de Week van de Wolf #9

De Week van de Wolf. Een wekelijkse korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief!

Maandag

32498230_10211277474239725_6945139662990082048_nIk heb al verschillende pogingen gedaan om alle vier de jongens samen leuk (!) op een foto te krijgen. En omdat ik toch helemaal niets anders te doen heb (we denken de was, de afwas, het stof, de rommel en de rest van de troep even weg) doe ik nog een poging om een leuke foto te maken. Zeventig foto’s later blijken er gewoon een paar heel erg leuk gelukt! Ik wil er meteen eentje op groot formaat bestellen, maar kan moeilijk kiezen. Via instagram vraag ik jullie om hulp. Welke foto ik uiteindelijk groot en op glas heb laten afdrukken, zien jullie binnenkort!

Dinsdag

DSC_0528Als Boaz en ik samen aan de wandel zijn, vertelt hij mij dat hij mij een beetje zielig vindt. Ik vraag hem, waarom hij dat vindt. Zijn antwoord: vroeger hadden jullie nog geen squishies en die zijn zo leuk! Ik vertel hem over de flippo’s, de tamagotshi’s en de zeepzakjes en dat wij het vroeger toch ook eigenlijk best wel heel erg leuk hadden. Nou wil Boaz dus een tamagotshi en zoekt in iedere zak chips naar flippo’s. Nou blijk je de tamagotshi gewoon nog te kunnen kopen! Maar uit zelfbescherming (weet je nog hoe irritant die geluidjes waren) vertel ik hem dat maar niet. Een zeepzakje maken, dat kan wel! En zo komt het dat we die middag druk in de weer gaan met wasverzachter, wasmiddel, afwasmiddel en plastic zakjes. Ik denk trouwens wel dat ik de zeepzakjes stiekem leuker vind dan dat Boaz ze vindt! Wil jij ze ook maken? De super eenvoudige “how to” blog vind je >hier< ! Die avond komen er vrienden eten en gaat de barbecue weer aan! Gezelligheid tot laat in de avond!

Woensdag

DSC_0645.jpgBoaz moet naar zwemles. Hij heeft er heel veel zin in en dat snap ik wel. Een frisse duik zou ik ook wel willen nemen! Midas wil eigenlijk ook mee, maar ik weet hem over te halen om bij mijn ouders en de baby’s te blijven. Als verrassing rijd ik na de zwemles door naar Action en haal een zwembadje op. Hoewel het nog steeds heel erg warm is, zijn de voorspellingen voor die avond niet zo best. Jammer dan! Zo lang het kan, gaan wij afkoelen! Zul je net zien dat onze elektrische pomp kapot is! Een half uurtje flinke pomp-workout later is het zwembad opgepompt en plonsen de jongens, en even later ik ook, er in! Top aankoop voor 12 euro!

Donderdag

DSC_0674.jpgBoaz gaat op kamp. Met de scouting. Twee hele nachten, drie dagen. Weg van huis. Dat is toch wel even iets anders dan bij opa en oma logeren. Dit is echt weg-weg! Ik vind het wel een dingetje en hijzelf ook wel. Het afscheid is niet helemaal traanvrij maar hij gaat wel! Ik ben trots op hem! Die avond kijken we niét naar het songfestival, maar gaan we weer barbecueën. Hoewel het niet eens heel erg lekker weer is, is het onder onze mega overkapping heel goed vertoeven. Ik kan wel wennen aan dit leventje!

Vrijdag

Normaal gaan we iedere week  op zaterdag de “grote” boodschappen doen. Om verschillende redenen is dat er een hele tijd al niet echt van gekomen. Resultaat: ik ga dagelijks langs de winkel en haal dan niet alleen wat we nodig hebben, maar ook wat extra’s. Wat lekkers. Wat ongezonds. Gewoon, omdat het kan. Niet echt goed voor de portemonnee, maar ook niet voor die dikke billen van ons. Omdat we vandaag allebei vrij zijn gaan we naar winkelcentrum zuid in Enschede om eens goed in te slaan. Als we uit gewinkeld zijn, rijden we langs de ouders van David om de baby’s daar de fles te geven. Midas bedenkt zich dat hij eigenlijk wel wil blijven slapen en zo komt het dat we, ongepland, nog een kind minder hebben! Die avond barbecueën David en ik heel romantisch met z’n tweetjes. En hoewel dat ook best gezellig is, mis ik de andere kindjes, vooral ’s avonds, toch best wel een beetje boel!

Zaterdag

We mogen Boaz ophalen! We worden om elf uur verwacht bij het kamp en als we aankomen rent Boaz meteen naar de baby’s toe. Fijn dat hij mij ook zo gemist heeft! Hij heeft het “leuk” gehad, hij weet niet meer wat ze allemaal gedaan hebben en wat ze allemaal gegeten hebben en het verder was het wel okay. Goed verhaal weer, lekker kort ook. Op de terugweg rijden we meteen langs Davids ouders om Midas op te halen, daarna rijden we langs een printshop om het moederdagcadeau voor mijn ouders te printen en als we eindelijk in huis komen is iedereen moe en wil ik eigenlijk even flink gaan puinruimen in huis (echt, die berg wasgoed is niet meer te overzien!). Maar dan belt een nichtje op of we zin hebben om te gaan barbecueën.. Drie keer raden wat ons antwoord is. Een paar glazen gin-tonic, lekkers van de barbecue en veel gezelligheid later kruip ik in bed. De was ligt er nog steeds en ik hoop eigenlijk dat deze morgen (want Moederdag) door een van de mannen zal worden weg gewerkt. Wishfull thinking.

Zondag

Moederdag! Acht uur, iedereen slaapt nog en ik zit in mijn uppie beneden op de bank. Als Boaz beneden komt en naast mij op de bank kruipt, vraag ik hem waar mijn moederdagontbijtje blijft. Hij zegt, dat ik graag een ontbijtje op bed wilde maar dat ik niet meer in bed lig en dus ook geen ontbijtje krijg. Daar heeft hij wel een puntje! Niet veel later zijn alle mannen wakker en wordt de tafel gedekt terwijl ik alvast een mimosa in mijn handen gedrukt krijg. Boaz (of zijn juf) heeft op school een mooie armband voor mij geknutseld en ik word overladen met kusjes en knuffels. Na het ontbijt moeten we knallen, want we moeten die dag ook nog langs mijn schoonmoeder en mijn moeder! Ik leg nog even de laatste hand aan een moederdagcadeautje voor de oma’s en dan pakken we alles in om naar Enschede te rijden.

DSC_0707.jpgHet moederdag cadeautje dat ik aan de oma’s gaf, is heel eenvoudig zelf te maken. Hoe je de papieren zakjes maakt, kun je >hier< vinden. Ik heb daarna met gewone schmink de handjes van de kindjes geverfd en (met een beetje hulp van David) afdrukken hiervan op het papier gemaakt. Klaar! Om de potjes lavendel, heb ik wel een plastic zakje gedaan zodat je ze nog wel water kunt geven zonder dat het papieren zakje helemaal kapot gaat.

Bij mijn schoonmoeder is er taart, en thee en de cadeautjes vallen in de smaak! Daarna rijden we door naar Oldenzaal waar er weer taart is, en thee, en weer vallen de cadeautjes in de smaak! Hier blijven we eten (barbecueën) en gaan pas naar huis als het bijna bedtijd voor de jongens is! Druk dagje, maar wel erg gezellig!

 


Een reactie op “de Week van de Wolf #9

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s