de Week van de Wolf #12

De Week van de Wolf. Een  korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief!

Maandag

Het is heet, het is super heet. Het is perfect strandweer! We kleden ons op tijd aan en wandelen eerst naar een vriendinnetje van Boaz waar we haar en haar zusje op pikken en wandelen dan, in de brandende zon, naar het strand in de stad. Dit super fijne plekje is een verborgen juweeltje in de binnenstad van Hengelo. Ik heb er afgesproken met een oud collega en samen gaan we heerlijk lunchen en bijkletsen terwijl alle kindjes zich vermaken op het strand. Zij werken, tussen de bedrijven door en met heel veel zand aan de handen, nog even een tosti naar binnen. En dan duiken ze het strand weer op! DSC_0015

De vriendinnetjes blijven na het ochtendje strand nog even plakken, duiken bij ons in de tuin met z’n allen het zwembad nog in en eten die avond pizza en poffertjes. Vakantie met een hoofdletter V!

Dinsdag

DSC_0056.jpgBoaz en Midas willen dolgraag naar een dierentuin. Een hele dag dierentuin met vier kinderen zonder man vind ik een beetje te veel van het goede. Maar een dagje kinderboerderij mét aapjes is ook leuk! In het stadspark van Gronau vind je zo’n kinderboerderij. Vanuit Hengelo is het maar een half uurtje rijden en Boaz en Midas vinden het heerlijk. Niet alleen de kinderboerderij, het hele park is heerlijk om een middagje door te brengen! Binnenkort een uitgebreide blog over dit leuke stadspark! Die avond geeft Boaz aan dat hij het niet meer zo leuk vindt om met Midas op één kamer te slapen. We hebben nog een klein, vierde kamertje over die we gebruiken als soort van inloopkast en Boaz wil heel graag daar naartoe verhuizen. We slepen de kasten van het kamertje en zetten zijn bed er voor in de plaats. Het past allemaal precies en je kunt je je kont er net nog keren! Boaz voelt zich een prinsje in zijn eigen hokje! Ik ben wel een beetje verdrietig dat mijn “washok” nu een andere bestemming heeft en dat door de lelijke kasten onze mooie zolderkamer niet meer feng shui is. Maar, alles voor je kind toch!?

Woensdag

Het zwembad is lek. De drama! Ik flikker het ding dan ook maar meteen weg, veeg de tuin aan, zet de tuinmeubels op de plek van het zwembad en het oogt allemaal opeens zo veel gezelliger! Die middag komen mijn ouders op bezoek. We spelen spelletjes, lezen boekjes, drinken ranja en doen verder lekker weinig. Wat wil je ook, zonder zwembad! Die avond het ik helemaal geen zin in koken. David en Midas bestellen pizza en Boaz en ik gaan voor de sushi. Maandag gaan we wel weer op dieet!

Donderdag

DSC_0127We overleven weer een dag zonder zwembad. Met moeite. Ik vind het heel erg belangrijk dat Boaz en Midas lekker veel buiten zijn en niet de hele dag voor de tv hangen. Maar zonder zwembad is het wel een keertje klaar met spelen in de hitte. We spelen weer heel veel spelletjes, knutselen de ene na de andere tekening in elkaar. Kleien ons een slag in de rondte maar dan is het wel klaar. Diezelfde avond rijd ik nog naar Action om een nieuw zwembad op te halen! Morgen poolparty!

Vrijdag 

Tuinmeubilair aan de kant, zwembad oppompen, water erin, zwembroekjes aan, kindjes insmeren en dan…. zwembad lek! Dikke vette poepzooi! Tuurlijk, van een zwembad van 14 euro kun je ook niet verwachten dat hij drie jaar lang mee gaat, maar dat hij nou DSC_0205kapot in de doos moet zitten vind ik wel heel erg sh*t. Ik probeer nog om de randen, die langzaam maar zeker leeg lopen, telkens bij te pompen zodat het nog enigszins lijkt op een zwembad, maar echt grappig is het niet. En dan krijg ik een berichtje van mijn top buurvrouw dat ze heeft gehoord dat het zwembad lek is, dat ze net in de stad loopt en wel een nieuwe voor mij mee wil nemen! Whoop! En zo gebeurt het, dat  de poolparty toch door kan gaan! Terwijl iedereen zich vermaakt in het zwembad, teken ik twee dino’s op de ruit in de keuken. Dat heeft een hele belangrijke reden. Waarom ik dat heb gedaan, kun je >hier< lezen.

Doe jij ook mee met de Raamtekening voor KiKa actie? Laat het mij dan even weten! Tag mij in een foto van jouw tekening op social media! Uit alle inzendingen waarin ik getagt wordt, verloot ik een leuke prijs! Je kunt meedoen tot 31 augustus en de winnaar krijgt van mij persoonlijk bericht! DSC_0183

De vriendjes van Boaz die op de poolparty zijn uitgenodigd blijven natuurlijk eten en op verzoek bak ik pannenkoeken. Mooi dom in die hitte, maar je krijgt er zoveel voor terug!

Zaterdag

DSC_0295.jpgBoaz en Midas moeten nodig geknipt worden. Ik heb een afspraak bij onze kapper op de hoek voor ze gemaakt en al in alle vroegte lopen we met z’n drietjes richting de kapper. Midas wordt bijgepunt maar bij Boaz, die haar heeft dat enorm hard groeit, gaat er een heel stuk van af! Hij heeft nog steeds lang haar maar het valt nu zoveel beter! Hij wil dolgraag rood haar, brandweerwagenrood om precies te zijn. Ik vind dat een beetje te veel van het goede en sluit een compromis. Hij mag van mij wel een paar plukjes gekleurd. En dan blijkt de kapper een hele gave oplossing te hebben. Ze heeft nog een paar potjes met gekleurde gel staan. Boaz krijgt een paar stoere, knaloranje plukken en ze verzekerd mij dat deze kleur er na één keer wassen weer uit is! Dikke prima! ’s Middags brengt David Boaz naar een vriendje waar hij mag blijven logeren, eten Midas, David en ik een patatje met kip uit de oven en als de baby’s en Midas slapen, sluipen David en ik naar de buren waar we een biertje gaan doen.

Zondag 

Midas, David, de baby’s en ik rijden aan het eind van de ochtend naar Duitsland om te gaan brunchen bij de Haarmuehle. We zijn er al vaker geweest, maar dan om een biertje te drinken terwijl de kindjes spelen in de speeltuin. Nog nooit eerder hadden we er gebruncht. Wat. Een. Feest. Een grote, aaneengeschakelde vreetpartij! Te veel om nu even kort te vertellen dus ik wijd er binnenkort een blog aan!

DSC_0019.jpgVervolgens rijden we naar Davids ouders waar we zijn uitgenodigd voor een afscheidsfeestje van Davids tante en oom die voor een paar weekjes over waren uit Australie. David haalt tussendoor Boaz van zijn logeerpartijtje op. Onderweg valt hij in de auto in slaap. Hij slaapt zo diep dat David hem over kan tillen naar de bank bij mijn schoonouders waar Boaz nog ruim een uur verder slaapt terwijl al zijn neefjes en nichtjes om hem heen lopen te spelen, honden blaffen, tv aanstaat en de dames druk aan de klets zijn. Helemaal gesloopt na een nachtje logeren! Het is een gezellige bende, er wordt chinees gehaald, er zijn gin-tonics en de baby’s vermaken zich kostelijk bij alle tantes op de arm. Als we naar huis gaan, is het al lang bedtijd geweest. Als we Boaz en Midas naar bed doen, geeft Boaz aan dat hij het wel heel erg alleen vindt, op zijn nieuwe kamer. En ook Midas vindt het niet heel gezellig in zijn uppie. We leggen Boaz zijn matras weer op de kamer van Midas en na nog een knuffel en een kus aan alle baby’s vallen ze in een diepe slaap!  Weer een dag, en een week, met een gouden randje!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s