Uit in Hengelo: Strand in de Stad

Dagje strand is voor ons Twentenaren vaak een hele onderneming. Auto vol stouwen met strandbedjes en opblaasbare eenhoorns. Koelbox vol met bier. Tubberware-bakjes met krentenbollen en broodjes kaas. Lauwwarme pakjes appelsap. Voordat je goed en wel onderweg bent heb je er al een halve dag op zitten. En dan volgt nog een lange autorit! Dat hoeft dus helemaal niet! Want midden in Hengelo kun je ook prima een dagje strand doen!

DSC_0008.jpgStrand074

Een paar dagen geleden is het Schouwburgplein in hartje Hengelo omgetoverd tot een heus strand. Daar, in de schaduw van de (palm)bomen kun je tot 30 september in een van de strandstoeltjes genieten van zand tussen je tenen. Het strand ligt bezaaid met schepjes, kiepauto’s, zandvormpjes, zeefjes en meer. Zandkastelen bouwen of je voeten ingraven. Als je geluk hebt zijn er zelfs een paar zwembadjes waar je verkoeling kunt zoeken. Neem dus vooral je zwembroek en bikini ook mee! En dit alles kan dus allemaal op loopafstand van het station (en ook vanaf mijn huis. Whoop!)

Genoeg te doen!

Iedere woensdagmiddag worden hier op Strand074 leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo is er op 8 augustus een kids beachparty, op 29 augustus een jeu de boules toernooi en wordt het strandseizoen op 29 en 30 september afgesloten met een groots springkussenfestival!

DSC_0015.jpg

Terrasje pakken aan het strand

DSC_0059.jpgJe bent vrij om met je broodje kaas, je krentenbollen en je lauwwarme pakjes appelsap een plekje op het strand te zoeken. Maar veel leuker én lekkerder zijn de hapjes en drankjes die je bij Brasserie So Nice, pal naast Strand074 kunt bestellen! Met liters ranja, een paar tosti’s en een schaaltje huisgemaakte nacho’s komen mijn kinderen een dagje strand wel door! En terwijl zij met zanderige vingers een hap van hun broodje nemen, of een nacho in een schaaltje salsa dippen, kan ik genieten van de andere gerechten op de kaart. Een ciabatta met mozzarella en tomaat is een dikke aanrader! Ik ben er zelf een ochtendje geweest en heb me braaf aan mijn kopje cappuccino en glaasje Rivella gehouden. Maar ik zie mezelf er binnenkort ook nog wel zitten met een goed glas koude wijn of een lekker fris biertje! Ik bedoel… het is vakantie!

DSC_0062

Lekker rustig!

DSC_0033.jpgHet plein, dat ik eerlijk gezegd nog niet eerder had ontdekt, (ik woon ook nog maar tweeënhalf jaar in Hengelo, schaam schaam) ligt een beetje verscholen achter de Schouwburg. Op Brasserie So Nice na, vind je er geen andere horecagelegenheden. Maar dat vind ik helemaal niet erg! Er komt hierdoor namelijk ook amper verkeer. Geen scooters die hard langs de terrasjes scheuren of fietsers die zo hard voorbij crossen dat Tom Dumoulin er jaloers op wordt.  Op een bestelbusje na heb ik de hele ochtend geen verkeer gezien. Hierdoor laat ik mijn kinderen met een gerust hart lekker op het plein spelen. Op het strand, bij het speeltoestel net naast het strand of op een van de fietsjes en skelters die je bij So Nice kunt lenen.

Zie je geen fietsje of skelter staan? Vraag dan even aan een van de vele lieve medewerkers van So Nice of zij er eentje voor je pakken!

Praktische informatie

DSC_0051.jpgHet strand in Hengelo is zo leuk om een dagje of een uurtje naar toe te gaan! Je kunt het zo low budget maken als je zelf wilt! Een snelle lunch verzorgt door medewerkers van de JP van den Bent stichting, na het werk gezellig borrelen met vrienden of uitgebreid a la carte dineren tot in de kleine uurtjes. De mogelijkheden zijn enorm! Voor meer informatie en mogelijkheden verwijs ik je graag naar de site van So Nice! 

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s