Mexicaanse Wrap-taart

Ik hou niet van aardappelen, groente en vlees. Dit staat daarom ook bijna nooit bij ons op tafel! Meestal is het iets met rijst, of couscous, of pasta, of wraps. Met een vleugje uit het buitenland, en een vleugje van mezelf. Gisteren liet ik jullie via Instagram kiezen wat wij gingen eten. Mexicaans of Indiaas. Jullie kozen massaal voor Mexicaans!

Mexicaans staat bij ons voor wraps met kip of gehakt in en fajita sausje en koude groentes. Heerlijk vinden wij dat en ook de kindjes smullen er goed van! Ik was dan ook van plan om dit te maken, tot ik een berichtje van Merel van Tipi Mi kreeg met de tip om een wrap taart te maken! Beste tip die ik in tijden kreeg!

Je hebt nodig:

DSC_0724 (2).JPG1 pak grote tortilla wraps
2 pakjes Fajita season mix (ik gebruik Santa Maria)
700 gram kippendijen
1 blik kidney bonen (240 gram)
150 gram mais
1 rode paprika
1 gele paprika
20 snack tomaatjes
1 rode ui
3 tenen knoflook
300 ml melk
200 gram geraspte kaas
1 bekertje crème fraiche

DSC_0732 (2).JPGKook de kip . Snipper ondertussen de ui fijn, snijd de knoflook, paprika en tomaat in kleine stukjes en spoel de bonen uit blik goed af onder de koude kraan. Als de kip gaar gekookt is, snijd je deze in kleine stukjes en bak ze in een klein scheutje olijfolie een beetje aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak alles even mee. Voeg vervolgens de paprika, tomaat, mais en bonen toe en roerbak alles een minuutje op vijf. Strooi vervolgens de fajita mix over de kip en groente en voeg de melk toe. Laat dit alles op een laag vuurtje lekker door pruttelen en een beetje indikken. De kip zal een beetje uit elkaar gaan vallen, de tomaten worden zacht en ook de bonen worden een beetje papperig. Schrik niet, dit wordt lekker!

Zoals je ziet, gebruik ik zakjes met kruiden. Er zijn genoeg alternatieven om dit gerecht net zo lekker te maken zonder kant en klare zakjes maar ik ben moeder van vier en ik vind dat een zakje op z’n tijd best moet kunnen!  Wil je nou liever een gerecht zonder zakjes en pakjes? Op de site van Lifesabout vind je een heerlijk recept voor zakjes en pakjesvrij Fajita!

DSC_0773 (2).JPGVerwarm de oven voor op 175 graden. Bedek de bodem van een springvorm (van ongeveer 20 centimeter) met bakpapier en leg hierop één wrap. Schep hier over een paar eetlepels van de kip/groente saus en herhaal dit tot de saus op is. Ik kon met de hoeveelheid vier lagen wraps en saus maken. Dek de bovenste laag af met een wrap en bestrooi deze royaal met de kaas. Zet de springvorm vervolgens 25-30 minuutjes in de oven.

Het is heerlijk om bij dit gerecht een frisse salade te serveren. Ik vind een eenvoudige salade met tomaat, paprika en komkommer het allerlekkerst, maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je wilt. Als jij er graag wortelroosjes in wilt hebben, ga je gang!

 

Zin in Japanse Sushi taart?! Het recept vind je hier

DSC_0788 (3).JPGAls de taart klaar is, snijd je er met een scherp mes flinke punten van. Serveer de taart met salade, een flinke lepel crème fraîche (zo lijkt het toch net of er slagroom bij de taart zit) en eventueel zelfgemaakte guacamole!

Ik merk dat Boaz en Midas beter eten, als het eten “leuk” is. Ze waren daarom bij voorbaat al enorm enthousiast toen ik ze vertelde dat ze taart als avondeten zouden krijgen! Ze hebben zitten smullen kan ik je vertellen!

 

Ben jij geïnspireerd door een recept of DIY van mijn blog? Laat het even weten. Ik ben natuurlijk super benieuwd of jullie net zo enthousiast over mijn recepten en DIY’s zijn als ikzelf!

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.