Mijn favoriete kraamcadeau’s!

Bij baby’s horen cadeaus. Heel veel cadeaus! In de eerste weken nadat Fos en Moos geboren waren, werden zij (en wij) ongeveer bedolven onder de hoeveel cadeaus! Ik zet de meest leuke, originele en nuttige cadeaus op een rijtje!

Kleertjes op de groei

DSC_0702.jpgNatuurlijk heb ik ook heel veel kleertjes gekregen. Dat hoort er toch een beetje bij.  Super leuk! Maar voor de eerste maanden had ik zelf zo veel kleertjes gekocht! Deze door mij gekochte kleertjes, in combinatie met alle kleertjes die ik heb gekregen, zorgden ervoor dat de kast van de jongens tot aan de nok gevuld was. New borns kleed je zo min mogelijk om. Als ze zichzelf helemaal onder gepoept of gespuugd hebben, dan moeten ze natuurlijk wel een schoon pakje aan. Maar als ze schoon blijven is het helemaal niet nodig om ze vier keer per dag andere kleertjes aan te trekken! En ze groeien zo snel uit die mini maatjes. Eeuwig zonde, maar er hebben kleertjes in de kast gelegen die ze amper aan hebben gehad. Gelukkig heb ik ook een paar setjes gekregen in grotere maten ( maat 74 en 80 bijvoorbeeld). Hiervan had ik zelf nog niets en dit is dus een mooi begin van hun najaarsgarderobe.

Houdt er bij het kopen van deze kleertjes wel even rekening mee dat een baby met ongeveer 6 maanden in maat 74 past. Dus denk even een paar seizoenen vooruit. Super jammer om dikke truien te kopen die de baby past wanneer het hartje zomer is!

 

XXL hydrofiel

DSC_0219 (2).JPGIk heb ongeveer 746 gewone hydrofiele doeken, een paar extra grote en 2 xxl hydrofiele doeken. Deze xxl versie gebruik ik verreweg het meest. Wat zijn deze mega grote doeken ideaal! En multifunctioneel! Soms hebben ze bij Wibra of Kruidvat de extra grote hydrofiele doeken, en deze zijn prima! Ook hierin kun je je kindje na het wassen heerlijke helemaal in wikkelen. Deze doeken werken ook heel goed als je een baby wilt inbakeren! Maar de xxl doek van Zoedt is met afstand de allerfijnste! Deze super zachte doek is zo groot, (120×120 cm) dat deze perfect in de box past. Mocht een baby dan een klein beetje spugen, hoef je niet het hele boxkleed te wassen, maar was je eenvoudig alleen de doek! Ik neem de doeken ook mee naar het consultatiebureau om Fos en Moos tussen het wegen en het prikken lekker in te wikkelen. En ze zijn zelfs groot genoeg dat ik Midas na het douchen nog als een burrito in kan pakken!

Giftcards

Baby’s zijn duur. De kinderkamer, de kinderwagen, de box, de kleertjes en al het andere dat je nodig hebt. Voordat een kindje geboren is, ben je al een fortuin kwijt! Maar ook na de geboorte is een baby een dure hobby! Denk aan luiers, en voeding, flesjes, nieuwe spenen, billendoekjes. Het gaat maar door! Ik heb een hele lading giftcards van Kruidvat gekregen en werkelijk, wat een uitkomst! Kruidvat heeft vaak hele fijne aanbiedingen wat betreft hun eigen merk luiers maar ook alle andere A-merken zijn er ook te koop! Hoe fijn het voelt om met een kar vol luiers en doekjes en voeding de winkel uit te lopen zonder deze met je eigen pinpas betaald te hebben! En ja, ik heb er ook een mascara voor mezelf van gekocht! Ook de giftcards  van Hema, Prenatal, H&M en Bol.com die ik heb gekregen zijn heel erg goed besteed!

Draadnaam

DSC_0455 (2).JPGEen van de meest bijzondere cadeautjes die de jongens hebben gekregen, is hun naam in draad! Deze gepunnikte letters met ijzerdraad, gemaakt door Jibbejebba, zijn niet alleen super leuk voor op een baby kamer, maar kunnen over een paar jaar ook prima mee verhuizen naar de grote jongens kamer! Om de namen, die wij met zo veel liefde hebben uitgezocht, in zo’n mooie, tijdloze vorm terug te zien, vond ik heel erg gaaf! Nog steeds enorm blij met dit cadeau!

 

Petit & Jolie

Zwitsal producten vind je in heel veel babyboxen. En ook luiertaarten worden vaak opgeleukt met mini versies van de Zwitsal-zeepjes. Je hebt al kunnen lezen waarom ik er voor kies om juist geen Zwitsal producten te gebruiken! Ik ben enorm fan van de producten van Petit & Jolie en dit is dan ook het enige dat ik voor Fos en Moos gebruik! Ze zijn heerlijk mild en ruiken lekker maar verdoezelen niet de unieke, geweldige babygeur! Perfect als kraamkado dus! De Hair&Body Shampoo die ik heb is ondertussen (na vier maanden!) bijna op dus hoogste tijd voor weer een nieuwe bestelling!

Cursus babymassage

DSC_0703 (3).JPGEén op één tijd. Zonder telefoon, zonder netflix, zonder afleiding. Gewoon jij en je baby en een beetje olie. Dit is niet alleen heel erg fijn voor de baby, maar ook voor jou! Een cursus Babymassage, die je kunt volgen bij Sonja Bleijerveld, is nuttige qualitiy time voor jou en je baby. En als je nog geen zin hebt om met je pasgeboren wondertje de deur uit te gaan, dan kan ze ook gewoon bij je thuis komen om de cursus te geven! Hoef je je coconnetje nog niet meteen te verlaten! Een top kraamkado als je het mij vraagt!

Eten!

Eén vriendin kwam in de kraamweek bij mij met een doos vol donuts. Geschenk uit de hemel kan ik je vertellen! Ondanks de keizersnede zat ik nog steeds in de “we moeten de visite koffie en koekjes voorzetten” modus. En toen ik gewoon mocht blijven zitten en de visite heerlijkheden voor mij mee nam, moest ik wel stiekem een traantje weg pinken! Een doos donuts van Dunkin’ Donuts is een top cadeau! Maar ook een pan soep, een schaal lasagne of een bami pangang menu is waarschijnlijk meer dan welkom! Food is life!

 

 


Een reactie op “Mijn favoriete kraamcadeau’s!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s