Juffen- en meesterdag cadeau-tips

Morgen is het weer zo ver. Juffen en Meesterdag. Dé dag dat de kinderen (lees, de moeders) al hun creativiteit moeten omzetten in een topcadeautje! Wat Boaz (ik) gaat maken, zie je binnenkort. Want “stel dat juf deze blog leest en nu al weet wat ze morgen krijgt! Paniek!”  Voor alle ouders die nog aan de knutsel moeten en totaal geen inspiratie hebben, heb ik  makkelijke, kindvriendelijke én leuke cadeautips op een rijtje gezet. Knutsel maar raak!

Rocky Road

OLYMPUS DIGITAL CAMERARocky road is heerlijk! Ik zou er blij van worden als ik het zou krijgen dus ik denk dat een juf of meester ook niet heel erg treurig zal zijn met een heerlijk cadeautje als dit! En, niet heel onbelangrijk, het is heel eenvoudig samen met je kind te maken! Alles in een potje met een labeltje “You Rock” (snap je hem? Rocky Road. You Rock. Ik vind hem leuk) en je kan voor de dag komen met je caceautje!  Mirjam van “een goed verhaal” legt je precies uit hoe je dit moet maken!

Koekhandjes

Geen zin om Rocky Road te maken, maar wel zin om koekjes te bakken? Op de blog van Mirjam vind je ook een heel leuk idee om zwaaihandjes te maken! Vooral voor kleine kindjes een top-cadeautje op te maken en te geven!

Afbeeldingsresultaat voor wolferien juffen en meesterdagVlinderhandjes

Vooral voor de kleinere kindjes vind ik handjes, in welke vorm dan ook, (behalve afgehakte kinderhandjes) een heel schattig cadeautje. Boaz en ik maakten een twee jaar geleden vlinderhandjes die we vast plakten op een klein, gekocht cadeautje. Leuk om te maken, leuk om te geven!

Boekenlegger

De kinderen hebben wat af moeten lezen. Een boekenlegger vind ik daarom een heel toepasselijk cadeau! Op Elsarblog lees je hoe je heel eenvoudig een leuke boekenlegger maakt. Zij maken hem met kleine veertjes. Maar misschien is een boekenlegger met een tekening of een geschreven bedankje van de kindjes nog wel leuker!

Free printables

Bedankt Juf printable (2)Op Van Zussies vind je leuke, gratis (!) labels die je thuis kunt printen. Vul een blik met lekkers, plak er een label op en klaar!

Op de leuke blog van Annekoen Digitaal vind je gratis printables om een paar reepjes chocolade om te toveren tot een leuk cadeautje voor de juf of de meester!

Nog een hele leuke gratis printable vind je bij Ceciel Maakt. Kinderen kunnen deze printable inkleuren en de vragen die er op staan (bijvoorbeeld wat hun leukste herinnering van het school jaar is) beantwoorden. Een foto van je kindje er op en een lijstje er om heen en je hebt een heel leuk aandenken voor juf! Ceciel zelf stelt voor om dit te laten maken door alle kindjes in de klas en dan alle printables te bundelen. Lijkt me een super idee!

Terugblik

Op Lieve Lyne vind je twee leuke en snelle cadeau tips! Het eerste cadeautje is een “terug blik”. Laat je kind zijn leukste (en minst leuke) herinneringen aan het schooljaar en aan juf opschrijven en doe deze, samen met een fotootje en  een paar lekkere chocolaatjes in het blik en je hebt een top cadeau! Ook vind je er nog een leuke tip met een muntplantje!

Het muntplantje van Lieve Lyne vind ik een super leuk idee! Maar om het nóg persoonlijker te maken, kun je er zelf nog een diy-potje om knutselen! Hoe je dat heen eenvoudig maakt, lees je >hier<!

Wijne Vakantie

Afbeeldingsresultaat voor wolferien diyEen flesje wijn is fijn. Met een zelf geknutseld etiket erom heen maak je het nog persoonlijker! Super snel gemaakt! Ik maakte dit cadeautje vorig jaar voor de juffen van Boaz (één fles sneuvelde voordat de juf thuis was dus zij kreeg er daarna nog ééntje!) en ook voor de stagiaire van Boaz maakten we dit cadeautje! Uit ervaring weet ik dat je dit binnen 10 minuten klaar kunt hebben! Kun je daarna zelf aan de wijn!

 

Benieuwd wat Boaz en ik uiteindelijk gaan maken voor zijn juf? Houd mijn instagram stories dan goed in de gaten!

 

 

 

 

 


3 reacties op ‘Juffen- en meesterdag cadeau-tips

  1. Bij ons in Vlaanderen worden er cadeautjes gegeven op het einde van het schooljaar. Dit jaar heb ik mijn dochter doosjes laten versieren (het resultaat was dus erg glitterig) waar we zelfgebakken koekjes in deden en voor de klasjuf ook nog een bon van de Ikea. Ik was blij dat ik ook aan de turnmeester en de beleidsondersteuner voor de kleuterschool gedacht had, want die werden door de meesten vergeten en verdienen toch ook een cadeautje.

    1. Wat leuk! en wat lief dat je aan iedereen gedacht hebt! Wij doen (kwam ik gisteren achter) aan het einde van het schooljaar ook nog een feestdag waarbij het gebruikelijk is dat juf nog een cadeautje krijgt. Zelfgemaakte koekjes klinken perfect hiervoor! xx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.