de Week van de Wolf #15

De Week van de Wolf. Een  korte samenvatting van mijn bruisende leven. Al mijn avonturen heel kort op een rijtje. Speciaal voor jullie! Alsjeblief!

Maandag

DSC_0501.jpgDe allereerste maandag na de grote vakantie. Het is té  vroeg! Godallemachtig wat wennen weer, die wekker. Ik druk hem een paar keer weg, maar dankzij een gezonde dosis zelfkennis heb ik de avond ervoor niet 1 maar 4 wekkers gezet. Na 3 wekkers en acht keer snoozen ben ik eindelijk wakker en kan de dag beginnen. Normaal brengt David Boaz naar school zodat de baby’s en Midas rustig kunnen op starten, maar omdat dit de eerste dag na de vakantie is, en de allereerste dag in groep vier (!) gaan we allemaal mee naar school om Boaz heel veel succes te wensen! Het is even wennen, dat schoolritme, maar we zitten er ook zo weer in. Niet alleen is het de eerste schooldag voor Boaz, ook David begint vandaag weer! Waar hij ruim een jaar geleden afstudeerde op de HBO, begint hij nu aan een universitaire opleiding op Nyenrode. Mag ik even super trots zijn! Doet hij gewoon even naast zijn fulltime baan en fulltime gezin!

Dinsdag 

DSC_0581.jpgOnweer! Midden in de nacht! Een enorm plaatselijke storm knal boven onze hoofden los. regen stroomt naar binnen en de slaapkamer wordt iedere paar seconden opgelicht door flitsen. Onweer barst los en blijft ook lekker hangen. Zelfs uren nadat de storm  voorbij is, lig ik nog steeds klaar wakker in mijn bed. Misschien komt dat, doordat ik echt klaarwakker ben geschrokken door de storm. Het kan ook zijn dat het te maken heeft met een flinke dosis spanning die ik voel voor de workshop die ik enkele uren later moet gaan geven. En dan is het ochtend, heb ik toch nog een paar uurtjes geslapen, moet ik met het verstand op nul de ochtendritueeltjes afwerken,  is het tijd om mezelf op te frissen en richting Enschede te rijden. Hier geef ik, als een van de gastsprekers, een masterclass Instagram.  Spanning glijdt al snel van me af en waar ik bang was dat ik geen uur vol kon kletsen, lul ik met gemak anderhalf uur vol. En er is nog zoveel meer dat ik had willen vertellen! Het is een super leuke middag met veel leuke bekende én onbekende mensen. Ik krijg zelfs nog een cadeautje voor Boaz en Midas van een van de deelnemers. Een super coole dino-tas die natuurlijk meteen om moet.  Moet niet veel gekker worden, zo lief! Ik vind de workshop geven geweldig gaaf om te doen, en wie weet volgen er meerder van deze workshops! (interesse? stuur me een berichtje!)  Thuis vieren we dit succes, want wij vieren alles, met wijn en sushi!

Woensdag

Woensdagmiddag komen mijn ouders oppassen. Moesten we voor de vakantie nog iedere woensdag naar zwemles, nu heb ik geen verplichtingen meer op deze dag. En dus ga ik naar boven om ik-weet-niet-hoeveel manden was weg te werken terwijl mijn ouders de kindjes vermaken. Ik vouw op, zoek uit, pak in, gooi weg en vind terug. Ik kijk ondertussen Ghost. Op mijn telefoon. Die ik boven op een van de ladekasten heb gezet. Lang leve de technologie! Aan het einde van de middag is bijna alles was weg. Ik reken het goed! Geen foto’s, want was sucks!

Donderdag

DSC_0569.jpgDavid heeft een borrel met z’n collega’s en komt niet thuis tussendoor. Dus ben ik de hele dag met de jongens alleen. En dat is prima! We zijn allemaal een beetje moe en gaan samen op de bank hangen. We kijken Apollo 13. Lekker old school. Midas vindt het niet zo heel erg boeiend maar kijkt voor de gezelligheid wel mee maar Boaz vindt het een top film, helemaal als ik een beetje uitleg wat er allemaal gebeurt! Die avond flans ik een eenvoudige maaltijd van instant aardappelpuree, rode kool uit een potje en een verse worst in elkaar. Alle vier de jongens (dus ook de baby’s) én hond smullen er zo enorm van dat ik me oprecht afvraag waarom ik me nog druk maak met uitgebreide Indiaase rijsttafels  of een Mexicaanse maaltijd met een scala aan bijgerechten waarvoor ik uren  (hahah, okay, niet uren maar toch) heb staan zwoegen!

 

Vrijdag 

DSC_0640 (2).jpgEr is afgesproken dat Boaz na school met een vriendje mee gaat. En hoe graag ik hem ook dicht bij mij wil hebben, hem niet om twaalf uur ophalen van school scheelt heel veel gestress. Midas en ik doen het lekker rustig aan, spelen met de baby’s, kleien een dino en een dino-ei, Midas doet een dutje, ik blog, beantwoord mails, bedenk wilde plannen, en maak het huis een beetje schoon. Midas is nog niet zo lang uit bed als de bel gaat. Hoog bezoek! Jorien, die ik ken van onder andere de Meet, Greet and Eat bij Moeke, heeft een verrassing voor ons. Wij mogen toetjes testen! Ze heeft, samen met haar collega, een hele doos vol heerlijke toetjes mee genomen die ik snel in de vriezer zet. En als ze er dan nog toch is, kan ze net zo goed even een bakje thee komen drinken! Super gezellig om eventjes bij te kletsen! Over deze toetjes, waar we er diezelfde avond al twee van hebben geproefd, volgt binnenkort meer info. Nu nog staatsgeheim! Jammer voor jullie, want ze zijn vurrukkulluk!

Zaterdag 

DSC_0659.jpgBoaz moet naar scouting, ik ga samen met Midas boodschappen halen en David blijft thuis met de baby’s. Als de boodschappen binnen zijn, haal ik Boaz van de scouting. Thuis eten we met z’n allen broodjes (van de Lidl, want tja, traditie en in ere houden en zo) en daarna gaat Boaz bij een vriendinnetje spelen en gaan Midas en ik even een paar foto’s maken voor een samenwerking. Het idee van de foto’s is leuk, de uitvoering kan beter. Jongens, wat wil ik graag een groot, licht, wit huis waarin ik voldoende ruimte heb om goed te kunnen fotograferen! Maar goed, en door. Na de “shoot” gaat Midas even een dutje doen en  klungelen David en ik wat in en om het huis en tegen vijf uur schuif ik een schaal kip in de oven en haal ik Boaz weer op. Onderweg kom ik mensen tegen die tegen elkaar zeggen dat ze snel naar huis gaan en onderweg even patat gaan halen. Ik was van plan om een voedzame maaltijd met kip, rijst en groente klaar te maken. Nu wordt het heel schijf-van-vijf-onverantwoord kip, patat, en appelmoes. Met extra dubbel mayonaise, en een laagje pindasaus. We missen alleen de tompouce en de roomsoes nog!  (hands up als je weet waar ik het over heb!)

Zondag

DSC_0821.jpgVandaag gaan we spoorfietsen! Het stond al een tijdje op de planning en tijdens het maken van dit plan was ik een beetje bang dat het op de dag des fietsen met bakken uit de lucht zou vallen. Maar we hebben geluk! De weergoden zijn ons goed gezind, de zon schijnt vol op en het is gewoon warm! Hoe dit fietsen was, lees je binnenkort! Maar ik kan je wel zeggen dat de het meest intensieve activiteit is die ik in lange tijd heb gedaan. Met een kop als een olifant en enorme pijnlijke billen stap ik drie uur later van de fiets. Het ijskoude biertje dat niet lang daarna voor mijn neus wordt gezet, is het lekkerste biertje ooit. We rijden naar huis, pikken onderweg nog even de baby’s op die bij opa en oma waren terwijl wij gingen fietsen en rijden daarna door naar Hengelo. Het is al veel te laat als ik alle vier de jongens in bed gooi.  Maar ach, vroeg naar bed doen we wel als we dood zijn!

 

 

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.