8 dingen die je vooral niet in deze hitte moet doen

Het is warm. Maar we klagen niet! Om het hoofd tijdens deze hittegolf koel te houden, raad ik je de volgende activiteiten ten strengste af!

Collage 2018-07-26 10_33_03 (2)1 Dweilen

Compleet nutteloos. Beetje als dweilen met de kraan open. Een kraan waar zweet uit stroomt. Je blijft moppen!

2 Winterjas passen

Doe maar niet. Je kunt wel denken, een slimme meid is voorbereid maar het is nu echt niet de tijd om te kijken of dat kekke winterjasje van vorig jaar nog steeds past. Wacht daar maar een paar maandjes mee!

3 IJssculpturen maken

Hartstikke leuk, als dit je hobby is, maar voordat je met je hamertje en beitel aan de gang kunt, is je wannabe kunstwerk al veranderd in een plasje water.

4 Vampier worden

Mocht je dit in de planning hebben, wacht er dan nog eventjes mee. Want nu is de kans dat je door het zonlicht in stof verandert wel ernstig groot!

5 Pannenkoeken bakken

Ik kan je uit ervaring mededelen dat dit gewoon dom is om te gaan doen. Tenzij je van hele zoute pannenkoeken houdt. Blijf dan vooral bakken, en zweten, en bakken, en zweten!

6 Zolder opruimen

Ik heb ook aan den lijve ondervonden dat dit gewoon echt behoorlijk idioot is om te doen. Waar het in onze woonkamer overdag makkelijk 26 graden wordt, is het op zolder minstens 10 graden warmer. Ik zeg het je: dat stof ligt er in november ook nog wel. En dan ligt er waarschijnlijk ook nog veel meer! Veel efficiënter om grotere hoeveelheden in één keer te zuigen dan telkens kleine beetjes!

DSC_0003 (2).JPG7 Hoog zwanger zijn

Als het even kan, zorg dan dat je nu niet hoog zwanger bent. Want dat is echt kut met dit weer!

8 Over kolen lopen

Over kolen lopen is sowieso al een beetje fout en heel erg 1992, maar mocht je blaren op je voeten willen hebben, ga dan gewoon lekker met je blote voeten over het asfalt wandelen. Kun je die kolen bewaren voor de barbecue. Zo veel nuttiger!

En nou hoor ik je denken: “Maar Stephanie, als we dit allemaal niet meer mogen doen, wat moeten we dan wel doen!?”. Doe niets. ga in het zwembad liggen dobberen op je flamingo luchtbed en smeer je vooral goed in met zonnebrandcrème. Over 152 dagen is het alweer kerstmis en dan komt alles goed. Hang in there !


7 reacties op ‘8 dingen die je vooral niet in deze hitte moet doen

  1. Tja niet zwanger zijn, miriam moet nog 3 weken dus hoog zwanger pppffftt, dinsdag en woensdag zijn we er geweest, ik mocht mee naar de laatste echo….. en hoppa alles prima

  2. Hahahaha…….super leuk geschreven. (Wat heb jij toch leuke humor. Hoe kom je erop. Kei leuk om je stukjes te lezen) ik zit te gieren van het lachen…. maar daar Is het eigelijk ook te warm voor haha…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.