de Vlog van de Wolf #5 Baby ritme

Bijna dagelijks, en soms zelfs meerdere malen per dag, krijg ik de vraag: “Hoe doe je dat nou eigenlijk, met twee baby’s?” Hoe vaak krijgen ze de fles? Hoe vaak slapen ze? Waar slapen ze? Hoe slapen ze? Hoe kom je nog toe aan het huishouden? Hoe kom je nog toe aan jezelf? Hoe dan?!

DSC_0395En daarom heb ik een hele dag het dagritme van de Fos en Moos vast gelegd op beeld. Van het opstaan rond half acht, tot het naar bed gaan ruim 12 uur later. Inclusief babykots, doorlekluiers, de liefste lachjes, slaapjes, niet-willen-slapers, Midas die er altijd met de neus boven op staat en nog veel meer!

Vandaag was een goede dag. En natuurlijk is dat niet altijd zo. Ook hier huilen de baby’s ook wel eens ontroostbaar. En ook hier poepen ze ook wel eens vaker dan 1 á 2 keer per dag. En ook hier komt het regelmatig voor dat ze niet alleen zichzelf, hun broer maar ook mij helemaal onder de babymelk spugen.

Fos en Moos zijn nu 22 weken oud en dit ritme (het ’s nachts door slapen, de flesjes niet te vroeg en niet te laat en niet onder het eten, en steeds meer wakker en zelf willen spelen) is heerlijk! Maar voor je het weet, verandert het weer en loopt het niet meer zo lekker in het schema van de rest van het gezin! Het is iedere keer weer een beetje aanpassen, flexibel blijven en vooral niet te druk maken om onbelangrijke dingen.

Het is geweldig, een tweeling. Ik raad het iedereen aan! Maar het blijft natuurlijk altijd Rozengeur en Poepluiers!