SHEIN: Doen of Niet?

Collage 2018-07-31 09_56_03 (2)Op social media word ik doodgegooid met advertenties van SHEIN. Een vrij nieuwe website die sinds een tijdje ook in Nederland voet aan de grond probeert te krijgen. Ik zie de leukste outfits voorbij komen. Schattige jurkjes, leuke shirt, mooie broeken, geweldige accessoires. Mijn vingers jeuken om hier iets te gaan bestellen. Maar moet ik dat wel doen!?

Ik bestel regelmatig kleding online. Kleding van H&M, Zara of Mango bijvoorbeeld. Dit vind ik leuke, kwalitatief vaak goede kleding. Én, niet geheel onbelangrijk, ik vind het bestellen bij deze webshops lekker veilig. De kleding komt vaak binnen een paar dagen binnen. Geen lange wachttijd omdat de producten vanaf de andere kant van de wereld moeten worden verstuurd. Past het niet? Dan gaat het terug! Geen gezeik, geen gezeur, geld terug en klaar.

Bij andere webshops zoals PatPat of AliExpress is dat altijd maar de vraag. Ik heb bij beide websites wel eens wat besteld, maar echt laaiend enthousiast ben ik er niet over. De maten waren niet helemaal wat het zou moeten zijn, de de kwaliteit liet te wensen over en om nog maar niet te spreken over de lange wachttijd. Van sommige bestelde producten was ik al vergeten dat ik ze überhaupt besteld had toen ze uiteindelijk op de deurmat vielen. Sindsdien doe ik dat dus niet weer. Dan maar twee cent meer betalen bij Action of BigBazar.

Maar goed, nu is daar dus SHEIN. En ik wil alles. Alles!

wikkeljurkjes

Ik ben helemaal fan van de korte wikkeljurkjes. Het geeft enigszins mijn niet bestaande taille aan en verbloemd mijn “buikje”. Het is heerlijk om deze luchtige jurkjes met dit weer aan te hebben maar straks, als het weer koud en druilerig in Nederland is, zijn deze jurkjes ook super leuk met een panty eronder, hoge laarzen, spijkerjasje. Klaar! Dit roodwit gestreepte jurkje kost bij SHEIN €16 euro. Dit is een beetje de gemiddelde prijs van heel veel van dit soort jurkjes die ze op de website aanbieden. De donkerblauwe polkadot versie vind ik ook echt geweldig.

 

Maxi jurk

Hoewel ik altijd bang ben dat een lange jurk mij juist heel erg klein en vierkant doen lijken, vind ik deze zo gaaf! Bij dit prachtige model komt de jurk tot halverwege haar kuit. Bij mij zal dezelfde jurk waarschijnlijk tot op de grond komen of, met een beetje geluk, net daarboven! Dat vind ik op zich prima. Ik weet dat de iets minder lange jurken en rokken op dit moment de mode is, maar ik kan het niet helpen dat ik het nog steeds zie als een “hoogwater-jurk”. Jeugdtrauma denk ik. Deze sandalen eronder vind ik ook zo mooi staan! Meer heb je toch niet nodig!?

Shorts

Ik heb lelijke benen. Korte dikke stompjes. Maar weet je, dat maakt me de laatste tijd erg weinig uit! Sterker nog, ik loop de hele zomer al in korte broekjes. Body love, Positive body image, zolang ik het maar niet te warm heb. Ik vind het prima! Maak me er gewoon niet echt druk meer om! Vooral broekjes waarvan de pijpen iets wijd uitlopen zodat het mijn bloedtoevoer niet afknelt, vind ik super schattig staan! Door mijn buik, waar ik ondanks alle goede voornemens om ook deze te accepteren (respecteren doe ik dit lichaamsdeel trouwens wel hoor. Ik bedoel, het was toch het huis van mijn vier geweldige kinderen!) toch nog wel een behoorlijk probleem mee heb, draag ik wel vaak iets wijd over de broekjes. Maar verder zijn deze behoorlijk summerproof! En dat voor maar €8 euro!

Slippers

Waar ik vroeger het hele jaar door op hakken van minstens tien centimeter liep, loop ik tegenwoordig het liefst op sneakers of slippers. Dat ik klein ben (1,64m) vind ik tegenwoordig wel schattig. Ik hoef geen prof basketballer meer te worden! Sneakers lopen heerlijk en ze zijn zo handig om, mocht er een kind helemaal bovenin een klimrek bij de Julianatoren klimmen en er vervolgens niet meer uit durven,  er zelf achteraan te klimmen! En slippers schop je ook zo heerlijk snel uit om samen met de jongens in het zwembad te kunnen springen! Dit jaar heb ik zelfs voor het eerst de bandjes van mijn slippers in mijn voeten staan! Deze slippers lijken me perfect. Ik wéét wel dat je de leuke groenwitte zool bijna niet terug ziet als je ze aan hebt maar, maar het goudkleurige bandje vind ik het al waard om deze twee (voor maar €3 euro) aan te schaffen!

Voor €50 euro zou ik bij deze website mijn kledingkast (die tot op heden nog steeds voornamelijk bestaat uit zwangerschapskleding) behoorlijk kunnen opfrissen. En nou hoor ik sommigen van jullie al denken: Hartstikke leuk, die goedkope meuk, maar dit is wel een typisch voorbeeld van Fast Fashion en echt milieubewust is het niet! En daar heb je dan wel weer een punt. Maar ik koop bijna nooit kleding voor mezelf, en draag kleding, goedkoop of heel duur, altijd erg lang! Zolang het maar goed past.

Help!

Maar moet ik het wel doen? Is de site wel te vertrouwen? Is de kleding net zo mooi als dat het lijkt op de foto? Kloppen de maten een beetje? En is de levertijd niet te lang? Slippers in december binnen krijgen lijkt me zo nutteloos! Er is natuurlijk maar één manier om hier achter te komen. En dat is bestellen! Heel benieuwd of jullie al ervaring met deze website hebben en advies voor mij hebben of ik het moet doen, of dat ik de hele website gewoon weg moet vergeten! HELP!

Alle afbeeldingen zijn van de website van SHEIN

 


7 reacties op ‘SHEIN: Doen of Niet?

 1. Toevallig had ik 2 weken precies het zelfde, ik heb besteld met de gedacht, niet goed kan ik het terug sturen! Alleen heb ik nog (steeds) niks ontvangen!

 2. Een paar weken geleden heb ik een jumpsuit besteld. Voor 15 euro dacht ik, als ie mij niet past gaat ie naar een vriendin.
  Ik vond het erg handig dat de precieze maat er in cm bij staat, even opmeten en klaar! De kwaliteit viel me reuze mee. Ga dus zeker vaker wat bestellen want de prijzen zijn leukk!

  1. oooh het is zo lastig! Jouw verhaal (goed meten en dan is het ok) al een paar keer gehoord, maar ook heel veel negatieve berichten. Lastig Lastig!
   hahah bedankt voor je reactie!

 3. Ken je de site ‘trustpilot’ al? Hierop Kun je de winkel van je keuze intypen en krijg je allerlei reviews van anders te zien.
  Helaas krijgt Shein hier een niet zo beste score…

  1. ja ik zag het. Nadeel met dat soort dingen vin dik altijd: Mensen die boos zijn op een slechte bestelling, kruipen in de pen om hun woede te uiten. Mensen die blij zijn met hun bestelling doen de kleren aan, gaan de stad in, terrasje pakken, jurkje aan iedereen showen en zijn blij. Die gaan vaker niet dan wel een review plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s