de Week van de Wolf #10

De Week van de Wolf. Een  korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief!

Maandag 

36872066_10211608958606627_4885023191753293824_nHet regent! Okay, het komt niet met bakken uit de lucht vallen, maar er valt wel iets! En dus kunnen de jongens eindelijk hun nieuwe laarsjes aan! En de paraplu gebruiken. Want dat willen ze ook “zo graag”. Ik zeg het je, ik koop het duurste speelgoed maar een goedkoop knakending als deze paraplu is waar ze zich uiteindelijk uren mee vermaken. Zucht! Binnen no time was het buitje alweer voor bij en doet Boaz zijn laarsjes uit en de paraplu aan de kant. Midas heeft vervolgens nog de hele dag in zijn laarsjes rond gelopen want “ze zijn blauw en dat is mijn lievelingskleur”. Okay.

Dinsdag

DSC_0261Fos heeft er een handje van om zich de laatste tijd tot achter zijn oren onder te poepen. Tegen zijn “we krijgen tandjes en poepen ze er uit-poep” is geen luier bestand. En dus moet Fos regelmatig in bad. Normaal gebruik ik hiervoor een tummy tub, maar deze keer besloot ik de wasmand van Ikea als badje te gebruiken. Hij vond het heerlijk! Ik verdenk hem er soms van dat hij zichzelf zo achterlijk onderpoept omdat hij graag in bad wil! Slim kind. Als Boaz thuis komt van school moeten we direct aan de knutsel om het cadeautje voor juffen-en-meesterdag op tijd af te maken! Met een spanningsboog van een sinaasappelschil moet ik hem meerdere malen motiveren om door te werken, maar het resultaat mag er zijn! Benieuwd? Kijk hier!

Woensdag

36980919_10211619898400115_82722727978336256_nVandaag is het Juffen- en Meesterdag! En, zo vertelt Boaz mij de avond van te voren, dan mogen ze verkleed naar school. Hij wil dolgraag zijn Dracula/vleermuis/bottenpak aan en of ik hem dan ook nog even wil schminken voordat hij naar school gaat. Tuurlijk jongen! Feest is feest en daarvoor wil ik best in de vroegte mijn schminkspullen afstoffen! Als Boaz in een vampier is veranderd, wil Midas natuurlijk ook geschminkt worden. Een eenhoorn-Dracula. En zo gebeurt het dat ik op een doorsnee woensdagochtend vóór acht uur al twee vampiertjes rond heb lopen. Die middag heeft Boaz zwemles! En de grote vraag van vandaag is: Gaat dit de allerlaatste zwemles van Boaz ooit zijn, of gaan we gewoon nog een paar weekjes gezellig door? Vol spanning zit ik op de tribune. Samen met andere moeders zie ik de badjuf overleggen met de badmeester. Ze kijken op hun 36933752_10211621140031155_2370365564167127040_niPad, kijken nog een keer naar de zwemmende kindjes, schrijven wat op een blaadje, kijken nog een keer rond, gezicht betrekt, daarna juist weer een dikke glimlach en weer wordt er op een blaadje geschreven. We durven al bijna niet meer te hopen op een goede uitkomst als de badjuf naar ons toe loopt met de magische woorden “We gaan het gewoon doen! Zaterdag! De kindjes zijn er klaar voor!” Drie keer raden wat we daarna hebben gedaan!? Juist. Taart!

Donderdag

DSC_0016.jpgIk heb een hot date voor Midas geregeld. Maar omdat hij nog te klein is om alleen naar z’n meisje te gaan, ga ik gezellig mee. Toeval treft dat ook de moeder van Midas zijn vriendin er is en samen met haar drink ik een heerlijk kopje koffie en even later delen we met z’n allen een paar tosti’s. We hebben afgesproken bij “de ontmoeting” in het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo. Dit leuke plekje is op loopafstand van ons huis maar, schaam schaam, ik was hier nog niet eerder geweest! Ik was er alleen een paar keer in “volle vaart” langs gerend tijdens het trainen bij Mom in Balance. Het is een heerlijk plekje, zon, schaduw, speeltoestellen, zand, water. Het kan niet stuk! Zeker voor herhaling vatbaar. Als we even later weer naar huis lopen vraagt Midas of we de volgende dag wéér met z’n allen gaan afspreken. Puppylove!

Vrijdag

Boaz is om twaalf uur vrij en ruim een half uur hiervoor staan Midas, de baby’s en ik in de startblokken om hem op te gaan halen. Helemaal ready to go. En dan ziet Midas een verzwakte hommel in de tuin.

De Freek Vonk in mij (we zijn op dezelfde dag geboren en dat schept toch een soort van band. Ken je Twins of Destiny  nog van vroeger? Zoiets heb ik denk ik met Freek. Dat terzijde) kickt in en ik besluit alles op alles te zetten om dit beestje in nood te gaan redden.

hommel.jpg

Met suikerwater. En dus haal ik de achterdeur weer van het slot en ga als een dolle suiker door water roeren. Ik pluk blaadjes en maak een hommelbedje en leg een lepeltje met het medicijn vlak bij hem zodat hij goed kan drinken en aan kan sterken. Het domme beest werkt alleen niet heel erg mee en belandt meerdere keren op z’n rug in de DSC_0074.jpgplakkerige substantie. Uiteindelijk neemt hij een paar slokjes en strompelt vervolgens onder een blaadje. Ik ben zo bang dat hij niet genoeg heeft gedronken en wil het liefst een infuus aanleggen (dank je wel, Grey’s anatomy) en vrees daarbij ook nog eens dat het beestje nu wel een hele makkelijke prooi voor vogels is en leg ter bescherming nog een paar blaadjes over hem heen. Op hoop van zegen. Door deze heldhaftige reddingsactie komen we bijna te laat op school om Boaz en zijn vriendinnetje op te halen. Als we terug komen, is de hommel weg….

Zaterdag

DSC_0215.jpgToday is the day! Afzwemmen is aan! Boaz mist hierdoor wel het afsluitingsfeest van de scouting en vindt dit toch wel heel erg. Ja joh, kleine geitjes hou je toch. That’s life! Terwijl Boaz nog even bij de buren gaat spelen, David gaat met Midas en Norris op pad, de baby’s slapen en knutsel ik een paar “spandoeken” in elkaar. Als de jongens weer thuis komen en zien dat ik aan het knutselen ben, willen zij natuurlijk ook! Resultaat, we komen bijna te laat op het zwembad omdat we te druk zijn met stiften en papier. Drie kwartier na zijn duik in het water, krijgt Boaz een diploma in zijn handen gedrukt. Halleluja. Daar heb ik dus wel even een traantje om gelaten!

Hoe dit hele afzwemmen gaat, zie je binnenkort in een vlog! Kun je niet wachten om mij en mijn wolfpack op bewegend beeld, inclusief sexy Twents accent te zien? Kijk dan snel op mijn youtube kanaal!

David heeft ’s middags nog een verjaardag en gaat daar met Boaz, op de fiets (!) naar toe. Het feestje is in Enschede en dus best een eindje fietsen. Omdat Boaz natuurlijk ook al gezwommen heeft, zet David wel een fietsstoeltje achter op zodat Boaz, mocht hij moe zijn, op de terugweg niet meer zelf hoeft te fietsen. Ik blijf thuis zodat Midas even een dutje kan doen en ook de baby’s even kunnen bijkomen van een drukke ochtend. Ik ga er een beetje van uit dat David twee, hooguit drie uur later terug komt. Ruim acht uur later besluit ik een berichtje te sturen of hij nog in de planning heeft om nog thuis te komen. Ik krijg meteen een berichtje terug dat ze onderweg zijn maar dat Boaz nog honger had en bij de Mac een paar garnaaltjes naar binnen zit te werken. Het is dan 10 over half 1 ’s nachts. Boaz vond het een geweldig avontuur!

Zondag

DSC_0108.jpgHet is warm! Zoals ondertussen de gewoonte is. Boaz en Midas willen met water spelen maar ik heb geen zin om het badje op te zetten. Buiten douchen is een goed alternatief. Midas moet een beetje wennen, buiten shampoo op je haar. Hij vindt het een beetje raar. Maar als hij ziet hoeveel plezier Boaz heeft, is hij om. De twee rennen, schreeuwen, lachen en zingen poedeltje naakt door de tuin terwijl ze ook nog schoon worden. Soort van. Onder de voeten rekenen we gewoon niet mee. Om te vieren dat Boaz zijn diploma heeft gehaald, nemen mijn ouders hem mee naar de bios. Midas mag voor de gezelligheid ook mee en er gaan nog twee vriendjes mee. Terwijl zij weg zijn ga ik even met de Franse slag door het huis en haal ik DSC_0179.jpgde boodschappen voor de rest van de week. Omdat ik de afgelopen tijd verschillende berichten heb gezien van mensen die voor €50 euro voor de hele week voor het hele gezin eten konden halen, let ik vandaag extra goed op mijn uitgaves en koop ik echt alleen het hoognodige. Ik heb zelfs een lijstje mee om zo efficiënt mogelijk in te kopen. Die €50 euro red ik niet, bij lange na niet! Ik zal deze week een shoplog over mijn weekboodschappen schrijven. Ik ben vooral heel benieuwd wat jullie uitgeven en of jullie tips voor mij hebben hoe ik deze kostenpost kan verkleinen! Als Boaz en Midas terug van de bios komen, steken wij de barbecue aan en samen met de rest van de bioscoopgangers eten we broodjes hamburgers en spareribs.

 

 

 

 


3 reacties op ‘de Week van de Wolf #10

  1. Ik probeer elke keer weer voor rond de 75€ per week boodschappen te doen maar het lukt gewoon niet!
    Koop maar eens vlees en voor de hele week fruit en vlees beleg en een pot pindakaas. En broden!! Wij zijn met 2 volwassen en 3 kids ( 3 jaar, bijna 2 en baby ( krijgt borstvoeding)
    En je wil toch ook in het weekend wat lekkers hebben en een kratje bier. En dan krijg je onverwachts visite en even snel naar de winkel daarvoor, wat lekkere hapjes ( zo weer €20,- armer)

    Dus ik ben heeeeel benieuwd!!🙈😁😁

  2. Wij zitten om en nabij de 60,- 2 volwassenen en 1 hongerige peuter. Net uit de luiers overigens. Wij houden de aanbiedingen in de gaten, vaak verdwijnt er nog het een en ander de vriezer (zakken gesneden groente of vlees met kortingssticker). Zo probeer ik wel eens wat te combineren. Laatst hadden we griekse gyros, wegens mij luiigheid kant em klare gyros gepakt (1+1) met paprika (1+1) en ui. Daar moest een salade met komkommer bij (1+1). Met de overgebleven product probeer ik later wat anders te verzinnen. Dat werd broodje shoarma met rauwkost (van paprika, komkommer, mais en ui). Niet alleen goed voor de portomenee maar ook goed in het kader van voedsel verspilling. Die dingen in de vriezer zijn nog wel eens handig als de maand net wat lang is haha. Oh ja we hebben brood van de bakker, fruit van de groenteboer en een hoop glutenvrije dingen. Schoonmaak en verzorgingsproducten worden vaak bij de action gekocht of aanbiedingen als 1+1. Ik ben eeuwig en altijd aan het rekenen em weet van veel producten die vaak kopen waar het het goedkoopste is…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.