mocht je nog een zeepzak-maak-tip hebben, laat het me weten!