Het handje van Moos #2

Een tijdje geleden schreef ik de eerste update over het “handje van Moos”. In de tussentijd zijn wij weer naar een specialist geweest. Hoogste tijd voor een nieuwe update!

DSC_0190.jpgDe kinderarts van Moos gaat er, na grondige controle, vanuit dat zijn afwijking geen genetische achtergrond heeft. Het is gewoon domme pech. Domme pech met de moeilijke naam “symbrachydactylie”. Een strengetje heeft in de weg gezeten tijdens de zwangerschap. Helemaal in het begin. De vingertjes hebben hierdoor gewoon geen kans gehad om te groeien. En dat is balen. Maar het is niet het einde van de wereld!

In de afgelopen maanden heb ik Moos zien groeien van een heerlijke bolle pasgeboren baby in een heerlijke bolle baby die hartelijk kan lachen, geluidjes kan maken, enorm kan poepen, super relaxt is maar ook heel boos kan worden. Een geweldig leuk ventje die toevallig drie vingers mist.

Voor de zekerheid moesten we ons onlangs melden bij Revalidatiecentrum Roessingh. Daar werd hij wederom van top tot teen nagekeken. Niet alleen zijn handje, maar ook zijn armpje, zijn andere arm, zijn voeten en zijn rug. Er werden, zoals verwacht, geen andere afwijkingen gevonden. Wat wel opviel is dat Moos een sterke kerel is. Nu al.

DSC_0233.jpgFysiotherapie is nu  nog niet nodig. Misschien in de toekomst, misschien ook niet! We zien wel. Voor nu moeten we goed in de gaten houden of hij beide handjes evenveel gaat gebruiken. We moeten er voor waken dat hij zijn linkerhandje niet gaat “vergeten”. Over een jaar worden we weer verwacht op het Roessingh en in de tussentijd gaan we oefenen met rammelaars, knuffeltjes, en deze schattige konijnenlampjes die niet warm worden als ze aan gaan en waar hij dus ook heel tof in het donker mee kan spelen! Maar wij gaan vooral genieten. Genieten van dit geweldig leuke kereltje én al zijn leuke broers!

Dit artikel bevat gesponsorde producten. Ik ga alleen een samenwerkingen aan als ik volledig achter het product sta. Ik zal nooit een product promoten als ik er niet tevreden over ben! 

 

 

 

 


Een reactie op “Het handje van Moos #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s